Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa haberler

Afganistan’daki öğrencilere kardeşlik eli

Afganistan’da bulunan Darul Hıfaz Seyyid-i Şüheda Hz. Hamza Medresesinde Hafızlık eğitimi alan yetim ve öksüz öğrencilere Konya’lı hayırseverlerden kardeşlik eli uzandı.

afganistandaki-ogrencilere-2.jpg

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile TDV Konya Şubesi Kadın Kolları faaliyetleri kapsamında İl Müftülüğü Uzman Vaizi Ümmü Taş’ın yurt içi, yurt dışı öğrencileri ve hayırseverlerin katkılarıyla Darul Hıfaz Seyyid-i Şüheda Hz. Hamza Medresesinde Hafızlık eğitimi gören öğrencilere kışlık battaniye dağıtıldı.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, “Yardım faaliyetinin koordinatörlük görevini yürüten İl Müftülüğü Uzman Vaizi Ümmü Taş, maddi ve manevi emeği geçen bütün hayırseverlerimize teşekkür ederiz” dedi.

Öte yandan Konya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, Kutalmışoğlu Süleyman Şah Erkek Öğrenci Yurdunda üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek ‘’İhlas ve Samimi Bir Genç’’ konulu hasbihal etti. Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Yalman, öğrencilere derslerinde başarılar diledi. •EROL ÇİMEN

Bizim Okulumuz projesinde hedef belirlendi

Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bizim Okulumuz” projesinde uygulama takvimi doğrultusunda hedef verme süreci büyük ölçüde tamamlandı.

bizim-okulumuz-projesinde-2.jpg

Proje kapsamında ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki şube müdürleri ve özel bürolarda görevli öğretmenler tarafından 28 Kasım 2022'de başlayan okul ziyaretleri ve hedef tanımlama süreçleri, 30 Aralık 2022'de sona erecek. Projede fiziksel iyileştirmeyle beraber akademik iyileştirmeyi desteklemek için deneme sınavları yapılmakta; sosyal, kültürel, sportif faaliyetler ve gönüllülük faaliyetleriyle yönetici, öğretmen, öğrenci ve veliler sosyal ve toplumsal anlamda güçlendiriliyor.

bizim-okulumuz-projesinde-1.jpg

Bizim Okulumuz Projesi, belirlenen gelişim alanları ve kriterler çerçevesinde hazırlanan web sistemi, okulların genel bilgi girişlerini yapabildikleri, mevcut durumlarını aktarabildikleri ve güncel haberlerini yayınlayabildikleri bir sistemi oldu. Sistemde okullara altı gelişim alanında verilen hedeflerin aşamaları da takip ediliyor. Okullar tarafından girilen bilgiler raporlar bölümünde aynı anda tek sayfada görüntüleniyor.

En güzel kedi evi için yarıştılar

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi iç Mimarlık Bölümü IMBS4005 Gönüllük Çalışması dersi kapsamında kedi evi tasarım etkinliği gerçekleştirildi.

en-guzel-kedi-evi-2.jpg

Ders sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Gürünay Ökten ve İç Mimarlık Bölümü 4.Sınıf öğrencileri;Kübra Nur Çakar, Esra Karabilgin, Fatma Dilara Karaca ve Fatma Sena Koyuncu tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında sokakta yaşayan kediler için kedi evleri tasarlandı. Tasarlanan kedi evleri büyük beğeni alırken üniversite hocaları tarafından da tam not verildi. •SELÇUK ÖZKAN

Müdür Koç’tan Bakan Koca’ya teşekkür

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, 29 bin TL Banka Promosyonu için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür etti. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın sonuçlandırdığı ‘Banka Promosyonu’ konusunda İl Sağlık Müdürlüğü ile Ziraat Bankası arasında 3 yıllık maaş anlaşması imzalandı.

mudur-koctan-bakan-kocaya-1.png

Yapılan anlaşma gereğince tüm çalışanlarımıza toplamda 29 bin TL promosyon ödemesi gerçekleştirilecek. Konya’daki imza töreninde konuşan Müdür Koç, “Bu ödemenin 27 Bin TL’si peşin ( 25 bin 200 TL Nakit, 1.800 TL’si kredi kartına para puan ), geriye kalan 2.000 TL’si ise 6 aylık dönemlerde 2 taksit şeklinde ‘para puan’ olarak yapılacaktır. 25 bin 200 TL’lik nakit kısım yattı, 1.800 TL’lik para puan ise 15 Ocak 2023 tarihinde hesaplara yatırılacaktır. Elde edilen kazanım ve emekleri nedeni ile Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm mesai arkadaşlarımıza hayırlı olsun” dedi. •HATİCE KULU

Kitaptan Yüzler Sergisi’ne tam not

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları ve Sosyal İnovasyon Ajansı iş birliğinde düzenlenen ‘Kitaplarla Yüz Göz Oluyoruz’ temalı “Uluslararası Kitaptan Yüzler BookFace Sergisi”nin açılışı yapıldı.

kitaptan-yuzler-3.jpg

Ankara Milli Kütüphane’de yer alan serginin açılış törenine; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, NEÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, Sosyal İnovasyon Ajansı Direktörü Ali Güney, davetliler ve sanatseverler katıldı.

kitaptan-yuzler-4.jpeg

Etkinlikte açılış konuşmalarının ardından BookFace tasarım yarışmasında dereceye giren; 1’inci Edanur Sabuncu’ya, 2’nci Aydan Demirel’e ve 3’üncülüğü paylaşan Havva Nurdan Dağtaş ile Neslinur Koç’a ödülleri takdim edildi. BookFace tasarımlarından oluşan sergi, Ankara Milli Kütüphane’de 5 Ocak 2023 tarihine kadar açık olacak.

KTÜN’lü öğrenciler görme engellilerle buluştu

Konya Teknik Üniversitesinde sosyal faaliyetler tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi, KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin engelli ve engelsiz bireylerin birbirleri ile kaynaşması ve iyi anlayabilmeleri amacıyla düzenlenen etkinlikte buluştu.

gorme-engelliler-universitemizde-duzenlenen-etkinlikte-mimarlik-ve-tasarim-fakultesi-ogrencilerimizle-bulu.jpg

KTÜN Gelişim Yerleşkesi Spor Salonunda yapılan etkinlikte halat çekmeden körebe oyununa kadar çeşitli oyunlar düzenlendi. •EROL ÇİMEN

Etiketler :