Konya firması fuar sayesinde dış ticarete açıldı

Konya’da Şen Metal markasıyla asansör malzemeleri imalatı yapan firma, geçen yıl İstanbul’da düzenlenen asansör fuarı sonrası dış ticaret kararı aldı. Bir yıldır Şen Grup adı altında ihracat yapan firma, bu sene de Konya’da düzenlenen asansör fuarında yerini aldı.
Konya firması fuar sayesinde dış ticarete açıldı

Asansör malzemeleri üzerine hizmet verdiklerini söyleyen Şen Grup Firma Sahibi İshak Köse, “Aslen Kayseriliyim. 2005 yılında Konya’ya geldim. Asıl mesleğim konfeksiyondu. Buradaki tanıdıklarım vesilesiyle sanayiye giriş yaptım. Daha sonra zamanla kendimizi geliştirerek iyi bir noktaya geldik. Biz de burada kendi elimizden geldiğince çalışıyoruz.

ishak-kose.jpg

Şen Metal Asansör firmamızı 2006 yılında kurduk. Asansör malzemeleri imalatı yapıyoruz. Ray bağlantıları, motor bağlantıları, motor korumalığı, yandan ağırlık yedek parçaları, tırnakları vs. birçok alanda metal üzerine üretim yapıyoruz. “ dedi.

sen-grup.jpg

BİR YILDA BİRÇOK ÜLKEYE İHRACAT

İshak Köse, “Geçen yıl İstanbul’da düzenlenen fuarda dış ticarete açılmış olduk ve Şen Grup firmamızı kurduk. Böylelikle ihracata da başladık. 1 yıllık süreçte farklı ülkelere de ürün gönderme imkanımız oldu. Sudan, Rusya, Özbekistan, Irak gibi ülkelere ihracat yaptık. Memnun kaldık.

sen-grup-003.jpg

Konya’da düzenlenen asansör fuarına da katılım gösterdik. Dört hol açıldı. Şehrimiz için güzel bir başlangıç oldu. İnşallah her iki yılda bir düzenlenecek. İstanbul ve Konya ardışık olacak devam edecek. Konya’daki bir sonraki fuarda tamamen doldurmayı düşünüyoruz. Gayet verimliydi. Umduğumuzun üstünde güzel geçti.” ifadelerini kullandı.

sen-grup-004.jpg

ASANSÖRÜN KALBİ KONYA’DA ATIYOR

Konya’nın asansör sektöründe çok iyi bir konumda olduğunu da söyleyen İshak Köse, “Türkiye’de değil dünyada asansörün kalbi Konya’da atıyor. Buradaki firmalarımızın birçoğu dünya lideri. Raycımız, motorcumuz, kablocumuz, halatçımız, kabincimiz derken tüm imalatçımız burada. Dışarıdan asla ürün almıyoruz. Şehrimiz dünyada çok iyi noktada. İnşallah bunu daha da ilerleteceğiz.” şeklinde konuştu.

sen-grup-001.jpg

sen-grup-002.jpg

sen-grup-005.jpg