Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün haberlerini sizler için derledik...
Konya'dan kısa kısa haberler

Müftülükte eğitim alan çocukların spor yetenekleri keşfedilecek

Konya İl Müftülüğü ve Bizim Çocuklar Sporcu Destek Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

muftulukte-egitim-alan-cocuklarin-spor-2.jpg

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ve Bizim Çocuklar Sporcu Destek Derneği Başkanı Mevlüt Tosunoğlu tarafından imzalanan protokol kapsamında Konya İl Müftülüğü ve Merkez İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an Kursları, Gençlik Merkezleri ve Müftülük projelerinde spora yetenekli öğrencilerin tespit edilerek bu öğrencilerin sportif aktivitelere katılmalarına yardımcı olmak amacıyla Konya İl Müftülüğü ve Bizim Çocuklar Sporcu Destek Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı. •RAHİME KONGUR

TDV Selçuklu’dan yetim çocuklara ziyaret

Selçuklu Müftülüğü tarafından yürütülen "Selçuklu Yetimine Sahip Çıkıyor Bir Yetim de SEN Okut" Projesi kapsamında yetim evlerini ziyaret eden TDV Gönüllüleri her hafta 2 aileyi ziyaret etmeye devam ediyor.

tdv-selcukludan-yetim-2.jpg

Ziyaretlerde İlçe Müftüsü Bekir Derin’in selamını ileten TDV Gönüllüleri, ailelerin genel ihtiyaçlarını tespit ederek gönüllerine dokunuyorlar.

Mevlana’yı karalamaya çalışanlara Özdemir sert konuştu

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir "Şeb-i Arus törenleri", ilgili konuşma yaptı. Özdemir, Hazreti Mevlana'nın 749. vuslat yıl dönümü münasebetiyle Hazreti Muhammed ve Mevlana Celaleddin-i Rumi hakkında yakışıksız, haksız ve hadsiz sözler duymaya başladıklarını söyledi.

haci-ahmet-ozdemir.jpg

Bu tür sözleri kamuoyunun vicdanına havale ettiğini belirten Özdemir, "Ahlak abidesi olan Peygamber Efendimiz'den adeta pedofil, şehvetperest insan çıkarmaya çalışmak kadar beyhude bir çaba olamaz." dedi. "Avrupa ve ABD'de en çok satılanlar arasında yer alan Hazreti Mevlana'nın kitabını, pornografik yayına indirgeyerek değerlendirmeye çalışmak gibi kötü, tuhaf ve yanlış bir gayretin bulunduğunu" ifade eden Özdemir, "Bu, kara ağızlı insanların yanlış, çirkin sözlerinin; tertemiz, bugün 2 milyar Müslüman'ın gönlünde müstesna yer edinen Hazreti Peygamber'e ulaşması mümkün değil. 749 yıl önce vefat etmiş olmasına rağmen insanların halen İslam'a gelişlerine rehberlik eden Mevlana hazretlerinin de bu yanlış konuşmalardan, tanımlamalardan etkilenmeyeceği açık." şeklinde konuştu. •AA

Bağımlılıkla mücadele için satranç oynadılar

Selçuk Üniversitesi Yunak Meslek Yüksek Okulunca, bağımlılıkla mücadele farkındalığı için satranç etkinliği düzenlendi.

bagimlilikla-mucadele.jpg

Ülkenin çeşitli il ve ilçelerinden Yunak Meslek Yüksek Okuluna eğitim almak için gelen öğrenciler, okulun konferans salonunda "Bağımlılığı Yıkmak İçin Hamle Sende" sloganı ile düzenlen satranç etkinliğinde mücadele etti. Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kadir Öztaş, burada yaptığı açıklamada, "Çağdaş ve bilimsel tüm gelişmeleri çalışmalarına katmayı planlayan, yenilikçi ve değişimci düşünceye sahip, bilgi üreten, lider, örnek bir üniversite olma vizyonuyla hareket ediyoruz. Satranç turnuvası da bu vizyon doğrultusunda düzenlenen organizasyonlardan sadece biri. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize ders dışı zamanlarında soyut düşünme yetisi kazanma ve karar alma mekanizması geliştirme gibi kazanımlar elde edecekleri bu oyunu oynamayı tavsiye ederim." ifadelerini kullandı. •AA

Öğrenciler başarmaya hazır

Konya Valiliği himayesinde Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Bizim Okulumuz” ve “Başarmaya Hazırım” projeleri kapsamında, Başarmaya Hazırım kitabının dağıtımı Yunak'ta yapıldı. Proje kapsamında Yazar İlhan Akın'ın "Başarmaya Hazırım" kitabı ile "Hikâye Kitabı Özel Defteri", ilçede öğrenim gören tüm 3. sınıf öğrencilerine dağıtıldı.

ogrenciler-basarmaya-hazir-3.jpg

Konya genelinde eş zamanlı olarak dağıtılan kitap ve defter, Yunak'ta da ilkokullarda öğrenim gören tüm üçüncü sınıf öğrencilerine dağıtılarak, öğrencilerin istifadesine sunuldu. Yunak Hacı Tekin İlkokulunda yapılan dağıtıma katılan Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, proje hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra öğrencilere başarılar dileyerek, iki sınıfın kitap ve defterlerini dağıttı. Proje ile öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırma, okuduğunu anlama ve anladığını yazıya dökme gibi davranışların kazandırılması da hedefleniyor.

Sanayide çalışanlarına dersler sürüyor

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından sanayide çalışan gençlere yönelik düzenlenen "İlmihal Dersleri” devam ediyor. Sanayide çalışan gençlerden büyük beğeni alan projenin bu haftaki sohbetini Konya İl Müftülüğü Başvaizi Mehmet Erşahin gerçekleştirdi.

sanayide-calisanlarina-dersler.jpg

Katılımcılara Namaz, Zekat vb. ilmihal konularında bilgiler aktaran Başvaiz Mehmet Erşahin, katılımcıların sorularını da cevapladı. Sanayide Çalışan Gençlere İlmihal Dersi projesi, Konya Organize Sanayisinde iki haftada bir pazartesi günleri yatsı namazından sonra gerçekleştiriliyor. •HATİCE DURSUN

Başkan Kılıç’tan Başkan Bayındır’a ziyaret

Konya AGD (Anadolu Gençlik Derneği) Başkanı Ceylani Kılıç ve beraberinde ki heyet Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’a nezaket ziyaretinde bulundu.

baskan-kilictan-baskan.jpg

Nezaket ziyaretinde Kılıç ve Başkan Bayındır karşılıklı istişarelerde bulundu. Başkan Bayındır bu kapsamda Beyşehir’de yapılan faaliyetleri anlattı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Bayındır, Konya AGD Başkanı Ceylani Kılıç’a ve beraberinde ki heyete nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederken, Anadolu Gençlik Derneği tarafından kitap takdim edildi.

Etiketler :