Konyalı anneler altın bilgileri topladı!

Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde Şivlilik heyecanı devam ediyor. Günün konuklarından olan İlahiyatçı Yazar Merve Yıldırım, çocuklara din eğitiminin nasıl verilmesi gerektiğini Konyalı annelere anlattı.
Konyalı anneler altın bilgileri topladı!

Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde Şivlilik Çocuk Bayramı programı, müzikaller, gösteriler, konserler, etkinlikler, atölyeler, söyleyişiler ve yarışmalarla devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen program, 10-14 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilerine açık olacak. Üçüncü günün konuklarından olan İlahiyatçı Yazar Merve Yıldırım ise sevenleriyle buluştu.

‘İLK EĞİTİM ANNE KARNINDA BAŞLAR’


Çocuğun ilk eğitimini anne karnında aldığını ifade eden Yıldırım, “Ben çocuklarımıza dini anlatıyorum. Bugün de çocuğumuza dinimizi nasıl sevdirerek anlatırızı konuşacağıyız. Çocuklarda din eğitimi ilk anne karnında başlar. Anne karnındayken okuduğumuz Kur’an-ı Kerim’lerle, zikirlerle çocuğumuzu önce Allah’a alıştıracağız. Çocuğun karakterinin oluşmasında ettiğimiz tohumlar çok önemli.” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-01-12-at-17-41-52.jpeg

‘KIYASLAMA YAPMAYIN’


Çocuk eğitiminde kıyaslama yapılmaması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Din eğitiminde otorite çok önemlidir. Ona kızmadan, eleştirmeden sevgiyle yaklaşacağız. Ahlaki eğitim verirken otoritenin olması gerekiyor. Din sadece Kur’an, namaz eğitimi değildir. Ahlak eğitimidir. Zorlama yapmamız gerekiyor. Kıyaslama yapmamamız gerekiyor. Kıyasla yaptığımız zaman o çocuk ondan soğur. Yaptıklarına odaklanacak, yapmadıklarını görmezden geleceğiz. Çünkü daha çok küçük. Her zaman sen çok iyi bir şey yapıyorsun devam et diye desteklememiz gerekiyor.” diye aktardı.

‘ANNE BABA TEKRARLASIN Kİ ÇOCUKTA TEKRARLASIN’


Yıldırım, şu sözlerle konuşmasını sürdürdü; “Özellikle sinirlendiği anlarda lütfen siz sakinliğinizi koruyun. Din eğitiminde 2 önemli duygu vardır. Allah sevgisi ve korkusu. Ama konu çocuk olunca Allah korkusundan çok, Allah sevgisini anlatmamız gerekiyor. Biz çocuklarımıza sever sevdirirsek, inanın uzaklara gitmeyeceklerdir. Namaz, Kur’an eğitimlerini de bu çağda kesinlikle kaçırmamalıyız. Yoksa daha sonra olmuyor. Anne baba tekrarlasınki çocuklar da tekrarlasın.”

whatsapp-image-2024-01-12-at-17-42-04.jpeg

 Muhabir
Etiketler :