Konya'dan kısa kısa haberler...

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün haberlerini sizler için derledik...
Konya'dan kısa kısa haberler...

Vali Vahdettin Özkan’dan Vergi Dairesine ziyaret

Vali Vahdettin Özkan, kurum ziyaretlerine devam ediyor. Vali Özkan, son olarak Konya Vergi Dairesini ziyaret etti.

vali-vahdettin-ozkandan-vergi-dairesine-ziyaret.jpg

Özkan, Konya Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora’dan kamu gelirlerinin tahsilatı başta olmak üzere kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Özkan, “Konya’da tüm kurumlarımızla birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Konya’nın başarılı bir şehir olmasındaki en büyük neden de bu” dedi. Başkan Bora da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Umreye gidecekler için seminer düzenlendi

Konya İl Müftülüğü tarafından düzenlen Özel Konya-7 Sömestr Tatili Umre Turu Semineri Selçuklu Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleştirildi.

umreye-gidecekler-icin-seminer-duzenlendi.jpg

Programda Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, umre ibadetinin önemi hakkında bilgilendirmede bulundu. Daha sonra kürsüye gelen Selçuklu Müftüsü Bekir Derin ana hatlarıyla umre menasiki ve yolculukta dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Konya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, Konya İl Başvaizi Mehmet Erşahin ve İl Vaizi Ümmü Taş tarafından umre yolcularına bilgilendirmeler yapılıp, dualarla program sona erdi. Umre Yolculuğuna toplam 3 kafile ve 500 kişi olarak gidilecek olup yaklaşık bir kafilesi de Elmas Kız ve Erkek Kur'an kursu öncülüğünde öğrenci ve aileleri tarafından oluşturuldu. 20-23 Ocak tarihlerinde Konya Havaalanından hareket edecek Umre yolcularının 2 kafilesi Mekke'ye, 1 kafilesi de Mediye'ye uğurlanacak. •EMİNE ÇOLAK

‘Bizim Okulumuz’ projesi devam ediyor

Bizim Okulumuz" (Okul Merkezli Gelişim Projesi) kapsamında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Konya Ölçme ve Değerlendirme Merkezi (Konya ÖDM) koordinesinde il genelindeki tüm 8. sınıflara yönelik yapılacak izleme değerlendirme uygulamasının üçüncüsü, bugün saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

bizim-okulumuz-projesi-devam-ediyor.jpg

"Bizim Okulumuz" projesinin alt başlıklarından olan "Akademik İyileştirme" kapsamında izleme ve değerlendirme uygulamaları 8. ve 12. Sınıf öğrencilerine yüz yüze; 4, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerine de çevrim içi yöntemle yapılmaya devam ediyor.

İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu toplantısı yapıldı

2023 yılının ilk İDDG (İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu) toplantısı, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Muharrem Karabacak başkanlığında gerçekleştirildi.

isyeri-denetleme-ve-danismanlik-grubu-toplantisi-yapildi.jpg

Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, kurul üyesi oda başkanlarının katıldığı toplantıda, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Başkan Karabacak yaptığı konuşmada, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

‘Sabah Namazı Buluşmaları’ sürüyor

Konya İl Müftülüğü tarafından 2023 yılı etkinlikleri kapsamında organize edilen “Sabah Namazı Buluşmaları” devam ediyor.

sabah-namazi-bulusmalari-suruyor-2.jpg

Şems-i Tebriz’i Camiinde gerçekleştirilen Sabah Namazı Buluşması programına, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin, Kur’an Kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldı. Sabah Namazının edası, tesbihat, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden program cemaate dağıtılan ikram ile sona erdi. 15 Ocak 2023 Pazar Günü Tahir Büyükkörükçü Camiinde gerçekleştirilecek Sabah Namazı Buluşması farklı camilerde yıl boyunca devam edecek. •BÜŞRA ERKUŞ

İl Vaaz İrşat ve Gençlik Buluşması düzenlendi

Konya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen İl Vaaz İrşat ve Gençlik Buluşmaları projesi kapsamında Ilgın’da farklı okul ve Kur’an Kurslarında öğrencilere yönelik sohbet programları düzenlendi.

il-vaaz-irsat-ve-genclik-bulusmasi-duzenlendi-1.jpg

Konya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Ahmet Dinç, İl Gençlik Koordinatör Yardımcıları Abdülkerim Temizcan, Hüseyin Çalık, Vaiz Ali Gün ve Selçuklu Gençlik Koordinatörü Bayram Sürekli’nin katıldığı programda ayrıca Ilgın’da farklı camilerde Cuma Namazı öncesi cemaate vaaz ve irşat faaliyetleri de gerçekleştirildi. •RAHİME KONGUR

İhtiyaç sahiplerine kışlık yardım yapıldı

‘Kış Bayramı 1 Bot 1 Mont’ yardım kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere alışveriş kartları ve kışlık kıyafetler, TDV Konya Şubesi görevlilerince Bozkır ve Hadim İlçe Müftülükleri ve ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

ihtiyac-sahiplerine-kislik-yardim-yapildi-1.jpg

“Bu kışta ihtiyaç sahipleri yalnız değil” diyen yetkililer, “TDV Konya Şubesine yardımlarını esirgemeyen bütün hayırseverlerimize teşekkür ederiz. Hayırseverlerimizin yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Konya merkezde ve ilçelerimizde görevli olan arkadaşlarımız bu kışta ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayacak. Çocuklarımız üşümeyecek. Yardımlarımız kış boyunca devam edecek” açıklamasında bulundu. •MACİT ULUÇAMLIBEL

Hayırseverlere takdir belgesi verildi

Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi adına Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge tarafından imzalanan takdir belgelerini hayırsever iş insanlarına takdim etti.

hayirseverlere-takdir-belgesi-verildi-1.jpg

İlçe Müftüsü İmamoğlu, Ethem Süheyla Çınar Camii ve Kur'an Kursu’nun yapımında emeği geçen İsmail Nuri Çınar’ı, Büsan Türkmenusta Camii’nin yapımında emeği geçen Haydar Türkmen’i ve Gufran Camii’nin yapımda emeği geçen Dernek Başkanı Mustafa Borucu’yu iş yerlerinde ziyaret ederek gösterdikleri fedakârlıklardan dolayı teşekkür etti. Müftü İmamoğlu, “Hayırseverlerimiz yaptıkları yardımlarla herkese örnek oluyor. Bizde onların bu duyarlı davranışlarına karşı takdir belgesi hazırlayarak; kendilerine takdim ettik” dedi. Takdir belgesini alan hayırseverlerde İl Müftüsü Öge’ye teşekkürlerini iletti. •EMİNE ÇOLAK

Vali Vahdettin Özkan’a ziyaretler sürüyor

Vali Vahdettin Özkan’a ziyaretler sürüyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti.

vali-vahdettin-ozkana-ziyaretler-suruyor.jpg

Ziyaret kapsamında şehrin sanayi, ekonomi ve istihdam konuları değerlendirildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Özkan, Kağnıcı’ya çalışmalarında başarı diledi. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Bölge Müdürü Muharrem Ünal da Vali Özkan’ı ziyaret etti. Ziyarette ilimizde yürütülen TARSİM çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Ziyaretler hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

Cihanbeyli’de tapular teslim edildi

Konya 14. Kısım AT ve TİGH kapsamında bulunan Cihanbeyli ilçesi Karatepe Mahallesi (48 bin 565 dekar) tapuları mahalle muhtarı Hacı Mevlüt Çelik’e teslim edildi.

ogeden-hayra-hizmet-vakfina-ziyaret.jpg

Tapu teslimi ile ilgili yapılan açıklamada, “Proje kapsamında 88 km planlanan yolun 80 km ham yolu açılmış ve 49 km yola da stabilize malzemesi serilmiştir. Karatepe Mahallesinde proje öncesi 781 adet olan parsel sayısı proje sonrasında 456 adet parsele inmiştir. Karatepe Mahallesinde tapu teslimi ile Cihanbeyli İlçesindeki 7 mahallemizde tescil çalışmalarımız tamamlanmıştır” denildi.

Öge’den Hayra Hizmet Vakfı’na ziyaret

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Hayra Hizmet Vakfı Genel Kurul Üyesi Mustafa Varol’u ziyaret etti.

cihanbeylide-tapular-teslim-edildi-1.jpg

Ziyarete Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu’da eşlik etti. İl Müftüsü Öge, Selma Büyükkaplan Kur’an Kursu başta olmak üzere din hizmetlerine sunmuş oldukları katkılarından dolayı Varol’a teşekkür ederek; Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi adına Takdir Belgesi takdim etti. Varol’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Yükseliş Medya Akademisi proje tanıtım programı düzenlendi

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteği ile Konya'da faaliyet gösteren Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği tarafından kurulan Yükseliş Medya Akademisi Proje Tanıtım Programı düzenlendi.

yukselis-medya-akademisi-proje-1.jpg

Meram Gençlik Merkezi düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği Başkanı Fatih Arslanpınar, akademi için 200 başvuru arasından 70 kişinin seçildiğini belirterek, katılımcılara, gazetecilik, spikerlik, program sunuculuğu, metin yazarlığı, internet gazeteciliği, televizyon haberciliği, haber yazma teknikleri, diksiyon, yeni medya dili, sosyal medya canlı yayın teknikleri, dijital medya içerik üretimi, proje döngüsü, proje yazımı, dijital fotoğrafçılık eğitimleri verildiğini söyledi.

KATILIMCILARA SERTİFİKA VERDİLDİ

Program daha sonra devam zorunluluğu gözetilerek eğitimlere katılım sağlayan, eğitim sonu ödevlerinin tamamlanması göz önüne alınarak sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için düzenlenen sertifika dağıtımıyla devam etti. Kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Harun Aydın, katılımcılara sertifikalarını dağıttı. •AA

Akşehir Belediyesi TSM korosu Kütahya’da konser verdi

Akşehir Belediyesi Bando Şefi Alpay Batu eşliğinde çalışmalarını sürdüren Türk Sanat Müziği korosu tarafından Kütahya Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Türk Sanat Müziği korosu seçme eserlerle dinleyicilere unutulmayacak bir gece yaşattı.

aksehir-belediyesi-tsm-korosu-2.jpg

Nihavent, Uşşak, Muhayyer Kurdi, Rast ve Hüzzam 7 Solo ve 10 Türk Sanat Müziği eseri koristler tarafından seslendirildi. Her meslek grubundan katılımın olduğu koronun performansı dinleyicilerden tam not alarak ayakta alkışlandı.

‘GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞTILAR’

Gecede bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, “Aslında değişik meslekleri olan kendi zamanlarından ödün vererek, gece gündüz demeden bu çalışmayı yürütüyorlar. Bu çalışmayı yürütürken ritim sazlarımız koristlerimize ayrıca bir ritim katıyor. Ama bütün hepsiyle beraber bu unutulmaz geceyi birlikte yaşayıp sonuca ulaştıran şefimiz Albay Batu beye teşekkür ediyoruz. Burada esas siz değerli seyircilerimiz olmasaydı bunun hiçbir anlamı olmazdı. İyi ki varsınız. Özel bir misafiri dolayısıyla bu gece aramızda bulunamayan Sayın Belediye Başkanımız Dr. Salih Akkaya Beyin hepinize selamları var. Kütahya’da sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi ki, burada bizi en güzel şekilde ağırlayan bize kucak açan Kütahya Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Alim Işık Beye Akşehir Belediyesi olarak sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Kale, vatandaşların sorunlarını dinledi

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçedeki vatandaşların sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Başkan Kale, son olarak Damlakuyu Mahallesindeki hemşehrileri ile bir araya geldi.

kale-vatandaslarin-sorunlarini-dinledi.jpg

Kale, “Damlakuyu muhtarımız Ümit Kılıç ve beraberindeki hemşehrilerimiz ile buluştuk. Ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İlçemizde 7’den 70’e herkesin fikri bizim için önemli ve değerlidir. Vatandaşlarımızla buluşarak sorunları birinci ağızdan dinliyoruz. Fikir alışverişi yaparak çözüme kavuşturmanın yollarını arıyoruz. İlçemizi birlik ve beraberlik içinde yönetmeye devam edeceğiz. Hep birlikte gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.

Başkan Koçak’tan vatandaşlara uyarı

Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla vatandaşları hava şartlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

baskan-kocaktan-vatandaslara-uyari.jpg

Başkan Koçak’ın paylaşımı söyle: “Son bir haftadır bölgemizde yoğun sis etkili oluyor. Özellikle sabah saatlerinde etkili olan sis hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmayalım. Trafiğe çıkan vatandaşlarımız da lütfen daha dikkatli olsun. İnsan canı her şeyden önemli. Hem kendimiz hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmayalım.”

Etiketler :