Konyalı deha çocuk ön yargıları kırdı! İstanbul onun için ayağa kalktı

Konyalı deha çocuk İstanbul’da ön yargıları kırdı! İşte detaylar…
Konyalı deha çocuk ön yargıları kırdı! İstanbul onun için ayağa kalktı

Konya Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi öğrencisi Can Ahmet Kılıç, katılım sağladığı tamamen İngilizce olan 3 MUN programında ‘Olağanüstü Delege' ödülünü almayı başarmıştı. Türkiye’de başarılarıyla adından söz ettiren Kılıç, olumlu tepkilerin yanında olumsuz tepkiler de aldı. Ön yargıları kırmak, soruları cevaplamak ve yanlış bilgileri ortadan kaldırmak adına 29 Ekim Pazar günü İstanbul’da Can Ahmet Kılıç’a Sorum Var Diyorsan” programını gerçekleştirdi.

whatsapp-gorsel-2023-11-01-saat-14-22-41-b21d12b6.jpg

‘BİLGİ EKSİKLİKLERİ VARDI’

Programda bilgi eksiklerinin giderildiğini dile getiren Kılıç, “İstanbul’un önde gelen okullarından konuklar vardı. Sağ olsunlar beni dinlemeye geldiler. Bu insanların KONMUN projesi hakkında düşündüklerinde bilgi eksiklikleri vardı. İnsanlar bizi yanlış tanıdı. Bu projenin ideallerini tam olarak anlayamadılar. Ben de akıllarındaki soru işaretlerini gidermek için onlarla görüşmek istedim.” şeklinde konuştu.

whatsapp-gorsel-2023-11-01-saat-14-23-17-1f987437.jpg

‘ÖN YARGILAR TAMAMEN KIRILDI’

Program sayesinde ön yargıların kırıldığını belirten Kılıç, “Soru-cevap üzerine bir söyleyişi oldu. KONMUN’un taşıdığı tüm değerler hakkında konuştuk. Ön yargılar da tamamen kırılmış oldu. Şu anda İstanbul kamuoyundan, MUN camiasından, KONMUN yönetim ekibine girmek isteyenler oldu. Bu anlamda İstanbul delegasyonlarından büyük bir yoğunluk bekliyoruz.” diye aktardı.

whatsapp-gorsel-2023-11-01-saat-14-23-18-302e1408.jpg

‘ÖN PROVASINI YAPTIK’

KONMUN projesinin ön provasının yapıldığını aktaran Kılıç, “Politik konular da gündeme geldi. Özellikle Filistin olayı konuşuldu. İstanbul’daki bir öğrencinin bakış açısıyla, Konya veya diğer Anadolu şehri öğrencilerinin bakış açısı değişebiliyor. Bu yüzden öğrencileri bir arada toplayarak onlara tartışma ortamı oluşturulması gerekiyor. KONMUN da zaten bunu sağlıyor. Biz de bunun ön provasını yaptık. İstanbul’da ve yurt dışında bu faaliyetlerimize devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-gorsel-2023-11-01-saat-14-23-18-5b9684b9.jpg

‘DÜŞÜNCELERİ 180 DERECE DEĞİŞTİ’

Program katılımcılarının düşüncelerinin değiştiğini vurgulayan Kılıç, “Düşünceleri 180 derece değişti. Programa ilk katıldığımda beni görüp ‘hoş geldiniz’ bile demeyen sunucu, biz oradan ayrılırken elimi sıkıp, KONMUN’a geleceğini söyledi. Ciddi bir dönüşüm sağlandı. ‘Yanlış tanışımız kusura bakmayın’ diyenler oldu. Çünkü sosyal medya insanı yanıltabiliyor. Bu yüzden bir insanı eleştirmek için yüz yüze bulunmak daha doğru bir tercih. Bu yüzden bu tür programlara çokça katılım sağlayacağım.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :