Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa haberler

HATTAT ÖKSÜZ, VALİ ÖZKAN’A HAT ESERİ HEDİYE ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz, Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti.

hattat-oksuz-vali-ozkana-1.jpg

Uluslararası alanda üne sahip, birçok ödülün yanı sıra TBMM Üstün Hizmet ve Kültür Sanat Büyük Ödüllerine layık görülen hat sanatçısı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz ile bir süre sohbet eden Vali Özkan, yaptıkları ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Öksüz, Vali Özkan’a kendi yazdığı hat eserini hediye etti.

YABANCI İŞÇİ ÇALIŞTIRMADA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın üyelerine ve stajyerlerine yönelik eğitim faaliyetleri, “Yabancı işçi çalıştırma mevzuatı ve uygulamaları” konulu bilgilendirme semineriyle devam etti. Seminer sunumu, Kızılay, İl Göç İdaresi, İŞKUR ve SGK İl Müdürlüğü tarafından yapıldı.

yabanci-isci-calistirmada-bilgilendirme-1.jpg

SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, İl Göç İdaresi Müdürü Zeki Afşin Buzcu, Kızılay Konya toplum merkezi yöneticisi Şerife Didem Yurdal Demir, çok sayıda Oda üyesi ve stajyerinin katıldığı bilgilendirme seminerinin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Abdil Erdal, “Son yıllarda ülkemize oldukça dışarıdan yoğun bir göç mevcut. Özellikle Suriye’de yaşanan iç savaştan sonra yoğun bir göç dalgasına maruz kaldık. 18 Mayıs 2022 tarihinde Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye'de en az 5 milyon 506 bin 304 yabancı bulunuyor. Bu sayı içerisinde çalışabilir insan sayısını düşünürsek ülkemizde yabancı işçi sayısı oldukça fazla. Ülkemize gelen insanların yaşamlarına ve sosyal hayatlarına devam edebilmeleri için meslek ayrımı olmaksızın çalışmaları gerekiyor. Meslek farkı olmadan sigortalı şekilde işe başladıklarında biz mali müşavirler de işe başlama süreçlerine bir şekilde dahil oluyoruz. Bu noktada yabancı işçi çalıştırmayla ilgili hem mevzuat yönünden hem de ne şekilde uygulamalar yapılması gerekiyor bunları konularında uzman isimlerden detaylı şekilde dinleyeceğiz. Çalışma izni alınmadan yabancı işçi çalıştıran işverene her bir yabancı için çok yüksek para cezası uygulanmakta. Bu sebeple bugünkü seminerimizin mesleğimize ve meslektaşlarımıza oldukça fayda sağlayacağını düşünüyorum. Geçen yıl aynı bugün yeni ruhsat alan meslektaşlarımıza ruhsat dağıtım töreni yapmıştık. Bugün yine seminerimizin sonunda aramıza yeni katılan meslektaşlarımıza ruhsat dağıtım töreni yapacağız. Kendilerine aramıza hoş geldiniz diyor, Meslek hayatınızda sizlere başarılar diliyorum.” Seminer sonrasında zorlu sınav sürecinden sonra Mali Müşavir olmaya hak kazanan yeni üyelere ruhsat törenle teslim edildi. •HABER MERKEZİ

GENÇLERE İNANÇ VE DEĞER SEMİNERİ VERİLDİ

Selçuklu Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Dr. Nimet Ateş ve Dr. Ali Karakoyunluoğlu tarafından projelendirilen "Gençlik, İnanç ve Değer" seminerleri Selçuklu’da bazı lise ve ortaokullarında devam ediyor. Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulunda “Sosyal Medya Bağımlılığı” başlıklı bir seminer veren Dr. Ali Karakoyunluoğlu, her türden bağımlılık gibi sosyal medya bağımlılığının da temelde insanın arzularından doğduğu, bu arzulara karşı tek başına akıl ile karşı konulamayabileceği, aklın yanı sıra imanın da gerekebileceği üzerinde durdu.

genclere-2.jpg

Dr. Nimet Ateş, Beyhekim İmam Hatip Ortaokulu ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde peygamberliğin ahlaki açıdan öneminden ve bunun insanlık için ilahi bir lütuf olduğundan bahsetti. Vaiz Ayşe Yeşil Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulunda “Empati ve İletişim” konusunda bir konuşma yaparken, aynı okulda Vaiz Ali Kurağ “Görgü Kuralları” konulu bir seminer verdi. Vaiz Hülya Anıl ise Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Sosyal Medya Adabı” konusunda gençlere bilgi verdi. •EROL ÇİMEN

EREĞLİ VE HALKAPINAR’DA TAŞKIN KORUMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

DSİ Konya Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürü Ergül Yıldırım Başkanlığındaki heyet, 43. Şube Müdürlüğü kontrol teşkilatı ve yüklenici firma ile tesislerde yapılan onarım işlerinin kabulü gerçekleştirildi.

eregli-ve-halkapinarda-taskin-1.jpg

2021 yılında yapımına başlanan 04. Bölge 43. Şube Taşkın ve Kurutma Tesisleri Onarımı işinin kesin kabulü yapıldı. İş kapsaminda Halkapınar Hacet Deresi Taşkın Koruma Kanalında kanal temizligi ve kanal tamiratları , muhtelif yerlerdeki menfez ve köprülerin kırılan ve yıkılan korkuluklarının tamiratları, Delimahmutlu çayında muhtelif taş tahkimat işleri ve benzer onarım işleri yapıldı. •HATİCE DURSUN

KADINHANI'NDA HALK EĞİTİM MERKEZİNDE YAPILAN EL SANATLARI ÜRÜNLERİ İLGİ GÖRÜYOR

Kadınhanı ilçesinde halk eğitim merkezinde yapılan el sanatları beğeni topluyor.

Kurumun El Sanatları Usta Öğretici Sevda Tapramaz, yaptığı açıklamada, kursiyerlerin yaptığı el sanatları ürünlerinin Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin beğendiğini söyledi.

kadinhaninda-halk-egitim-merkezinde-yapilan-el-sanatlari-urunleri-ilgi-goruyor-1.jpg

Kursiyerlerinin e-ticaret üzerinden aldığı siparişleri hazırladığını aktaran Tapramaz, "İğne oyası ve çeyiz ürünlerini 2-3 bin lira gibi fiyatlarla Avrupa'daki gurbetçilere satışını yapıyorlar. Bu sayede kursiyerlerimiz aile bütçelerine katkı sağlıyor. Bu bizleri mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

kadinhaninda-halk-egitim-merkezinde-yapilan-el-sanatlari-urunleri-ilgi-goruyor-2.jpg

Etiketler :