Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün gelişmeleri...
Konya'dan kısa kısa haberler

Kore Büyükelçisi Lee’den Kore Gazisine ziyaret

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Kore Büyükelçisi Won Ik Lee, Savunma Ataşesi Alb. Ho Sung Hwang, Hava Ataşesi Yb. Jaeho Choı, Tercüman Sunmi Lee ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk ile birlikte Selçuklu İlçesi Hocacihan Mahallesinde ikamet eden Kore Gazisi Süleyman Kalacı ve ailesini ziyaret etti.

kore-buyukelcisi-leeden-kore-gazisine-ziyaret.jpg

Samimi bir ortamda geçen ziyarette, Büyükelçi Won Ik Lee Gazi Süleyman Kalacı ve ailesine teşekkür ederek bir süre sohbet etti. Kaymakam Tortop ve Gazimizin ailesi de nazik ziyaretleri için Büyükelçiye teşekkürlerini ilettiler. •HABER MERKEZİ

Vali Özkan, Konya Barosunu ağırladı

Konya Baro Başkanı Av. Oktay Unkur, Baro Başkan Yardımcısı Av. Kutalmış Ceylan, Baro Genel Sekreteri Av. Ercan Şen, Baro Saymanı Av. Caner Çoban, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Tarık Arslantaş, Av. Çiğdem Uysal, Av. Mustafa Şahin ve Av. Eda Türkmenoğlu, Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti.

vali-ozkan-konya-barosunu-agirladi.jpg

Karatay Kaymakamlığı’nda Geçici Atık Depolama Alanı hizmete girdi

"Sıfır Atık Projesi" kapsamında Karatay Kaymakamlığı Hükümet Konağında "Geçici Atık Depolama Alanı" hizmete girdi.

karatay-kaymakamliginda-gecici-atik-depolama-alani-hizmete-girdi.jpg

Karatay Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sıfır Atık Projesi kapsamında daha önce Hükümet Konağının çeşitli yerlerine atık kutuları yerleştirilmiş ve anlaşmalı geri dönüşüm firması ile anlaşma sağlanarak bu atıkların geri dönüşüme kazandırılması sağlanmıştır. Hükümet konağında çalışanlara yönelik sıfır atık konusu ile ilgili eğitimler tamamlanmıştır. Geçici atık depolama alanının oluşturulması ile birlikte proje çalışmaları tamamlanmış olup, bundan sonra atıkların düzenli olarak geri dönüşüm firmasına teslimi noktasında çalışmalar düzenli olarak yürütülecektir. İlçe Kaymakamı Yavuz Güner, sıfır atık projesinin ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladığını ifade ederek, bu projenin öneminin her fırsatta yinelenmesi gerektiğini belirtmiştir." denildi.

Vergi Dairesi’nden kurum ziyaretleri

Konya Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora ve Grup Müdürleri Mesut Çalışır, Behzat Er, Mustafa Yürekli kurum ziyaretleri gerçekleştirdi.

vergi-dairesinden-kurum-ziyaretleri-1.jpg

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü’ye makamında iadeyi ziyarette bulunan heyet, daha sonra Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Muharrem Karabacak’ı ziyaret etti. Konya Ticaret Odası Başkanlığına yeniden seçilmesi sebebiyle Selçuk Öztürk’e de makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulunulurken, ziyaretler kapsamında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Hüyük'te muhtarlara kadına şiddet eğitim semineri

Hüyük'te mahalle muhtarlarına Kadına Şiddet Eğitim semineri düzenlendi. Beyşehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne bağlı ASDEP ekipleri Hüyük'te mahalle muhtarlarına yönelik eğitim semineri düzenledi.

huyukte.jpg

Hüyük Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Strateji Belgesi ve 4. Ulusal Eylem Planı" kapsamında Kadına Yönelik Şiddet ve Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Farkındalık seminerinde uzman Şüheda Dedeoğlu tarafından muhtarlara bilgi verildi. ASDEP ekipleri daha sonra İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem ve Hüyük ilçesi İlmen Mahallesinde yaşayan Kıbrıs Gazisi Bayram Çınar evinde ziyaret ettiler.

Selçuklu’da “Her Çocuk Değerlidir” çalıştayı

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Öğretim Bölümü ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu “Her Çocuk Değerlidir” Erasmus Yaygınlaştırma Konferansı Çalıştayı ve Materyal Sergisine katıldı.

selcukluda.jpg

Sergide Konuşan Kaymakam Tortop, “Projeden elde edilen sonuçların başta ilçemizde eğitim gören çocuklarımız olmak üzere tüm eğitim camiamız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Diyanet Birlik-Sen’den Müftü İmamoğlu’na ziyaret

Diyanet Birlik-Sen İç Anadolu Bölge Başkanı İsmail Topçu ve beraberindeki heyet Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu’nu makamında ziyaret etti.

diyanet-birlik-senden-muftu-imamogluna-ziyaret.jpg

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, Topçu ve beraberindeki heyete nezaketlerinden ötürü teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Etiketler :