Konyalı hayırseverlerin Gazze'ye yaptırdığı kütüphane açıldı

Konya İl Müftülüğünce hayırseverlerin desteğiyle Filistin’in Gazze şehrinde "Selahaddin Eyyubi Kütüphanesi" ve "Konferans Salonu" açıldı.
Konyalı hayırseverlerin Gazze'ye yaptırdığı kütüphane açıldı

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi Kadın Kolları, Konya İl Müftülüğüne bağlı yurt içi ve yurt dışında öğrenim gören öğrenciler ile hayırseverlerin katkılarıyla işgal altındaki Gazze’nin kuzeyinde "Selahaddin Eyyubi Kütüphanesi" ve "Konferans Salonu" açıldı.

Konya İl Müftülüğü Uzman Vaizi Ümmü Taş’ın organizasyonu ile inşa edilen 3000’den fazla eserin yer aldığı Selahaddin Eyyubi Kütüphanesi ve Konferans Salonu’nu aynı anda 90 kişi kullanabilecek.

Açılış programına çevrim içi katılan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, "Konya İl Müftülüğü olarak çeşitli faaliyetler yapma imkanı bulduğumuz Gazze ve Filistin’de bugün de sizlerle yeni bir güzelliğin şahidi ve hizmetçisi olarak açılış programında beraberiz. Bu kütüphane ve seminer salonunun ilme, irfana, imana, Kur’an’a ve Müslümanlara hizmet etmesini Rabbimizden niyaz ediyorum. Bu hizmete vesile olanlara canı gönülden teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Etiketler :