Konya'dan özür dileyerek veda etti

Konya’da 31 yıldır hizmet veren Nüve Kültür Merkezi, mağazacılık hayatını bugün itibariyle sonlandırıyor.
Konya'dan özür dileyerek veda etti

Konya’nın en köklü kitapevlerinden biri olan ve 31 yıldır hizmet veren Nüve Kitapevi, 31 Ağustos itibariyle mağazacılık hayatını sonlandıracak. Yaklaşık olarak 17 gündür kapanışa özel kitaplarda yüzde 50 indirim sağlayan kitapevi, artık internet üzerinden satışlarına devam edecek. Mağaza sahibi İsmail Çalışkan ise duygularını gazetemizle paylaştı.

ismail-caliskan.jpg

‘DUYGUSAL BİR SÜREÇ’

Hem Konya hem de kendileri için duygusal bir süreç olduğunu ifade eden Çalışkan, “Nüve Kültür Merkezi olarak 31’inci yılımızdayız. Şu anda Türkiye’nin içerisinde bulunduğu koşullardan dolayı 31 Ağustos’ta mağazacılık faaliyetlerimize son veriyoruz.

img-5342.jpg

Bu yüzden online satışa dönmeye karar verdik. Hem Konya, hem de bizler için duygusal bir süreç. Konya’ya çok hizmetimiz oldu. 16 yıl boyunca sürekli olarak, gündemdeki yazarları Konya’ya davet edip, konferanslar, seminerler, türkü ve şiir dinletileri organize ediyorduk. Ama bizim de mağazacılık hayatımız artık sona eriyor.” şeklinde konuştu.

img-5347.jpg

‘DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Mağazacılık hayatlarına son verdiklerini belirten Çalışkan, destek veren herkese teşekkürlerini sunarak, şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı, “Nüve Kültür Merkezi, 1991 yılında Zafer Meydanı’nda Nüve Kültür Merkezi kuruldu. 2008 yılının ocak ayına kadar ordaydık.

img-5334.jpg

Daha sonra ise Rampalı Çarşı’ya taşındık. Bu yıl 31’inci yılımızdayız. Kapanış kampanyamız başladığı günden itibaren, severlerimiz üzüntülerini beyan ediyorlar.

img-5346.jpg

Biz de sosyal medyadan o mesajları okudukça duygulanıyoruz. Onlardan özür diliyorum. Ama artık mağazacılık faaliyetlerimize son veriyoruz. Bugüne kadar destek veren herkese teşekkür ediyorum”

img-5356.jpg

 Muhabir
Etiketler :