Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün haberlerini sizler için derledik...
Konya'dan kısa kısa haberler

KONYA’DA GELİŞTİRİLEN TOHUMLAR ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen tarla bitkileri tohumları üreticilerle buluşmaya devam ediyor.

bahri-3.jpeg

Tanıtımlar kapsamında Nevşehir'de düzenlenen 1. Nevşehir/Kapadokya Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarında Enstitü tarafından tarla bitkilerinde yeni geliştirmiş olan çeşitleri bölge çiftçisine tanıtıldı.

ETYEMEZ’DEN ÇEVİK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ve AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Lokman Özturhan ile Kazım Küçükçöğen, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik'i ziyaret etti.

etyemezden-cevike-hayirli-olsun-ziyareti-1.jpg

Konya Ticaret Borsası Başkanlığı görevine yeniden seçilen Çevik’e yeni dönemde başarı dileyen Etyemez, “Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik'e görevinin hayırlı olması temennisinde bulunduk. Başkanımıza başarılı çalışmalarının artarak devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

KONYALI ÖĞRENCİLER AFYON’DA MEVLANA’YI ANLATTI

Hazreti Mevlana'nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Töreni-Şebiarus Programı kapsamında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de çeşitli programlar düzenledi.

konyali-ogrenciler-afyonda-mevlanayi-anlatti-1.jpg

Programlar kapsamında, Meram İbrahim Ethem Kız AİHL ve Karatay Türk Telekom SBL'de eğitim gören Anadolu Mektebi öğrencileri, Afyonkarahisar'da düzenlenen "Horasan'dan Anadolu'ya Anadolu'dan Dünyaya Mevlana" isimli programda konuşmacı olarak görev aldılar. Öğrenciler, Hz. Mevlana’nın hayatını ve Konya’da oluşan atmosferi anlattılar.

BAŞKAN YILMAZ’DAN KGTÜ’YE ZİYARET

Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Denetleme Kurul Başkanı Battal Yılmaz, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Yaman’ı makamında ziyaret etti.

baskan-yilmazdan-kgtune.jpg

Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay adına Rektör Vekili Yaman’a plaket takdim edildi. Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Yaman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Kayıt dışı öğrenciler yeni sistemle belirlenecek

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, merkez ilçelerin ilçe milli eğitim müdürleri ile yüz yüze, diğer ilçelerin müdürleri ile de çevrim içi yöntemle bir araya geldi.

kayit-disi-ogrenciler-2.jpeg

Gerçekleştirilen toplantılarda okul terki riski taşıyan öğrencilerin tespitine yönelik erken uyarı sistemi ve takip sistemiyle kayıt dışı öğrencilerin eğitim sistemine dâhil edilmesi konusu ele alındı. İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit yaptığı konuşmada “Bakanlığımızın bu noktadaki esas gayesi eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve tüm öğrencilerin aynı nitelikte eğitime erişimini sağlamaktır. Konya olarak ortaöğretimde okullaşma oranlarımızın artırılması konusunda dikkat çekici bir ilerleme kaydettik. İnanıyorum ki yapacağımız farklı çalışmalarla eğitimde niteliğin artırılmasına yönelik çabalarımız bu yolda başarıyla ilerlememizi sağlayacaktır." dedi. Tek bir çocuğun bile eğitim sistemi dışında kalmasının kabul edilemeyeceğini belirten İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, bu konuda ilçe müdürlerinin erken uyarı ve takip sistemiyle kayıt dışı öğrenci kalmaması için gerekli çalışmaları yapmaları gerektiğini ifade etti.

İDEAL KOLEJİ'NDE YERLİ MALI HAFTASI KUTLANDI

İdeal Koleji Meram Yerleşkesi'nde Yerli Malı Haftası kutlandı. Öğrenci, öğretmen ve velilerin katıldığı programda yerli malı yiyecekler ve içecekler tüketen minikler eğlenceli bir gün geçirdi.

ideal-koleji-yerli-mali.jpeg

İdeal Koleji'nde özel günleri özel etkinliklerle geçirdiklerini dile getiren Okul Müdürü Şaban Sağlam, "12-18 Aralık tarihleri arasında ülkemizde kutlanan Yerli Malı Haftasını bizler de eğlenceli şekilde değerlendirdik. Yerli yiyeceklerimizi tüketen öğrencilerimiz ayrıca Yerli Malı Haftasına özel öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan pano ve maskelerle de eğlenirken öğrendi" ifadelerini kullandı. •HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU

GÖÇMEN ÇOCUKLARI BİLİM MERKEZİ’NDE

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Konya Göç İdaresi tarafından düzenlenen organizasyonla göçmen çocuklarına Konya Bilim Merkezi gezdirilerek hediyeler verildi.

gocmen-cocuklari-bilim-merkezinde-2.jpg

Göz İdaresi Müdürü Zeki Afşin Buzcu yaptığı açıklamada, “Her defasında çocuklarımızın önemini, eğitimin önemini vurguluyorum. Geleceğimizin mimarı çocuklarımız için "18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü" münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz "Bilim Merkezi" ziyareti ve gün boyu süren etkinliklerimizle tekrar onların gönüllerinde yer ettik, hafızalarına kazındık. Kimi doktor olmak istedi kimi mühendis. En güzeliyse hepsinin artık bir hayali var. Bundan sonraki projemiz kapsamında İnşallah okula kaydettirdiğimiz tüm kardeşlerimizi Konya Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle "Bilim Merkezi" ziyareti ve bilimsel oyuncak hediyemizle destekleyip öğrenim süreçlerinde her daim yanlarında olacağız. Tek bir çocuğumuz okulsuz kalmasın diye çalışmalara devam İnşallah. Tüm çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediyesine, SGDD-ASAM'a, IBC'ye ve çalışma arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi. •RAHİME KONGUR

universite-ogrencileriyle-kitap-okumalari-yapildi.jpg

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE KİTAP OKUMALARI YAPILDI

Konya İl Müftülüğü, Gençlik faaliyetleri kapsamında Din Hizmetleri Uzmanı Müzeyyen Uğur önderliğinde D. Elif Yüceer’in anlatımıyla lan Dalles’ın ‘’Gariplerin kitabı’’ okunarak, kitap tahlili yapıldı.

Kitaptan alıntıların incelendiği program ikramlarla sona erdi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KONYA’YI GEZDİ

Konya İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik Gezi Programı düzenlendi Konya’nın tarihi ve kültürel mekanlarını kapsayan Gezi Programı kapsamında Şems-i Tebrizi Türbesi, Hz. Mevlana Müzesi ve Panorama Müzesi ziyaret edilerek öğrencilere tanıtıldı.

universite-ogrencileri-konyayi-1.jpg

Konya’nın Alimlerinin de ziyaret edildiği programda Alimlerin hayatları anlatılarak öğrencilere bilgiler aktarıldı. Gezi Programına; Konya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Ahmet Dinç, Diyanet Kampüs Gençlik Merkezi Koordinatörü Muhammet Küçükuyanık, GSB Alaaddin Yurdu Manevi Danışmanları Kazım Yıldırım ve Şahin Yelboğa ile üniversite öğrencileri katıldı. •EROL ÇİMEN

SOSYAL HİZMETLERDE ZİYARETLER SÜRÜYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Konya’daki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken aynı zamanda ziyaretler ve tesislere yapılan incelemelere de devam ediyor. İl Müdürü İbrahim Akyüz ve İl Müdür Yardımcısı G. Volkan Özdemir, Beyşehir Sosyal Hizmet Merkezine ziyarette bulunarak Kuruluş Müdürü ve Meslek Elemanlarıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiler.

sosyal-hizmetlerde-ziyaretler.jpg

Ardından Bakanlığın Okul Destek Projesi kapsamında Beyşehir Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yürütülen "Öğrencilerin Yaya Olarak Okula Gidiş ve Dönüşlerinde Görünürlüklerinin Artırılarak Trafik Kazası Geçirme Risklerinin Azaltılması" projesinde yer alacak çocuklara düzenlenen farkındalık eğitimine katılım sağladılar. •SELÇUK ÖZKAN

HASANŞEYHLİLER MEVLANA’YI ANDI

Meram’a Hasanşeyh Köyü’nün ve İzmir’de yaşayan sakinlerinin kurduğu Hasanşeyhliler Derneği, Buca’da bir kır restoranında düzenlediği güz kahvaltısında Mevlana’yı semazen gösterileri ile andılar.

hasanseyhliler-mevlanayi.jpg

Mevlana Celaleddin Rumi'nin Rabb’ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü 749. Ölüm yıldönümünde "Dostluk Vakti" teması ile düzenlenen programa Hasanşeyhlilerin ilgisi yoğun oldu. Dernek Başkanı Ali Devebacak yaptığı açıklamada, “Her zaman barış, hoşgörü ve sevgi mesajları veren Mevlana’yı hatırlamanın ve hatırlatmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Toplumların değerlerini yansıtan, evrensel insanlık sevgisi ile günümüze ışık tutan Mevlana gibi şahsiyetlerin her zaman örnek alınması, insanlığın manevi ve sosyal kazancıdır” dedi.

Etiketler :