Konya'dan kısa kısa haberler...

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün haberlerini sizler için derledik...
Konya'dan kısa kısa haberler...

Selman Özboyacı AKKO’da mühendislerle buluştu

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Metal işleme teknolojileri üreticisi AKKO Makine'yi ziyaret etti.

selman-ozboyaci-akkoda-muhendislerle-bulustu-1.jpg

AKKO Makine’de mühendisler ve ustalarla bir araya gelen Özboyacı, “Donanımlı zanaat sahibi yetişmesi için gençlere istihdam sağlayan AKKO Makina’da geleceğin mühendisleri ve ustaları ile buluştuk. İmalatta kullandığı güncel teknolojiyi çalışan gençlere ve öğrencilere sunarak gelişimlerine katkı sunan firmamızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Suya sahip çıkıyor, geleceğe yön veriyoruz

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya’ya yapılan sulama yatırımları hakkında bilgi verdi.

suya-sahip-cikiyor-gelecege-yon-veriyoruz-2.jpg

Konya’nın baraj depolama kapasitesinin 1 milyon 827 bin 28 metreküp hacme ulaştığını söyleyen Etyemez, “Bizim medeniyetimizde su hayattır. Su, önümüzdeki yüzyılın en stratejik değeridir. Bu bilinçle hareket ederek AK Parti olarak Konya’mıza; 2 içme suyu tesisi, 24 baraj, 31 gölet, 6 yeraltı depolaması, 6 hayvan içme suyu göleti, 70 sulama tesisi, 22 arazi toplulaştırma ve TİGH, 143 taşkın koruma tesisi, 3 HES yaptık. Suyumuza sahip çıkıyor, geleceğe yön veriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Ak Parti olarak Konya’mıza sulama alanında 2003 yılından günümüze yaklaşık 20 milyarlık yatırım yaptık. 307 adet tesisi hizmete aldık. Ürünlerimizi, üreticilerimizi su ile buluşturuyor, üretime değer katıyoruz. Konya’mızda yaptığımız 70 sulama tesisi ile 884 bin 10 dekar arazi sulamaya açtık. Yıllık 1 milyar 651 milyon 824 bin TL zirai gelir artışı sağladık. Suyu verimli kullanan, doğru yöneten, suyu milletimizle buluşturan projelere ağırlık veriyoruz. Konya’mızda; Gölet depolama kapasitesini ise 18,14 milyon metreküp hacme ulaştırdık” ifadelerini kullandı. •EMİNE ÇOLAK

Misafiriniz Var projesi devam ediyor

Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi’nin yürüttüğü Misafiriniz Var projesi devam ediyor.

misafiriniz-var-projesi-devam-ediyor-2.jpg

Proje kapsamında Konya İl Müftülüğü ve Merkez İlçe Müftülüğü Vaiz ve Din görevlileri, Antikacı Selman, Günaylar Market, Mesture Giyim, Yüksel Gıda, Diş Hekimi Eymen Ödevoğlu, Zirve Orman Ürünleri ve Sönmez Orman Ürünleri firmalarını ziyaret ettiler. Ziyaretlerde Diyanet İşleri Başkanlığı çalışmaları ve Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi, yurt dışı hizmetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. TDV Konya Şubesi Kadın Kolları görevlileri Vaiz Gülhan Yıldırım ve Din hizmetleri Uzmanı Rukiye Turhan ise Avukat Nursel Akgün’ü ziyaret ettiler. Ziyarette Diyanet İşleri Başkanlığı çalışmaları ve Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi, yurt dışı hizmetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

NEÜ’de ‘Bağımlılıkla Mücadele ve Hukuksal Boyutu’ konferansı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Hemşirelik Fakültesi tarafından ‘Bağımlılıkla Mücadele ve Hukuksal Boyutu’ başlıklı konferans düzenlendi.

neude-bagimlilikla-mucadele-ve-hukuksal-boyutu-konferansi-1.jpg

NEÜ Sağlık Yerleşkesi Asım Duman Konferans Salonu’nda Hemşirelik Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Nesibe Güney Molu ve Arş. Gör. Fatma Yener Özcan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta, Yargıtay 10. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi Resul Özcan ile Beyhekim Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Alkol ve Madde Tedavi Merkezi sorumlu hemşiresi Ahmed Çelik Sametoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Programda; bağımlılık türleri, bağımlılığın hukuksal boyutunun bilinmesi, hukuksal boyutta yapılan değişiklikler, bağımlı bireylerin tedavisi, bireyden başlayarak toplumda neler yapılabileceği konularından bahsedildi. Etkinlik, konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

TarımCebimde uygulaması çiftçilerin hizmetinde

Bakanlık olarak hayata geçirilen TarımCebimde mobil uygulamasının ilk versiyonu çiftçilere hizmet verecek.

tarimcebimde-uygulamasi-ciftcilerin-hizmetinde.jpg

Konu ile ilgili İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamasa şu ifadelere yer verildi: “ Tarım sektörümüzün, dijital dönüşümle Türkiye Yüzyılına doğru güçlü bir adım atacağına inanıyor, uygulamamızın ülkemize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

‘Yaz dönemi bereketli geçti’

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçede devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

yaz-donemi-bereketli-gecti-2.jpg

Başkan Solak yaptığı açıklamada, “Ladik mahallemizde çalışmalarımızı yerinde inceledik. Yaz dönemi bereketli geçti. Bir çok alanda caddelerimiz ve sokaklarımızda yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Hava şartları müsaade ettiği sürece çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum” dedi.

Cihanbeyli’de üniversite öğrencileri yalnız değil

Cihanbeyli Kaymakamlığı tarafından üniversitede okuyan öğrenciler için sağlayacağı tek seferlik yardım için başvurular başladı.

cihanbeylide-universite-ogrencileri-yalniz-degil.jpg

Cihanbeyli Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, üniversite öğrencilerine yönelik tek seferlik yardım kapsamında yapılacak başvuruların 01.01.2023 - 21.01.2023 tarihleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu. Açıklamada ayrıca, başvuruda bulunacak öğrenciler için 3294 sayılı kanun kapsamında olmak, ailesinin veya kendisinin Cihanbeyli ilçesi sınırları içerisinde ikamet ediyor olması, üniversitede aktif öğrenci olması ve öğrenci belgesi ibraz etme şartları arandığı kaydedildi. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan veya E-Devlet üzerinden yapılabilecek. •AA

Yollara bakım yapılıyor

Akören ilçesinde belediye ekipleri yol çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı İsmail Arslan, “İlçemizde kilitli taş tamiri, bakım ve onarım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.

yollara-bakim-yapiliyor-1.jpg

Göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sahada özveri ile çalışan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Yollarımızın kalitesi her geçen gün artıyor. Bozuk yol kalmayıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek” açıklamasında bulundu.

Başkan Akkaya’dan vatandaşlara uyarı

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, vatandaşları uyardı.

baskan-akkayadan-vatandaslara-uyari-2.jpg

Başkan Akkaya yaptığı açıklamada: “Evsel nitelikli atıkların, çevreye ve insan sağlığına etkisini azaltmak için, bu atıkların şehrimizde bulunan çöp kutuları yerine çöp konteynerlerine atılmasını tüm vatandaşlarımızdan önemle rica ederiz. Vatandaşımızın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Bir ve beraber olursak; şehrimiz daha temiz olur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha güzel bir Akşehir bırakmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Bayındır'dan taziye mesajı

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğün' de görev yapan bir komiserin geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu şehit düşmesi üzerine taziye mesajı yayımladı. Başkan Bayındır mesajında, "Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Muğla'da komiser olarak görev yapan bir polis memurumuzun geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu şehit olduğunun haberini üzüntü ile almış bulunuyoruz. Şehit düşen kahraman Polisimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve aziz Türk milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Eğitime destek devam ediyor

Derbent ilçesinde eğitime destek çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Hüseyin Ayten, Derbent Ortaokulu'nu ziyaret ederek okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.

egitime-destek-devam-ediyor-1.jpg

Öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılması amacıyla bir adet fotokopi makinası ve yazıcı okula hediye edildi. Başkan Ayten, “Eğitim yuvalarımıza desteklerimiz her zaman devam edecek. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir; onlar için ne yapsak az olur” dedi. Başkan Ayten daha sonra öğrencilerin istek ve taleplerini dinledi. Öğrencilerde Başkan Ayten’e teşekkür etti.

Fidanlar toprakla buluştu

Cihanbeyli’de belediye ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Daha yeşil bir Cihanbeyli için fidanlar toprakla buluştu.

fidanlar-toprakla-bulustu-2.jpg

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Mehmet Kale, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz merkez ve dış mahallelerimizde fidan dikim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaptığımız çalışmalarla ilçemiz daha yeşil olacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz dememeden çalışıyoruz” diye konuştu.

Seydişehir’de ekipler sahada

Seydişehir’de belediye ekipleri saha çalışmalarına devam ediyor.

seydisehirde-ekipler-sahada-1.jpg

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, özveri ile çalışan ekiplerine teşekkür ettiği konuşmasında, “Merkez ve kırsalda 2 bin 200 kilometrekare alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizi her alanda geliştiriyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni yılla birlikte üretmeye kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yapılan hizmetlerle ilçemizin çehresi değişiyor” diye konuştu.

Etiketler :