Konyalı başkan rakam verdi! 2024’te gram altında büyük beklenti

Altının gündem olaylarından etkilendiğini söyleyen Konyalı Başkan Yusuf Yaşar, yükselişin süreceğini ifade etti.
Konyalı başkan rakam verdi! 2024’te gram altında büyük beklenti

Altındaki son durumu gazetemize özel anlatan Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, yatırımcılara altını tavsiye etti. Altının yaşanan gerginliklerden etkilendiğini dile getiren Başkan Yaşar, yükselişin süreceğini dile getirdi.

altin-4.jpg

‘2024 ALTIN YILI OLACAK’

Gelecek yılın altının yılı olacağını vurgulayan Yaşar, “2024 yılının altının yılı olacağını düşünüyorum. Her şey çok yükseldi ama altın geride kaldı. Altında psikolojik sınır 2 bin dolar. Eğer bu sınırda tutunur ve yükselirse daha fazla artar.” ifadelerine yer verdi.

‘ALTIN GERGİNLİKLERİ SEVER’

Altının gündem gerginliklerinden etkilendiğini dile getiren Yaşar, “Altın gerginlikleri çok sever. En küçük olayda pozisyon alır ve yükselişe geçer. Daha önce 1840’larda olan ons altın 2 binin üzerine çıktı. İsrail’in Filistin’e karşı yaptığı saldırılar da altını etkiledi. Allah Filistin’deki vatandaşlarımızın yardımcısı olsun. Umuyoruz ki bu saldırı bir an önce biter.” dedi.

altin-1.jpg

‘KARA GÜN DOSTUDUR’

Yatırımcılara altın tavsiyesinde bulunan Yaşar, “Tasarrufçulara altın öneriyorum. Orta ve uzun vadede kesinlikle yatırım sepetlerinde altın olsun. Çünkü altın güvenilir bir liman. En zor günlerinizde yanınızda olur. Ben yıllardır kuyumculuk yapıyorum. Altın satanlara neden sattıklarını sorunca ev ya da araba alacaklarını söylüyorlar. Zaten ihtiyaç olduğu anda paraya çevrilebiliyor. Bu yüzden kara gün dostudur.” diye aktardı.

‘YILBAŞINDA BU RAKAMI BULABİLİR’

Gram altın için yılbaşı tahmininde bulunan Yaşar, “En çok gram altın tercih ediliyor. Şu an gram altın bin 860 rakamlarında. Yılbaşına kadar 1950-2000 sınırına gelebilir. Altının yükselmesi bir yandan onsa bağlıyken, diğer yandan da dolara bağlı. Ons sabit kalır, dolar yükselirse altının satın alma maliyeti de yükselir. Dolar sabit kalır, ons yükselirse altın da yükseliyor. Hem dolar, hem ons yükselirse altının yükselişi çift taraflı oluyor.” şeklinde konuştu.

yusuf-yasar.jpg

‘SEKTÖR SAKİN’

Kuyumcu gündeminden bahseden Yaşar, “Kuyumcular olarak işlerimiz biraz yavaşladı. Çünkü artık düğün ve sünnet törenleri oldukça azaldı. Gurbetçilerimiz de döndüler. Bunların dışında mısır, fasulye, kabak çekirdeği gibi ürünlerde çiftçilerimizin hasadı devam ediyor. Bu dönemde altın almaya gelen çiftçilerimiz oluyor. Yılbaşına kadar bu şekilde devam edeceğini düşünüyoruz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :