Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa haberler

Selçuklu’da birliktelik örneği sergileniyor

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, ilçedeki kurumları ziyaret etmeye devam ediyor.

selcukluda-birliktelik-ornegi-sergileniyor-2.jpg

Kaymakam Tortop son olarak, İlçe Tapu Müdürlüğünü ziyaret ederek, Tapu Müdürü Uğur Mehmet Bağcı’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bağcı da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kaymakam Tortop, Selçuklu’ da tüm kurumların birlik ve beraberlik içinde çalıştığını ifade etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Başkan Bora’dan Karaarslan’a ziyaret

Konya Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora ve beraberindeki heyet, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan’ı ziyaret etti.

baskan-boradan-karaarslana-ziyaret.jpg

Ziyarette fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Bora, Karaarslan’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Karaarslan da, Bora’ya çalışmalarında başarı diledi. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Müftülük personeline seminer verildi

Konya İl ve İlçe Müftülüklerinde seminerler düzenlenmeye devam ediyor. Konya İl Müftü Vekili Kuddusi Uysal başkanlığında İl ve İlçe Müftülüklerinde görev yapan personele yönelik, İnsan Kaynakları Birimindeki iş ve işlemler konusunda seminer verildi.

muftuluk-personeline-seminer-verildi-3.jpg

Seminerlerin devam edeceğini ifade eden Uysal, “Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için tüm birimlerimizde özel seminerler düzenlenecek. Seminere katılan herkese teşekkür ederim” açıklamasında bulundu. Seminere katılan personellerde, seminerlerin kendileri için oldukça faydalı olduğunu ifade etti.

‘Çocuklarımız bizim geleceğimizdir’

Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, İsmil Mahallesi Büyük Camii’nde öğle namazında mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

cocuklarimiz-bizim-gelecegimizdir-1.jpg

Namazın ardından cami cemaati ile hasbihal eden İmamoğlu, din görevlileri ile birlikte Kur’an kursu hizmet binasını da ziyaret ederek incelemelerde bulundu. “Zaman zaman vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz” diyen Müftü İmamoğlu, “İlçemize yeni Kur’an Kursları kazandırılıyor. Burada verilecek eğitimler şimdiden bizleri mutlu ediyor. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların Kur’an Kurslarında yetişmesine katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuklu’da hatim programı düzenlendi

Selçuklu’da hatim programları devam ediyor. Selçuklu Müftülüğü tarafından ilçede bulunan camilerde her salı günü öğle namazına müteakip hanımlar için düzenlenen "Hatim Sohbet Dua'ya Davet" programı bu hafta Kocatepe Mahallesi Fatih Camisinde gerçekleştirildi.

selcukluda-hatim-programi-duzenlendi-1.jpg

Selçuklu Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Dr. Nimet Ateş'in konuşmacı olarak katıldığı programda okunan hatimlerin duası, sohbet ve dualar yapıldı. Ateş, programa katılan bayanlara teşekkür etti.

‘Kış Okulları’nda öğrenciler öğrenmeye devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde öğrencilere yönelik "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz kurslar açıldı.

kis-okullarinda-ogrenciler-2.jpg

Konya genelinde de öğrencilere belirtilen alanlarda 21 Ocak 2023 tarihi itibariyle hizmet veren “kış okulları”, 05 Şubat 2023 tarihine kadar eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecek. Öğrencilerin bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katılabildiği kurslarda iki kursa da katılan öğrenci, toplam 40 saat ders almış olacak.

Etiketler :