Konya’dan Rusya’ya tohum ihracatı

Konya’da üretilen Ayçiçek tohumlarının ihracatı yapılıyor. Konya’dan Rusya’ya Ayçiçek tohumunun ihraç edildiğini ifade eden yetkililer, “Tarımın başkenti Konya olarak tohum ithal eden değil, tohum ihraç eden bir il olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Konya’dan Rusya’ya tohum ihracatı

Konya; tarıma elverişli arazi miktarı, girişimci ve nitelikli insan kaynağı, uygun ekoloji ve güçlü tarım kültürü, stratejik coğrafi konumu, tarımsal sanayi ve destekçi kurumları ile 'Tarımın Başkenti' durumundadır. İhracat içerisinde tarım ve tarıma dayalı sanayi malları büyük bir öneme sahip olduğundan, tarımsal dış ticaret Türkiye için büyük önem arz etmektedir.

konyadan-rusyaya-tohum-ihracati-2.jpg

RUSYA’YA AYÇİÇEK TOHUMU İHRAÇ EDİLİYOR

Konya’da üretilen Ayçiçek tohumları da ihraç ediliyor. Konu ile ilgili Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “En önemli tohum üretim merkezlerinden birisi olan ve tohumculukla ilgili birçok ulusal ve uluslararası işletmenin yatırım yaptığı ilimizden Rusya Federasyonuna (ilimizde üretilen ayçiçek tohumu) ihracat yapılıyor. Konya olarak tohum ithal eden değil, tohum ihraç eden bir il olmanın gururunu yaşamaktayız” denildi.

konyadan-rusyaya-tohum-ihracati-1.jpg

‘ÜRETİCİYE DESTEKLER DEVAM EDECEK’

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüzde görevli inspektörler tarafından alıcı ülke istekleri doğrultusunda bitki sağlığı açısından gerekli kontrolleri yapılan ayçiçek tohumlarının ihracatı için Phytosanitary Certificate düzenlenmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tarımın her kolunda üreticilerimizi destekleyerek ülkemize katma değer katmaları konusunda Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz olarak desteklerimiz devam edecektir. Bütün üreticilerimize bol bereketli üretim sezonu dileriz.”

EMİNE ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

konyadan-rusyaya-tohum-ihracati-3.jpg

konyadan-rusyaya-tohum-ihracati-5.jpg

konyadan-rusyaya-tohum-ihracati-4.jpg