Konyalı balıkçılar konuştu! Hamsi fiyatları düşecek mi?

Havaların soğumasıyla birlikte balık tezgahları Konyalılardan yoğun ilgi görmeye başladı. Balıkçılar, hamsi fiyatının düşeceğini söylüyor.
Konyalı balıkçılar konuştu! Hamsi fiyatları düşecek mi?

Son günlerde Karadeniz'de yaşanan yoğun yağıştan ve fırtınadan dolayı birçok balıkçı teknesi denize açılamadı. Konyalılar ise balık tezgahlarındaki son durumu merak ediyor. İlerleyen günlerde işlerin artacağını belirten Balıkçı Doğuş Şimşek, "Havaların sıcak olmasından dolayı hamsiler kötü geliyordu. Ama son günlerde olan fırtına sayesinde güzel hamsiler gelmeye başladı." dedi.

hamsi-fiyatlari-dusecek-1.jpg

Birinci aydan itibaren balık çeşidi artacak

Fırtınaların etkisini yitirdikten sonra denize açılan teknelerin dönerken fazla balık çeşidi getiremediklerini söyleyen Şimşek, "Birinci aydan itibaren balık çeşitleri artar. Çünkü havalar daha çok soğuyor. Balık da soğuk havayı sevdiğinden dolayı inşallah tezgahlarımızın doluluk oranı artacak." ifadelerini kullandı.

hamsi-fiyatlari-dusecek-3.jpg

Hamsi fiyatı düşecek

Gün geçtikçe balık satışının arttığını ve özellikle hamsinin Konyalılar için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Balıkçı Şimşek, 2024'ün ilk ayında fiyatların düşmeye başlayacağını belirterek hamsinin 70-100, istavritin ise 80-100 fiyatları arasında olduğunu, genellikle gelen balıkların ise çipura ve levrek olduğunu söyledi.

SARKAN ÖZGÜR / YENİ HABER GAZETESİ

hamsi-fiyatlari-dusecek-4.jpg

hamsi-fiyatlari-dusecek-6.jpg