Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün gelişmeleri...
Konya'dan kısa kısa haberler

Öğrencilere izleme ve değerlendirme uygulamaları fırsatı

“Bizim Okulumuz” (Okul Merkezli Gelişim Projesi) kapsamında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Konya ÖDM ve Konya ÖDS koordinesinde il genelinde yüz yüze ve çevrim içi yöntemle belli aralıklarda izleme değerlendirme uygulamaları yapılacak.

ogrencilere-izleme-ve-degerlendirme.jpg

Bu kapsamda ilk uygulamalar 06 Aralık 2022’de 12. Sınıflara, 07 Aralık 2022’de de 8. Sınıflara yönelik gerçekleştirilecek. 8. ve 12. Sınıf öğrencilerimize yüz yüze; 4, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerine de çevrim içi yöntemle yapılacak izleme ve değerlendirme uygulamalarının 21 Aralık ile 10 Mayıs arasında yapılacak. •HABER MERKEZİ

Karapınar’da Eğitim Uygulama Okulu açıldı

Karapınar ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Karapınar Özel Eğitim Uygulama okulunun açılışı yapıldı.

karapinarda-egitim-uygulama-3.jpg

Karapınar Pınarbaşı Mahallesi'ndeki Özel Eğitim Uygulama Okulunun açılışı, Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve beraberindekilerin katılımıyla gerçekleşti.

karapinarda-egitim-uygulama-1.jpg

Kaymakamı Murat, "Engelli bireyler ve vatandaşlar arasında fark yoktur, hepsi eşit haklara sahiptir. Bu okulun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Belediye Başkanı Mehmet Yaka da öğretmenlerin büyük bir özveri içerisinde çalıştıklarını, çocukları topluma kazandırmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Konuşmaların ardından özel çocuklar, zeybek gösterisi sundu. •MACİT ULUÇAMLIBEL

UMKE EĞİTMENİNDEN RESİM SERGİSİ

1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri haftasında UMKE Eğitmeni Ressam Nejla Karademir’in resim sergisi İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda açıldı. Acil Sağlık Hizmetleri haftası kapsamında yapılan etkinliklere Ressam Karademir tarafından yapılan eserlerin sergilenmesi ile devam edildi.

umke-egitmeninden-resim-2.png

Serginin açılış kurdelasını İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç keserken, Ressam Karademir tarafından resmedilen eserler hakkında da bilgiler aldı. Sergiyi Prof. Dr. Mehmet Koç ile birlikte hizmet başkanları, başkan yardımcıları, hastane başhekimleri ile birlikte çok sayıda sağlık çalışanı gezdi. Sergilenen resimler katılımcıların büyük beğenisini topladı. •HABER MERKEZİ

AKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM VE İSTİŞARE TOPLANTISI

Akşehir Belediyesi tarafından belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri için bir eğitim ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. Afyonkarahisar’da bir otelde Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya önderliğinde gerçekleştirilen toplantıda; Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Kerem Öztürk tarafından ‘Etkili İletişim’ konulu bir seminer verildi.

aksehir-belediyesinden-egitim-1.jpg

Seminer öncesinde Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından 2019 -2022 yılları arasında Akşehir’de yapılan yatırımlar ve hizmetleri içeren bir sunum yapıldı. 2019 - 2022 yılları arasında yapılan yatırım ve faaliyetlerin 450 milyon TL bedelle gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkan Akkaya “Hizmet ve projelerimizin gerçekleşmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Konya Valisi Sayın Vahdettin Özkan’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Leyla Şahin Usta’ya, Cumhur İttifakı Konya Milletvekillerimize ve Hemşehrimiz Sayın Orhan Erdem’e, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a ve AK Parti İl Başkanımız Hasan Angı’ya şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca yine bu proje ve hizmetlerin gerçekleşmesinde bizlere destek olan muhtarlarımıza, belediye meclis üyelerimize, yönetici kademesi başta olmak üzere tüm belediye personelimize de teşekkürlerin en büyüğünü iletmek istiyorum” dedi. Başkan Akkaya’nın sunumunun ardından seminerine başlayan Kerem Öztürk; etkili iletişimde giyim, konuşma, renklerin kullanımı ve hareketlerin önemine dikkat çeken bir eğitim verdi. Eğitimin ardından Başkan Akkaya tarafından Kerim Öztürk’e bir plaket takdim edilirken, tüm katılımcılar ile bir hatıra fotoğrafı çektirildi. •HABER MERKEZİ

İL MÜFTÜ YARDIMCISI UYSAL’IN ACI GÜNÜ

Konya İl Müftü Yardımcısı Kuddusi Uysal’ın babası Hasan Hüseyin Uysal, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin kıldırdığı Öğle Namazı sonrasında İl Müftü Yardımcısı Kuddusi Uysal’ın kıldırdığı Cenaze Namazına müteakiben Akören’de dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

il-muftu-yardimcisi-uysalin-1.jpg

Cenazeye; merhum Uysal’ın ailesi, yakınları, sevenleri ve Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge katıldı. Yeni Haber olarak merhuma Allah’tan Rahmet yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz. •MACİT ULUÇAMLIBEL

BAŞKAN KÖÇ: MEMURLARA ZAM YAPILMALI

Türk Eğitim-Sen olarak öncelikli taleplerinin kamu çalışanlarının insanca yaşayabileceği bir ücrete kavuşturulması olduğunu kaydeden Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Ali Köç, memurlara zam yapılması gerektiğini söyledi.

baskani-koc-memurlara.jpg

Köç açıklamasında “Hükümeti, memurların sesine kulak vermeye çağırıyoruz. Alım gücü giderek eriyor, iğneden ipliğe yapılan zamlar ile kamu çalışanları belini doğrultamıyor. Bu noktada yaşanan ekonomik koşullara paralel olacak şekilde memurların ücretlerinde artış yapılması şarttır. Aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyona tekabül eden memurlarımız ve emeklilerimiz enflasyon karşısında ezdirilmemelidir. Hükümet kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarını acilen gündemine almalıdır. Seyyanen zam, enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması, refah payı uygulaması getirilmesi öncelikle taleplerimizdir” dedi.

DSİ’nin çalışmaları sürüyor

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Mehmet Ekinci 41. Şube Müdürü Sayın Fatih Peker ve ilgili teknik personelle Seydişehir Karacaören Göleti İnşaatı işinde incelemede bulundu.

dsinin-calismalari-suruyor-1.jpg

Yapılan açıklamada, “700 bin metreküp depolama hacmine sahip kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşaa edilecek olan Karacaören Göleti ve sulaması projesi tamamlandığında 252 ha alan modern sulama sistemiyle sulanacaktır. Gövde sıyırma kazısı, dipsavak, enjeksiyon, malzeme ocakları ulaşım yolları, batardo dolgusu ve dolusavak imalatları tamamlanan gölette; Gövde dolgusu ve rezervuar kil blanket çalışmaları hızla devam etmektedir” denildi.

dsinin-calismalari-suruyor-2.jpg

Etiketler :