Konya'dan kısa kısa haberler (21 Kasım 2022)

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün gelişmeleri...
Konya'dan kısa kısa haberler (21 Kasım 2022)

ORHAN ERDEM’DEN MERAM’DA ZİYARETLER

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde gördü.

orhan-erdemden-meramda-ziyaretler-1.jpg

Kursiyerlerin el emeği, göz nuru olan ürünlerini inceleyen Erdem, hemşerileriyle sohbet ettikten sonra, Halk Eğitim Müdürüne ve ekibine başarılar, kursiyerlere ise kolaylıklar diledi. Meram Müftülüğü ve Nasuhbey Camii imamı Ahmet Sardoğu himayelerinde Kuran-ı Kerimi hıfz eden öğrencilerin Hafızlık Taç giyme ve icazet törenine de katılan Erdem, “Fark yaratan bir hoca olarak Ahmet Sardoğu beyi tebrik eder hocamıza imkan tanıyan müftülüğümüz ve Valiliğimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

MÜDÜR YİĞİT’TEN OKUL ZİYARETLERİ

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, okul ziyaretleri kapsamında Karatay Belediyesi Erenler Anaokulu ve İzzet Bezirci İlkokulundaki öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

mudur-yigitten-okul-ziyaretleri-3.jpg

İlk olarak Karatay Belediyesi Erenler Anaokulunda öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Yiğit, öğrencilerle tek tek ilgilenerek sohbet etti ve anaokulunun tüm etkinlik alanlarını inceledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, öğrencilere verdikleri emek ve gösterdikleri gayretlerden dolayı öğretmen ve okul yöneticilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Daha sonra İzzet Bezirci İlkokuluna geçen Yiğit, burada da öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. Okulda bulunan Robotik Kodlama ve Ahşap atölyelerinde öğrencilerin çalışmalarını yakından inceleyen Yiğit, öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet etti. Okul ziyaretlerinde İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit'e Karatay İlçe Millî Eğitim Müdürü Sami Sağdıç eşlik etti. •HABER MERKEZİ

KONESOB, PROJE FUARINDA

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda ATO Congresium'da düzenlenen "İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı (İESP SOP) Projeler Fuarı"na katıldı.

konesob-proje-fuarinda.jpg

İESP SOP Projeler Fuarı, 17 Kasım 2022 tarihinde ATO Congresium’da Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan ve Çok sayıda projenin katılımcıları ile gerçekleşti. Fuara, 23 proje arasında ilk akreditasyon işlemini tamamlayan ve MYK yetki belgesi alan KONESOB Ahilik Belgelendirme Merkezi olarak katılım sağladı. •RAHİME KONGUR

SOBE’DE 11. MEZUN SEVİNCİ

Konya’da otizmli bireylerin eğitimi ve tedavisi için kurulan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE)’de 11. Mezun sevinci yaşandı. SOBE tarafından yapılan açıklamada, “Zeynep Hafsa artık mezun. Bireyselleştirilmiş eğitim programını başarıyla tamamlayan ve otizm tanısı kalkan 11. öğrencimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” denildi.

sobede-11-mezun-1.jpg

Tedavisi tamamlanan Zeynep Hafsa için yapılan mezuniyet törenine, SOBE Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Ak, öğrencinin velisi ve öğretmenleriyle Vakıf yöneticileri katıldı. Öte yandan ara tatilin bitmesiyle SOBE’de eğitimler yeniden başladı. Yapılan bilgilendirmede, “Haftaya “Okuma ve Masal Atölyesi” ile başladık. Çocuklarımızın hayal gücünü harekete geçiren atölye için Eğitimci Gülcan Uyar’a teşekkür ediyoruz” denildi. •EROL ÇİMEN

MÜFTÜLÜKTEN HAFIZ ÖĞRENCİLERİNE ZİYARET

Konya İl Müftülüğü eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda ve Kur’an Kurslarındaki eğitim faaliyetlerini inceleme ziyaretleri devam ediyor.

muftulukten-hafiz-ogrencilerine-1.jpg

Bu kapsamda, Konya İl Müftü Yardımcısı Dr. Aslan Çıtır, Fahrettin Büyükkaplan Öğrenci Yurdunu ziyaret etti. Kur'an-ı Anlama Temel Öğretim Programına dahil olan Hafız öğrencilerin sınıflarını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Müftü Yardımcısı Çıtır, yönetici ve görevlilerden eğitimler hakkında bilgiler alarak başarılar diledi.•EROL ÇİMEN

TYB KONYA’DA SEZAİ KARAKOÇ ANILDI

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, geçen yıl vefat eden şair, yazar ve düşünür Sezai Karakoç’u 1. ölüm yıl dönümünde çevrim içi konferansla andı.

tyb-konyada-sezai-karakoc.png

Programa İstanbul’dan katılan şair, yazar Ömer Erdem, “Sezai Karakoç kıymetli bir isim, her kıymetli ismin birden fazla özelliği var. Bu isim bizi birden fazla yollara, kanallara, kapılara, odalara götürüyor” dedi. TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Yaramış’ın yönlendirmesi ile gerçekleşen konferansta Erdem şair, düşünür, dergici, anı, piyes ve öykü yazarı ve önder kişiliği olan bir Sezai Karakoç’tan bahsetmenin mümkün olduğuna işaret ederek “Bütün bu mümkün olanlar aslında bizi; hayatı, yazdıkları kişiliğiyle çelişmeyen ilginç bir tipolojiye götürüyor. Ben burada Sezai Karakoç kişiliğini, şairliğini ve düşünürlüğünü esaslı kılan, onun gelecek zamanlarda da üzerinde durulacağını düşündüğüm bazı özellikleri üzerinde durmak istiyorum” diye konuştu. Edebiyat ve kültür tarihimizde şahsiyetlerin verim derecesi ve değeriyle onların topluma sunulması ve toplumsallaşması arasında bir ayrışma olduğunu da vurgulayan Erdem şöyle konuştu: “Karakoç’un da içinden geldiği sosyokültürel ortam, tarihsel sebeplerle daha kapalı, kendi içine sıkışmış, merak duygusunu da yitirmiş bir toplum görüntüsü taşıyor. Bir insanın hayatının ve eserinin kendiliğinde toplumun duyarlılıkları, ilgileri, merakları insan için dolayıma girmesi farklı işleyen mekanizmaları da gerektiriyor. Karakoç’un içinden çıkıp geldiği sosyokültürel ortamın sosyalite eksikliği nedeniyle bir bakıma onun daha erken zamanda, yazdıklarıyla, düşündükleriyle eylemiyle toplum tarafından karşılanması, düşünülmesi, tartışılması hatta eleştirilmesi imkânları ortadan kaldırılmış oluyor.”

SULAMA PROJELERİ TAM GAZ SÜRÜYOR

Konya Ovası sulama projelerinin birçoğunu yürüten DSİ Konya Bölge Müdürlüğü bu alanda yapılan çalışmalarda bilgi vermeye devam ediyor.

sulama-projeleri-tam-gaz-1.jpg

Son olarak Taşkent Afşar Göleti ve Sulaması projesinin son hali hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. DSİ Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Taşkent Afşar Göleti ve Sulaması işinde çalışmalar devam ediyor. Dipsavak imalatları tamamlanış olup relökasyon yolu ile gövde dolgusu çalışmaları devam ediyor.Proje tamamlandığında 4 bin 770 dekar tarım arazisi borulu şebeke ile sulanacak” denildi. •HATİCE DURSUN

ECZACILAR, MİTİNGE HAZIR

Türk Eczacılar Birliği ve 54 Eczacı Oda Başkanlığının “Eczacıya Hak Ettiği Değer Verilmelidir” Eylem Planı çerçevesinde 27 Kasım 2022 Pazar günü Ankara’da Büyük Eczacı mitingi düzenlenecek.

eczacilar-mitinge-hazir-2.jpg

5 Bölge Konya Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. A.Hakan Koru, büyük eczacı mitingi hakkında yaptığı açıklamasında, “Türk Eczacılar Birliği ve 54 Eczacı Odası olarak bizler; “Eczacıya Hak Ettiği Değer Verilmelidir” ana mesajıyla çıktığımız bu yolda, hastalarımıza ve mesleğimize duyduğumuz sorumlulukla; ilaç yokluklarına, ilaç fiyat farklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczacılarının hak kayıplarına, eczacıların yok sayılmasına ve eczacılık mesleğinin değersizleştirilmesine hep birlikte “Dur!” diyoruz. Hastalarımız, mesleğimiz ve en önemlisi daha sağlıklı bir toplum için tüm meslektaşlarımızla birlikte, Birlik’ten gelen gücümüzle 27 Kasım’da Büyük Eczacı Mitingi’nde Ankara’da olacağız. Hakkımız olanı alana kadar da bu mücadelemize devam edeceğimizi saygıyla duyururuz” dedi.

Etiketler :