Konyalı gazeteci vuruldu
Konyalı gazeteci Abdullah Ünver, görev yaptığı Ukrayna bölgesinde Rusya tarafından atılan bombanın aracının yanına isabet etmesi sonucu ağır yaralanarak Türkiye'ye gönderildi.
Konya’da bir çok medya kuruluşunda çalışan daha sonra mesleğine Anadolu Ajansı tarafından Ukrayna Bölgesine savaş muhabiri olarak devam eden Abdullah Ünver Ukrayna Donetsk bölgesinde aracının yanına bomba düşmesi sonucu ağır yaralandı. Alınan bilgilere göre Savaş Muhabiri Ünver, görevdeyken aracının yanına Rusya tarafından atılan bomba düştü. Bombanın etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden Ünver, yol kenarındaki şarampole uçtu. Kazada ağır yaralanan Ünver, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu sırada olay kısa sürede Türk makamlarına iletildi. Olaya el koyan Türk Dışişleri yetkilileri, yaralı Ünver’i Türkiye’ye getirerek tedavisinin burada sağlanmasını istediler. Moldova’ya geçen Ünver, daha sonra Türkiye’ye getirilerek Konya’da tedavi altına alındı. Kolunda ve omuzunda platin atılan Ünver’in sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.
Ünver yaptığı açıklamada, “2022 yılı gerçekten mesleki açıdan kariyerimde zirve noktası oldu. İlk defa bir savaşta çalıştım çok çok büyük tecrübeler edindim hem mesleki açıdan hem insani açıdan. Yaşadıklarımı çoğunu size gösteremedim ama hepsi bir gün kulllanılmak üzere arşivimde. Belki bir kitap belki bir film senaryosu olacak kadar çoklar. Savaşta en şiddetli bölgelerde aylarca çalıştım savaşın başından neredeyse yıl sonuna kadar Türkiye’den gelen olayları takip eden tek bendim. Uykusuz kaldım, aç kaldım ölüme çok yakın olduğum zamanlarda bile yaptığım işe olan aşkım beni geri adım atmama engel oldu. Ancak 16 Aralık günü yaşadığım talihsiz olay sonucu sağlığın ne kadar kıymetli olduğunu anladım.

Neyseki bu olayı bir kaç kırık ve yara ile atlattım. Yılbaşına Ukrayna Kiev’de girmeyi planlarken şimdi evimdeyim. Uzun lafın kısası 2022 gerçekten hayatımın dönüm noktası oldu 2023 yılından artık tek beklentim sağlık. Şimdi dinlenme zamanı daha sonrasında farklı bir yerde hayat mücadelemiz devam edecek. Birşeylerin planını yapmıyorum. Yaşadığım olay kolay kolay atlatılacak bir travma değil bu nedenle dinlenmeye ihtiyacım var. Bundan sonrada mutlu olduğum işi mutlu olduğum yerde yapmaya devam edeceğim. Hepinize sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum” dedi.
Bakmadan Geçme