Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün gelişmeleri...
Konya'dan kısa kısa haberler

Beyşehir Gölü’nde mest eden manzara

Beyşehir Gölü üzerinde güneşin batışı güzel görüntüler ortaya çıkardı. Günbatımı esnasında gökyüzündeki bulutlar göl yüzeyine yansıdı.

beysehir-golunde-mest-eden-3.jpg

Beyşehir Gölü’nün güzel manzaraları yerli ve yabancı turistler tarafından fotoğraflandı. Bölgeye gelen turistler, Beyşehir Gölü’nü gezdikten sonra, şehirdeki diğer tarihi eserler olan, Eşrefoğlu Camii, Eflatun Pınarı ve diğer eserleri de gezerek fotoğraflıyor.

beysehir-golunde-mest-eden-4.jpg

Makina mühendisleri Bowling Turnuvasında buluştu

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi, üyeleriyle birlikte çeşitli etkinler ve programlar yapmaya devam ediyor. Son olarak, Oda üyeleri ve ailelerinin katılımı ile Bowlıng Turnuvası düzenlendi.

makina-muhendisleri-bowling-1.jpg

düzenlenmiştir. Bosna Hersek Mahallesi Osmanlı iş merkezindeki Bowling salonunda gerçekleştirilen turnuvaya toplam 140 Oda üyesi katılırken, Oda üyelerinin mücadelesi sonucunda Şükrü Çağlar birinci oldu. Dereceye giren üyelerin kupaları ile turnuvaya katılan diğer üyelerin mansiyonları Şube Yönetim Kurulumuz tarafından taktim edildi. Şube Başkanı Aziz Hakan Altın yaptığı açıklamada, “Odamız, üyelerimize mesleğimizi ve toplumumuzu ilgilendiren her konuda destek olmaya dün olduğu gibi bugünden sonrada devam edecektir. Bütün meslektaşlarımızın Bowling Turnuvasına göstermiş oldukları ilgileri bizi mutlu etmiştir. Gücünü üyelerinden alan Odamızın her türlü organizasyonuna yoğun katılım sağlayan üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Yaka’dan Elitok’a ziyaret

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve Belediye Meclis Üyesi Necati Kardeş ile birlikte Karapınar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri olarak göreve başlayan Komiser Yardımcısı Mehmet Lütfü Elitok’u makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarı dileklerinde bulundular.

baskan-yakadan-elitoka-1.jpg

Başkan Yaka, Elitok’a yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek, Karapınar hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Elitok, çalışmaları tüm hızıyla sürdüreceklerini belirtti. •AYŞE AKINCI

Belkaya'ya doğalgaz müjdesi

Altınekin'de gerçekleştirilen açılış töreninde Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüştü. Görüşme sonunda Milletvekili Etyemez, Belkaya Mahallesi için Bakan Dönmez'den Doğalgazın 2023 yılında faaliyete gireceği sözü aldı.

belkayaya-1.jpg

Milletvekili Etyemez yaptığı açıklamada, “Bakanımız Dönmez ile görüşmelerimiz sonucunda Belkaya Mahallemize Doğal ulaştıracağız. Çalışmalar en kısa sürede başlayıp 2023 yılında Doğalgaza Belkaya Mahallemize ulaştıracağız” dedi. •HATİCE DURSUN

KGTÜ’lü öğrenciler fidan dikti

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi iç Mimarlık Bölümü IMBS4005 Gönüllük Çalışması dersi kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

kgtulu-ogrenciler-1.jpg

Ders sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Gürünay Ökten ve İç Mimarlık Bölümü 4.Sınıf öğrencisi Ece Erciş tarafından düzenlenen etkinlikte Konya/Alakova Mahallesi mevkiinde gerçekleşti.

kgtulu-ogrenciler-2.jpg

Öğrenciler, fidan dikim etkinliklerinin devam edeceğini vurguladılar. •MACİT ULUÇAMLIBEL

Kadına karşı şiddete ‘Hayır’ dediler

Kadına karşı şiddete karşı bilinçlendirme çalışmaları ve etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda, Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çeşitli yerlerde kurduğu stantlarla vatandaşı bu konuda bilgilendiriyor.

kadina-karsi-siddete-hayir-2.jpg

Bilgilendirme etkinlikleri kapsamında, İl Müdürü İbrahim Akyüz’ün katılımıyla Kent Plaza AVM'de, ŞÖNİM işbirliğinde farkındalık standı açılarak vatandaşlarımıza bilgilendirme yapıldı.

kadina-karsi-siddete-hayir-3.jpg​​​​​​​

Etkinliğe; Konya Barosu, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü personelleri de katılım sağladı. •RAHİME KONGUR

Etiketler :