Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün gelişmeleri...
Konya'dan kısa kısa haberler

KSO’NUN YENİ YÖNETİMİNDEN VALİ ÖZKAN’A ZİYARET

Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Mustafa Büyükeğen, Meclis Başkanı Memiş Kütükcü, Yönetim Kurulu Üyeleri Necip Çimen, Mehmet Zahit Çatlı, Celalettin Yılmaz, İbrahim Özen, Kemal Özarpa, Yusuf Küçükhemek, Mehmet Kaçmaz, Ahmet Küçükbacak, Mehmet Ali Arlı ve Genel Sekreter Fatih Bayraktar, Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti.

kso1.jpg

Ziyarette, Konya’nın yatırımları, üretimi, OSB’lerin gelişimi, sektörlerin mevcut durumu ve alınacak tedbirler değerlendirildi. Ayrıca Sanayi Odası’nın çalışmaları hakkında Başkan Büyükeğen’den bilgi alan Vali Özkan, Başkan Büyükeğen ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi. •EROL ÇİMEN

HAFIZLAR BELGELERİNİ ALDI

Esader Valide Sultan Yatılı Erkek Kur’an Kursunda Hafızlık eğitimini tamamlayarak belge almaya hak kazanan 45 öğrenci için Mevlana Kültür Merkezinde Hafızlık Belge Takdim programı düzenlendi.

hafizlar-belgelerini-aldi-3.jpg

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve kurs tanıtım videosunun izlenmesi ile başlayan program Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Evrensel Hafızlar Derneği Başkanı Harun Aytaç ile Esader ve Merva Vakfı Şeref Başkanı A. Durmuş Sert’in protokol konuşmaları ile devam etti. Velilerin Kur’an Kursu hakkındaki duygu ve düşüncelerini aktarması, öğrencilerin şiir dinletileri ile devam eden program Hafız olan öğrencilere belge takdimi ve hatim duası ile sona erdi. •AYŞE AKINCI

MEMURLARA DESTEK EĞİTİMİ VERİLDİ

Afet ve acil durumlarda Psikososyal Destek Çalışma Grubu ana çözüm ortağı olarak Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından destek çözüm ortağı kuruluşlarla koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

memurlara-destek-egitimi-verildi-1.jpg

Toplantıda, "Türkiye'de Afet Müdahale Planı" ile "Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Çalışma Grubu" eğitimleri verildi. Eğitimlere kamu kurumlarında çalışan personel ve memurlar katıldı. Öte yandan Aile Eğitim Programı (AEP) ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı (EÖEP) Eğiticilerimize yönelik olarak KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birol Büyükdoğan tarafından "Etkili Sunum Teknikleri" konulu eğitim düzenlendi. •RAHİME KONGUR

YUNAK'TA KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ YAPILDI

Yunak'ta İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliğine bağlı trafik ekipleri, ticari araçlarda 1 Aralık itibarıyla başlayan kış lastiği takma zorunluluğu nedeniyle denetim gerçekleştirdi.

yunakta-kis-lastigi-denetimi-yapildi.jpg

Yunak-Akşehir karayolunun 4. kilometresinde kontrol noktasında denetim yapan ekipler, araçların lastiklerinin diş derinliğini ölçtü.

Ekipler, ayrıca sürücülere emniyet kemeri takmaları yönünde de uyarılarda bulundu. Yük ve yolcu taşıyan ticari araçlardaki kış lastiği denetimlerinin süreceği belirtildi.

HÜYÜK'TE LİSE ÖĞRENCİLERİNE JANDARMA MESLEĞİ TANITILDI

Hüyük'te üniversite sınavına girecek lise öğrencilerine jandarma mesleği tanıtıldı.

Hüyük Kaymakamlığı ve Hüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından meslek seçimlerinde öğrencileri bilinçlendirmek için "Mesleğini tanıyayım, mesleğim olsun" projesi düzenlendi.

huyukte-lise-ogrencilerine-jandarma-meslegi-tanitildi.jpg

Hüyük Durmuş Akkuş Anadolu Lisesi ile Hüyük Makbul-Durmuş İmam Hatip Lisesi'nde tanıtım semineri düzenlendi.

Hüyük İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Köksal ve Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Jandarma Astsubay Çavuş Nurcan Korkmaz tarafından jandarma mesleği tanıtıldı.

Jandarma Astsubay Korkmaz özellikle kız öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Jandarma personeli, sunumlarının ardından öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

Etiketler :