Konyalı eski müftü Mustafa Ateş Hoca vefat etti

Konya'nın eski Müftülerinden Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğinden emekli Mustafa Ateş Hoca vefat etti.
Konyalı eski müftü Mustafa Ateş Hoca vefat etti

Konya'nın eski Müftülerinden Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğinden emekli Mustafa Ateş Hoca vefat etti.

Ateş, Konya Ladik doğumlu olup daha önce, Manisa, İzmir, Konya ve Aydın Müftüsü olarak görev yapmıştı. Daha sonra Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğine seçilen Mustafa Ateş buradan emekli olmuştu.

Ateş'in Cenazesi, 22 Mayıs Pazartesi İkindi namazı sonrası Konya-Ladik kasabasında toprağa verilecek.

Yeni Haber Gazetesi olarak Merhum Mustafa Ateş Hoca'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.


MUSTAFA ATEŞ KİMDİR?

1932 yılında Konya'nın Lâdik kasabasında doğdu. İlkokula gitmeden önce mûcaz hocalardan Hafız Ali Efendi'den hıfzını tamamladı. 1945 yılında Lâdik İlkokulundan, 1958 yılında da Konya İmam-Hatip Okulundan mezun oldu. Bu arada ilk resmi görevini de alarak 1952-1959 yıllan arasında Müezzinlik yaptı. 1959 yılında vatani görevini yapmak üzere görevden ayrıldı. 1959-1960 yıllarında yedek subay olarak askerliğini tamamladı.

Asker dönüşü, Konya Piri Mehmet Paşa Camii Îmam-Hatipliğine atanan Mustafa Ateş, bu görevini 1967 yılına kadar sürdürdü. Bu görevi esnasında Konya Yüksek İslâm Enstitüsüne de devam ederek 1966 yılında buradan mezun oldu.

İlk Müftülük görevine Manisa İl Müftülüğü ile 1967 yılında başladı. 1971 yılında İzmir İl Müftülüğüne tayin edildi. Buradaki görevi yaklaşık dokuz yıl sürdü. 1981 yılında Konya İl Müftülüğüne, 1984 yılında da Aydın İl Müftülüğüne atandı.

Bu görevde iken Din İşleri Yüksek Kurulu'na seçilen Mustafa Ateş buradan emekli olmuştu.

"Tasavvuf ve Hayat" ile "İnsan ve Hak Mefhumu" isimli iki tercüme eseri, gazete ve dergilerde yayınlanmış birçok dini, ilmi makaleleri vardır. 1961-1980 yılları arasında Türkiye İmam-Hatip Okulları Mezunları'nın Konya'da yayınlamış olduğu "İslâmın İlk Emri OKU" mecmuasının sahip ve mesul müdürlüğünü de yapmıştır.

Ateş, evli ve 6 çocuk sahibi idi.

Etiketler :