Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya ve ilçelerinden kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa haberler

Eğitimde sürekliliğin adresi: Köy Yaşam Merkezleri

Milli Eğitim Bakanlığı, Köy Yaşam Merkezleri Projesi ile kapalı köy okullarını açarak anasınıfı, ilkokul ve atölyelerle eğitime yeniden kazandırdı. Köy Yaşam Merkezleri; bireylerin akademik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesinde etkin rol oynamakta, aynı zamanda günümüzün çevre, iklim ve tarım alanlarındaki ihtiyaçlarına da eğitimle destek vermektedir.

egitimde-surekliligin-adresi-2.jpeg

Konya'da açılan 42 Köy Yaşam Merkezinde yapılan faaliyetlerle bireyler fiziksel hareketliliğe teşvik edilmekte ve tabiatla etkileşim artmaktadır.

Yaparak yaşayarak öğrenen bireyler, çeşitli atölyelerle kendi potansiyellerini görme noktasında gelişerek özgün eserler ortaya çıkarıyor.

hac-hazirlik-kursu-duzenlendi.jpg

Hac Hazırlık Kursu düzenlendi

Kulu'da hacı adaylarına Hac Hazırlık Kursu düzenlendi. Kulu genelinde hac kuraları sonucunda belirlenen 80 hacı adayına yönelik düzenlenen kurs, Kulu Belediyesi Çok Amaçlı Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Hac Hazırlık Kursuna Kulu Müftüsü Muhsin Yıldız ve vaizler ile hacı adayları katıldı. Kursta Müftü Yıldız ve vaizler tarafından hac ibadeti, ziyaretler, sağlık konularında dikkat edilmesi gerekenler ve diğer yapılması gerekenler anlatıldı.

saglik-sen-etkili-ve-yetkili-sendika-oldu-1.jpg

Sağlık- Sen etkili ve yetkili sendika oldu

Sağlık-Sen Konya Şubesi, 2023 yılı yetki tutanak sayılarına göre üye sayısını artırarak Konya’da etkili ve yetkili sendika oldu. Sağlık-Sen’in Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi hoşgörü şehri Konya’mızda bize güvenen, destek olan, üye olarak bizimle birlikte olan ve yol yürüyen sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın desteği ile Konya’mızda üye sayımızı artırarak, 2023 yılında da sağlık iş kolunda etkili ve yetkili sendika olduk. Tüm üyelerimize verdikleri desteklerden dolayı Sağlık-Sen Konya Şubesi olarak ayrı ayrı teşekkür ederiz. Yetki veren üyelerimizin vermiş oldukları desteği boşa çıkarmamak için daha çok mücadele edip çaba göstereceğiz. Biz büyük bir aileyiz” dedi.

egitim-faaliyetleri-istisare-edildi-2.jpg

Eğitim faaliyetleri istişare edildi

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ni ziyaret etti. Devam etmekte olan eğitim faaliyetleri hakkında Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Hüseyin Akıncı’dan bilgiler alan Öge, eğitim görevlileriyle sohbet ederek istişarelerde bulundu. Ziyarete Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Erdoğan Eken, Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin, Eğitim Merkezi Hocaları ve TDV Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özdemir’de eşlik etti. Müftü Öge, “Misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

hafizlara-daha-iyi-egitim-vermek-icin-toplanti-yapildi-3.png

Hafızlara daha iyi eğitim vermek için toplantı yapıldı

Konya İl Müftü Yardımcısı ve Meram İlçe Müftü Vekili Abdullah Yalman, Ereğli İlçe Müftülüğüne bağlı Hafızlık eğitimi verilen Kur'an Kursu öğreticileriyle Topak Kız Kur'an Kursunda zümre toplantısı gerçekleştirdi. Hafızlık eğitimi verilen Kur’an Kurslarında, eğitim faaliyetleriyle alakalı tecrübe paylaşımı yapılarak, Hafızlık eğitiminin niteliğini artırmak ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla düzenlenen toplantıya Ereğli İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Mikail Dönmez, Topak Kız Kur’an Kursu ve Hilaliye Hafız Erkek Kur’an Kursu öğreticileri katıldı. Toplantıdan sonra Hafızlık yapan öğrencilerle de sohbet eden Yalman, öğrenci ve öğreticilere başarılar diledi.

osmanli-camii-icin-protokol-imzalandi-3.jpg

Osmanlı Camii için protokol imzalandı

Çatalhüyük Mahallesi Osmanlı Camii, Kur’an kursu ve müştemilatı için protokol imzalandı.

Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait olan Çatalhüyük Mahallesi Osmanlı Camii yıkılarak yerine cami, Kur’an kursu ve müştemilatı ile birlikte yeniden inşa edilecek. Kur’an kursu ve müştemilatı ile birlikte inşaa edilecek Osmanlı Camii’ne ait protokol, Osmanlı Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Yavuz ve Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu tarafından Karatay İlçe Müftülüğünde imzalandı.

Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, protokol kapsamında cami, Kur’an kursu ve müştemilatına ait tüm masrafları karşılayacak Osmanlı Cami Koruma ve Yaşatma Derneğine, Dernek Başkanı Ali Yavuz’a ve dernek yönetimi ile hayır sahiplerine teşekkür etti.

Etiketler :