Konya'dan kısa kısa haberler...

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün haberlerini sizler için derledik...
Konya'dan kısa kısa haberler...

Seydişehir'de bir yılda 441 çiftin nikahı kıyıldı

Seydişehir Belediyesi evlendirme memurluğu 2022 yılında 44'ü yabancı uyruklu olmak üzere 441 çiftin nikah işlemini gerçekleştirdi.

seydisehirde-bir-yilda-441-ciftin-nikahi-kiyildi-1.jpg

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, belediye olarak yuva kuran çiftlerin mutlu günlerinde yanlarında olduklarını belirterek, "2022 yılında toplamda 441 çiftimizin nikah işlemlerini gerçekleştirdik." dedi. Nikah işlemleri gerçekleştirilen çiftlere ömür boyu mutluluklar dileyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Evlendirme memurluğumuz tarafından Suriye uyruklu 31, Alman uyruklu 1, Fas uyruklu 2, Azerbaycan uyruklu 1, Bulgar uyruklu 1, Afganistan uyruklu 3, Brezilya uyruklu 1, Polonya uyruklu 1, Meksika uyruklu 1, Özbekistan uyruklu 2 olmak üzere toplam 44 yabancı uyruklu kişinin 2022 yılında nikah işlemleri gerçekleştirdik. Allah'ım herkese hayırlı geçim, vatanımıza, milletimize faydalı, dinine bağlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin inşallah." diye konuştu. •AA

Fetvada Birlik Konferansları başladı

Konya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Fetvada Birlik Konferanslarının ilki gerçekleştirildi.

fetvada-birlik-konferanslari-basladi.jpg

Konya İl Müftülüğü konferans salonunda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin selamlama konuşması ile devam etti. Ailede Güncel Dini Meseleler hakkında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman'ın konferans verdiği programa, Konya İl ve İlçe Müftülüklerinde görev yapan vaizler katıldı.

Yeşilay’ın çalışmalarını anlattılar

Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Zeliha Üstün Argon, Yeşilay Danışmanlık Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Ceylan Polat ve Cemre Öztürk, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop’a nezaket ziyaretinde bulunarak iyi dileklerini ilettiler.

yesilayin-calismalarini-anlattilar-1.jpg

Heyet, Yeşilay’ın çalışmaları hakkında Kaymakam Tortop’a bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Tortop da çalışmalarında başarılar diledi.

BBP’den valilik ve emniyete ziyaret

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Osman Seçgin ve beraberindeki heyet Vali Vahdettin Özkan ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’i makamında ziyaret etti.

bbpden-valilik-ve-emniyete-ziyaret-1.jpg

Gerçekleştiren ziyaretlerde Konya'nın problemleri ve çözümlerine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin,"BBP Konya İl Başkanlığı olarak zaman zaman il yöneticilerimiz ile kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret ederek, sahadan bize iletilen yerel sorunların çözümü ve takibi için fikir alışverişinde ve istişarelerde bulunuyoruz.

bbpden-valilik-ve-emniyete-ziyaret-2.jpg

Misafirlikleri için Vali Vahdettin Özkan ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’e teşekkür eder, çalışmalarında başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bağımlılıkla Mücadele Konferansı verildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından ‘Bağımlılıkla Mücadele ve Hukuksal Boyutu’ başlıklı konferans düzenlendi.

bagimlilikla-mucadele-konferansi-verildi.jpg

Sağlık Yerleşkesi Asım Duman Konferans Salonu’nda Hemşirelik Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Nesibe Güney Molu ve Arş. Gör. Fatma Yener Özcan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta, Yargıtay 10. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi Resul Özcan ile Beyhekim Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Alkol ve Madde Tedavi Merkezi sorumlu hemşiresi Ahmed Çelik Sametoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Programda; bağımlılık türleri, bağımlılığın hukuksal boyutunun bilinmesi, hukuksal boyutta yapılan değişiklikler, bağımlı bireylerin tedavisi, bireyden başlayarak toplumda neler yapılabileceği konularından bahsedildi. Etkinlik, konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Göl Feneri Derneği’nden Bayındır'a teşekkür ziyareti

Beyşehir Göl Feneri ve Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Takavcı ve beraberinde ki heyet Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

gol-feneri-derneginden-bayindira-tesekkur-ziyareti-1.jpg

Ziyarette Dernek Başkanı Takavcı ve Başkan Bayındır karşılıklı istişarelerde bulundu. Göl Feneri ve Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Takavcı, Başkan Bayındır’a 2022 yılında derneğe yaptığı maddi ve manevi katkılardan dolayı teşekkür ederek, dernek faaliyetlerini anlattı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Bayındır, Dernek Başkanı Hasan Takavcı ve beraberinde ki heyete nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Başkan Bayındır'a Göl Feneri ve Kültür Dayanışma Derneği tarafından onur belgesi takdim edildi.

Yollara bakım yapılıyor

Akören ilçesinde yol yapım ve bakım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

yollara-bakim-yapiliyor-1.jpg

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı İsmail Arslan, “İlçemiz Yenimahalle'de ekiplerimiz tarafından 2. etap TOKİ konutlarına çıkan yol bakım ve onarım çalışmaları yapılmıştır. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz. Ekiplerimiz sahada gece gündüz demeden çalışıyor. Özveri ile çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Yol medeniyettir anlayışı ile bozuk olan tüm yollarımızda onarım yapacağız” dedi.

Müftü Öge’den ziyaretler

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, ziyaretlerine devam ediyor. Müftü Öge, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mevlüt Gülbudak’ı ziyaret etti.

muftu-ogeden-ziyaretler-1.jpg

Ziyarete TDV Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özdemir’de eşlik etti. Müftü Öge daha sonra Bürotime Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tosunoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Tosunoğlu da, Öge’ye çalışmalarında başarı diledi. Ziyaretler hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Musa İmamoğlu: ‘Çocuklarımız bizim geleceğimizdir’

Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şube Müdürü Cahit Nazlı, İmam Hatip Ferşat Kocaman ve Lokman Demir ile birlikte Sultan Abdülhamithan 4-6 Yaş Kur’an kursunu ziyaret etti.

muftu-2.jpg

Kur’an Kursu yöneticisi ve öğreticilerinden eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgiler alan İlçe Müftüsü İmamoğlu, sınıfları gezerek öğrenciler ile sorulu cevaplı sohbet ederek öğrencilere başarılar diledi. İmamoğlu, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlar için ne yapsak az olur” dedi. Öğrencilerde Müftü İmamoğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Hatim Sohbet Dua'ya Davet programı yapıldı

Selçuklu Müftülüğü tarafından Selçuklu’ da bulunan camilerde her salı günü öğle namazını müteakip hanımlar için düzenlenen "Hatim Sohbet Dua'ya Davet" programı bu hafta Hacı Kadir Uz Camisinde gerçekleştirildi.

hatim-sohbet-duaya-davet-programi-yapildi-2.jpg

Selçuklu Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Dr. Nimet Ateş'in konuşmacı olarak katıldığı programda okunan hatimlerin duası, sohbet ve dualar yapıldı. Gelecek haftanın programı ise; Sancak Camiinde düzenlenecek.

Başkan Bora’dan Göç İdaresine ziyaret

Konya Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora, Konya İl Göç İdaresi Müdürü Zeki Afşin Buzcu’yu ziyaret etti.

baskan-boradan-goc-idaresine-ziyaret.jpg

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Buzcu, “Başkan Bora’ya müdürlüğümüzün çalışmaları hakkında bilgi verdik. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Yeni yılda yapacağımız faaliyetleri istişare ettik” dedi. Bora da, Buzcu’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarı diledi. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Etiketler :