Konya’dan Rusya’ya satış yaptılar…100’e yakın ürün çeşidi bulunuyor

Tohumdan fideye gübreden ilaç makinelerine kadar 100’e yakın ürün çeşidiyle Konya’da hizmet veren Kandemir Kimya, çiftçilerin uğrak noktası oluyor. Rusya ve Kazakistan’a kadar ürün gönderdiklerini söyleyen Firma Sahiplerinden Mustafa Kandemir, “Konya’nın ilçeleri başta olmak üzere şehir dışı ve yurt dışına ürün gönderiyoruz. Rusya ve Kazakistan’a da gübre satışımız oldu.” ifadelerini kullandı.
Konya’dan Rusya’ya satış yaptılar…100’e yakın ürün çeşidi bulunuyor

Konya’da organik gübreden her sezona uygun tohuma kadar, tarımla ilgili birçok ürünü şehir dışına ve yurt dışına satış yapan Kandemir Kimya Tarım ve Hayvancılık, bünyelerindeki tohumun en kalitelisini müşterilerine sunmak için önce kendileri deniyor. Kandemir Kimya’nın Firma Sahiplerinden Mustafa Kandemir, “Kendi tohumlarımızı deniyoruz. Denemediğimiz veya kendi ekmediğimiz tohumu müşterilerimize de sunmuyoruz. Ektiğimiz tohumlardan gelen fideleri de yine aynı şekilde satıyoruz. Kendi üretmediğimiz fideleri de müşterilerimize satmıyoruz.” İfadelerini kullandı.

kandemir-kimya-1.jpg

“BİR BEBEĞE NASIL BAKILIYORSA, FİDEYE DE ÖYLE BAKILMALI”

Esas mesleği çiftçilik olan Mustafa Kandemir, fide bakımında önemli tüyolara değinerek, “Öncelikle fidenin kalitelisi alınmalı. Kaliteli bir fide alınmadığında bir noktadan sonra çürür gider. Asıl konu olan fidenin bakımına gelecek olursak, bir bebeğe nasıl bakılıyorsa, fideye de öyle bakılmalı. Zamanında ilaçlamalı, zamanında gübrelenmeli ve hasadı da kesinlikle geciktirilmemeli. Yani atılacak her adım vaktinde atılmalıdır. Eğer her şey zamanında yapılırsa hiçbir sorun çıkmaz.” şeklinde konuştu.

kandemir-kimya-8.jpg

100’E YAKIN ÇEŞİT ÜRÜN BULUNUYOR

Müşterilere sunulan çeşitlere de değinen Kandemir, “Ömrü uzatan bitki beslemesi, bitkilerin üzerindeki zararlı böceklerin öldürmek için tarım ilaçları kullanılır. Organik gübrelerimiz var, kimyasal gübreden uzak duruyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz 100’e yakın çeşit ürünümüz var. Tohum, gübre, zirai ilaç, fide, tahıl makineleri ve aparatları, ilaçlama makineleri gibi birçok ürün bulunuyor. Tohum çeşitlerinden hepsi mevcut. Mısır tohumundan başlayın arpa tohumuna kadar var. Her sezonun tohumu bulunuyor. Müşterilerimiz ise genellikle çiftçiler ve hobi bahçesi olanlar oluyor.” dedi.

kandemir-kimya-4.jpg

KONYA’DAN RUSYA'YA GÜBRE

Konya’dan yurt dışına da satış gerçekleştirdiklerini ifade eden Kandemir, “Ürünlerimiz arasında yurt dışından gelen de var, Türkiye genelinde yerli üretim olan ürünlerimiz de var. Konya dışına da ürünleri kargoluyoruz. Aynı şekilde yurt dışına da satışımız oluyor. Daha önce Rusya’ya, Kazakistan’a gübre gönderdik. İnternet sitemizden veya çevremizden tanıdıkların tavsiyesiyle şehir dışından talep oluyor. Biz de elimizden geldiğince müşteri memnuniyetini koruyarak satışımızı gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

kandemir-kimya-mustafa-kandemir.jpg

BALKONDA SEBZE DİKMENİN KURALLARI

Her insanda bahçe veya tarla olmadığından dolayı kendi balkonunda ufak bahçe kurmak isteyenlerin sorunlarını da ele alan Mustafa Kandemir, şu şekilde konuştu: “İnsanlar bazen kendi balkonlarında da ufak bir bahçe kurmak istiyorlar. Tabii ister istemez belli başlı sorunlar da ortaya çıkıyor. Erken çürümesi gibi sorunlar, en çok görülen durumlardır. Balkonunda ufak bir bahçe kurmak isteyen insanlara sorduğum ilk soru, ‘Güneş görüyor mu?’ Çünkü sebze çok narin bir bitkidir. Güneşi görmeyince olmaz. Ayrıca saksı ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur. Çünkü kök ne kadar güzel yayılırsa meyve de o kadar güzel ve lezzetli olur. O yüzden önce güneşi görmeli, sonra da geniş saksılar kullanılmalı.”

kandemir-kimya-5.jpg

kandemir-kimya-3.jpg

kandemir-kimya-7.jpg

kandemir-kimya-6.jpg