Konya’dan Türkiye’ye uzanan marka: Sigorta Center

Konya’nın sigortacılık sektöründe lider markası Sigorta Center, pandemi sürecinde de çalışmalarını ara vermeden sürdürdü.
Konya’dan Türkiye’ye uzanan marka: Sigorta Center

Konya’nın sigortacılık sektöründe lider markası Sigorta Center, pandemi sürecinde de çalışmalarını ara vermeden sürdürdü. Kendilerini sürekli geliştiren bir yapıda olduklarını ve eğitime önem verdiklerini belirten Sigorta Center Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, “2021’de Konya, Ankara ve Konya’mızın ilçelerinde bulunan şubelerimizde Türkiye sıralamasında daha da yukarılarda olmayı hedefliyoruz” dedi.

osman-ozturk-sigorta-center.jpg

Pandemi sürecinden olumsuz etkilenmediklerini ve dijital altyapıları sayesinde çalışmalarını online olarak sürdürdüklerini kaydeden Sigorta Center Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, “2020 yılında beklenmedik ve kimsenin ön göremediği gelişmeler yaşandı. Pandemi sürecinde dünyanın bir ucunda olan hastalık ülkemizde de yaygınlaştı. Herkes sıkıntıya girdi. Sigorta Center olarak dijital platformda çalışabilmek için altyapımız buna uygundu. Diğer sektörlere göre daha iyiydik. Ofisimizi kapattığımızda da internet üzerinden birtakım işlemlerimizi yapabildik. Bu bizim en büyük avantajımızdı. Ankara, Konya, Karapınar ve Ereğli’de bulunan şubelerimizde dönem dönem yarı mesaili çalıştık. Arkadaşlarımız bu süreçte evden online şekilde de işlemlerine devam etti. Müşterilerimizi aksatmadan, sorunsuz bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük” ifadelerini kullandı.

sigorta-center-konya-1-001.jpg

‘ÇALIŞMALARIMIZI DURDURMADIK’

Sigorta Center olarak koronavirüs sürecinde de her şeye rağmen çalışmalarını aksatmadıklarını dile getiren Osman Öztürk, “Yeni dönemle birlikte yarı yarıya çalışmayı da öğrendik. Bazı arkadaşlarımız evden, bazı arkadaşlarımız da ofisten işleri takip etti. Bu alışkanlık haline geldi fakat hiçbir zaman çalışmamızı durdurmadık. Ofiste olmasak bile evden hizmetimize devam ettik. Yeni süreçle ilgili de beklentilerimiz var. Sigorta Center olarak ekibimizin birçok şirketten fiyat bakabilmesi ve anında poliçeleştirilip teslim edilmesi adına yeni bir yazılım oluşturmuştuk. Pandemiyle birlikte bunun faydasını görmüş olduk” dedi.

sigorta-center-konya-2.jpg

‘BİREYSEL MÜŞTERİDE ARTIŞ YAŞADIK’

Üretim anlamında kısmen de olsa kayıplarının olduğunu fakat bireysel müşterilerde artış yaşadıklarını kaydeden Osman Öztürk, “Artık insanlar evden çıkmadan online olarak fiyat araştırmaya başladı. Bizdeki şirket sayısının çokluğu, alternatifin bolluğu dolayısıyla bizleri tercih etme oranları daha da arttı. Geçen seneye göre daha fazla poliçe adedimiz oldu. 2020 yılındaki başlayan ve hala devam eden pandemi sürecinin yeni yatırımımız sayesinde olumlu geçtiğini söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

sigorta-center-konya-3.jpg

‘CİDDİ RİSLERİ YÖNETMEKTEYİZ’

Risk yönetimleri sayesinde müşteri potansiyellerini büyüttüklerini söyleyen Osman Öztürk, “Bünyemizde yaklaşık 25 tane sigorta şirketi acenteliği bulunmaktadır. Özellikle hem prim üretimi hem de risklerin satın alma olayında Sigorta Center olarak ciddi riskleri yönetmekteyiz. Bu da prim hacmini ve müşteri potansiyelini büyütmektedir. Firmamız ayrıca hem Konya hem de Türkiye sıralamasında belli bir seviyeye yükseltmiştir. Acente bazında baktığımız zaman üretim anlamında Türkiye’de ilk 10 arasında yer almaktayız. Bu da bizim için gurur vericidir. Şubeleşmeden, merkezi üretimle Konya’da birinci sırada yer almaktayız” dedi.

sigorta-center-konya-4.jpg

‘SAĞLIK SİGORTASINA TALEP ARTTI’

Salgın sebebiyle sağlık sigortasına talebin arttığını dile getiren Osman Öztürk, “Daha önce tamamlayıcı sağlık sigortası bu kadar talep görmüyordu. Salgından sonra ciddi artışlar yaşandı. Bununla ilgili özel hastanelerle sürekli iletişim halindeyiz. Onlardan geri dönüşlerine bakıyoruz. O anlamda da birçok kurum ve kuruluşlarla da yeni sözleşme ve anlaşmalar yapıyoruz. Bunlar genelde indirime dayalı oluyor. Sağlık sigortası yapılması halinde farklı ürünlerde farklı indirimler kazanma gibi çapraz satışlar yapıyoruz. Bunun faydasını da görüyoruz” diye konuştu.

sigorta-center-konya-5.jpg

‘CANLI YAYINLARIMIZ BİLİNİRLİĞİMİZİ DAHA DA ARTIRDI’

Pandemi sürecinde sosyal medya hesapları üzerinden çeşitli konuklarla yaptıkları canlı yayınlar sayesinde Sigorta Center Gorup’un bilinirliğinin daha da arttığını belirten Osman Öztürk, “Ramazan ayı içerisinde sosyal medya hesabımızdan canlı yayınlar yaptık. Birçok sigorta şirketinin yaptığının biraz daha farklısını gerçekleştirdik. Bir ücret karşılığı değil de gönüllü olarak ünlü isimleri takipçilerimizle buluşturduk. Spor ve sanat camiasından birçok isimle Ramazan ayı boyunca programlar yaptık. İnsanlardan geri dönüşler çok iyi oldu. Esasında insanlar evde sıkılmışken, hem bilgilendirme hem de eğlendirme anlamında yaptığımız canlı yayınların faydalarını gördüler. Onlara daha çok dokunabildik. Bizim için çok mutluluk vericiydi. Bu yıl da yine Ramazan ayında aynı projeyi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

sigorta-center-konya-9.jpg

‘RİSK ANALİZLERİNE DAHA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ’

“2021 yılında da yeni dönemde risk analizlerine daha çok önem vermeye başladık” diyen Osman Öztürk, “Özellikle Konya merkezi olmak üzere ilçelerde de risk analiz raporları çıkarıyoruz. Firma bizden poliçesini yapsın ya da yapmasın fark etmiyor. Çağımızın gerektirdiği koşullarla, drone çekimleriyle, sanal gözlüklerle risk analizleri yapmaktayız. Pandemi sürecinde bir firmanın hasarında bunun ilki gerçekleştirdik. Sanal gözlükle hasarın çekimini yaptık ve tüm şirkete hasarın nasıl olduğunu aynı anda gösterebildik. Herkes canlı yayına bağlanıp bizi takip etti. Bu Türkiye’de ilk kez yapıldı. En doğru ve eksiksiz sonucu alabilmek için böyle bir proje gerçekleştirdik, hasarı çözümledik” ifadelerini kullandı.

sigorta-center-konya-6.jpg

‘POLİÇENİN FİYATINA DEĞİL İÇERİĞİNE BAKILMALIDIR’

Sigorta Center olarak poliçenin fiyatına değil içeriğine bakılması gerektiğini müşterilere vurguladıklarını söyleyen Osman Öztürk, “Risk analizleri yapıyoruz, hasar yönetimine dikkat çekiyoruz. Bir poliçenin fiyatına değil, içeriklerinin ne olduğuna bakılması gerektiğini ısrarla vurguluyoruz. İnsanlar ne aldığını bilmelidir. Bunu kendimize görev edindik. İnsanlara doğru poliçenin nasıl olduğunu anlatmaya yönelik hareketler yapıyoruz. Bunun faydalarını da görüyoruz. Örneğin bir müşterimizin makinesi hasar gördüğünde bunun ücretini alamadığında bizler sigorta hukuku açısından onu yönlendiriyoruz. Bu da bizleri sektörde farklı bir şekilde konumlandırmış oluyor” dedi.

sigorta-center-konya-7.jpg

‘TÜRKİYE SIRALAMASINDA DAHA DA YÜKSELMEK İSTİYORUZ’

Firma olarak yeni yıl hedeflerinden bahseden Osman Öztürk, “2021’de Konya, Ankara ve Konya’mızın ilçelerinde bulunan şubelerimizde Türkiye sıralamasında daha da yukarılarda olmayı hedefliyoruz. Daha çok kişiye ulaşmak istiyoruz. Sektörle ilgili olarak da şunu söyleyebiliriz. Her geçen gün yeni oyuncular sektörümüze dahil oluyor. Kamu şirketlerinin birleşmesiyle piyasada biraz rahatlama da oldu. Sektörümüzde artık kamu da var. Biz de onların acentesiyiz. Piyasada afaki fiyat artışının olacağını artık düşünmüyoruz. Stabil şekilde makul fiyatlarla devam edecektir. Bu da vatandaş için iyi bir durumdur. Standart fiyatlarla poliçelerini alacaklar. Fiyat istikrarı gelecektir” şeklinde konuştu.

sigorta-center-konya-8.jpg

‘EĞİTİMLERLE SÜREKLİ KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ’

Eğitimlere önem verdiklerini ve kendilerini sürekli geliştirdiklerini kaydeden Osman Öztürk, “Sigorta Center olarak risk analizlerine çeşitli yatırımlar yapıyoruz. Hem personel hem de kendimizle ilgili sürekli eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bir çok kamu kuruluşlarıyla da bireysel anlaşmalar yapıyoruz. Markamız Türkiye genelinde de belli bir seviyeye geldi. Daha büyük referanslarla daha büyük işlere imza atması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz bulunduğumuz konumda hem kalıcı olabilmek hem de daha da ileriye gidebilmektir” diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ