Konya'dan kısa kısa haberler (17 Ocak 2023)

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa haberler (17 Ocak 2023)

Kaymakam Tortop’tan saha ziyaretleri

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop ilçede saha ziyaretlerine devam ediyor. Kaymakam Tortop, eşi Reyhan Tortop ve Daire Müdürleri ile birlikte 2011 yılında Bingöl İli Genç İlçesi Güzeldere Mevkiinde teröristlerle girilen silahlı çatışma sonucu şehit olan Piyade Er Muhammed Aygör’ün annesi Cemile Aygör’ü ziyaret etti. Şehit ailesini ziyaret etmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Kaymakam Tortop, şehidimizin annesi ile hasbihal etti.

Kaymakam Tortop daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Sızma ve Dokuz Mahallelerini ziyaret etti. Muhtarlar ve vatandaşlardan sorunları ile ilgili bilgi alan Kaymakam Tortop, esnaf ve vatandaşlarla da sohbet etti. Tortop, “İlçemizde çalmadık kapı bırakmayacağız. Sorunları yerinde tespit edip çözüme kavuşturacağız” açıklamasında bulundu.

kaymakam-tortoptan-saha-ziyaretleri-2.jpg

KAYMAKAM TORTOP’TAN OKULLARA ZİYARET

İstanbul Ticaret Odası Şehit Muhterem Ak İlkokulu ve Sızma Alparslan Ortaokulunu da ziyaret eden Tortop, sınıfları gezerek incelemelerde bulundu, öğretmenler ve öğrencilerle ile sohbet ederek başarı dileklerini iletti. Kaymakam Tortop son olarak İlçe Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek, Sağlık Müdürü Dr. Saliha Acar’dan ilçe genelinde yürütülen sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldı. Acar da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ziyaretler hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Selçuklu da güvenlik toplantısı yapıldı

Selçuklu da Ocak Ayı Güvenlik Toplantısı yapıldı. Ocak ayı güvenlik toplantısı Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop başkanlığında, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Yazı İşleri Müdürü, İlçe Müftüsü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Zabıta Müdürü, İlçe Tarım ve Orman Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, Dokuz Mahallesi Muhtarı ve azalarının katılımıyla Dokuz Mahallesi Muhtarlık Ofisinde gerçekleştirildi.

selcuklu-da-guvenlik-toplantisi-yapildi2.jpg

Kaymakam Tortop, “İlçemizdeki çalışmaları yakından takip ediyoruz” diyerek toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Matematiği sevdirecek projede eğitimler başladı

"Matematik Öğretmenleriyle Tasarımdan Eğitime Matematikten Mühendisliğe" isimli TÜBİTAK 4004 projesinin açılış programı gerçekleştirildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliğiyle Matematik Yılı Özel Çağrısı yayınlandığını; bu kapsamda başvurusu yapılan TÜBİTAK 4004 "Matematik Öğretmenleriyle Tasarımdan Eğitime Matematikten Mühendisliğe" projesinin de ülkemiz genelinde kabul edilen 40 projeden biri olduğunu ifade etti.

matematigi-sevdirecek-projede-egitimler-basladi-1.jpg

EĞİTİMLER 5 GÜN SÜRECEK

5 gün sürecek eğitimlere Konya genelinden 24 matematik öğretmeninin katıldığını söyleyen Yiğit, “Öğretmenlerimiz, proje kapsamında yenilikçi öğretme ve öğrenme yaklaşımlarını, teknolojileri derslerinde nasıl uygulayacaklarını öğrenecek; böylece öğrencilerine pratik yaşam becerileri de kazandıracaklar. Öğrencilerin matematiksel yetkinliklerini geliştirmek için öğretmenlerimiz, tasarım odaklı düşünecek, matematik ve mühendislik disiplinlerini ilişkilendirecekler” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in konuşmasının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Murat Karakoyun verilecek eğitime dair bilgilendirme konuşması yaptı. Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Cengiz Çelik’in düzenlediği tanışma etkinliğinin ardından eğitimlere geçildi.

Çelik, akademisyenlere teşekkür belgesi verdi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonunda görev alan akademisyenlere katkılarından dolayı “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

celik-akademisyenlere-tesekkur-belgesi-verdi-2.jpg

Konya Teknik Üniversitesi Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonunda görev alarak gerçekleştirmiş oldukları çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Havva Filiz Meşhur, Prof. Dr. Mustafa Tabakcı, Prof. Dr. Süleyman Bahadır Yüksel, Prof. Dr. Abdullah Selçuk Kurbanlı, Prof. Dr. Mahmut Kuş, Prof. Dr. Cengiz Okuyucu ve Prof. Dr. Ayhan Göktepe Rektör Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’ten Teşekkür Belgesi aldı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen programa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya ve Prof. Dr. Hüseyin Deveci de eşlik etti.

‘Sabah Namazı Buluşmaları’ programı devam ediyor

Erenköy Tahir Büyükkörükçü Hoca Camiinde ‘Sabah Namazı Buluşması’ düzenlendi

Konya İl Müftülüğü tarafından başlatılan ve her hafta bir cami de gerçekleştirilen Sabah Namazı Buluşması bu hafta Selçuklu Müftülüğüne bağlı Erenköy Tahir Büyükkörükçü Hoca Camiinde gerçekleştirildi.

sabah-namazi-bulusmalari-1.jpg

Kur’an-ı Kerim tilaveti, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge imametinde Sabah Namazının edası, sohbet, tesbihat ile devam eden program Selçuklu Müftüsü Bekir Derin’in duası ve cemaate dağıtılan ikram ile sona erdi. Sabah Namazı Buluşmasına, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Konya İl Müftü Yardımcıları Kuddusi Uysal, Abdullah Yalman, Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, STK temsilcileri, muhtarlar ve cami cemaati katıldı.

Selçuklu'da velilere özel kurs düzenlendi

Selçuklu Müftülüğü Hatice Hatun 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda öğrenci velileri için "Çocuğumun Farkındayım Bunun İçin Kurstayım" eğitim programına katılan velilere katılım belgesi takdim töreni düzenlendi. Projede eğitici olarak Zeliha Yüzügüldü Cengiz ve Abdülkerim Temizcan görev aldı.

selcuklu-da-velilere-ozel-kurs-duzenlendi-3.jpg

Sertifika takdim programına Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, Selçuklu Belediyesi Kültür Müdürü Raşit Öztürkmen, Selçuklu Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Bulun, kurs yönetici ve öğreticileri ile veliler katıldı. Veliler programın kendileri için oldukça faydalı geçtiğini ifade etti.

Müftü Derin’den okul ziyareti

Selçuklu Müftüsü Bekir Derin okul ziyaretlerine devam ediyor. Müftü Derin son olarak, Seyit Ulugülyağcı İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti.

muftu-derinden-okul-ziyareti-1.jpg

Okul Müdürü Hasan Yakarer'le sınıfları ziyaret eden İlçe Müftüsü Derin, öğrencilere derslerinde başarılar diledi. Derin ziyaret sonunda öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar hediye etti. Öğrenciler ve öğretmenlerde Müftü Derin’e ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Su kaynakları azalıyor

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

su-kaynaklari-azaliyor.jpg

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İklim değişiyor, su kaynaklarımız her geçen gün azalıyor. 2050 yılına kadar su talebimiz yüzde 50 artacak, ancak ülkemiz su kaynakları yüzde 25 azalacak. Hemen, bugün suyu verimli kullanalım. İklim değişikliğine uyum sağlayalım.”

Etiketler :