Konyalı Metin Şahin, Türk tekvandosunu arşa taşıyacak

Türkiye'de Tekvando Federasyonu’nun Konyalı Başkanı Metin Şahin, olimpiyatlarda madalya geleneğini sürdürdüklerini belirterek, “Kulüplerimiz, antrenörlerimizle beraber başarılarımızın devamını getireceğiz” dedi
Konyalı Metin Şahin, Türk tekvandosunu arşa taşıyacak

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanlığını uzun yıllardır yürüten Prof. Dr. Metin Şahin, olağan genel kurulda başkanlığa yeniden talip olduğunu söyledi. Başkanlık görevini 2003’ten bu yana yürüten Şahin, “Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımız, Türk tekvandosuna büyük hizmet veren kulüplerimiz, antrenörlerimizle beraber başarılarımızın devamını getireceğiz. Bu noktada gönül birliği, el birliği içinde çalışmalarımız devam edecek” dedi.

TEKVANDO BÜYÜDÜ
Şahin, Türkiye’deki en faal federasyonlardan biri olduklarına işaret ederek, şöyle devam etti: “Türkiye’nin 81 ilinde hizmet veren kulüplerimiz, lisanslı antrenörlerimiz var. Tekvando ulaşılabilir bir spor dalı. Bunu sağlamak adına büyük destek veriyoruz. 200’lerde olan kulüp sayımız, şu anda 3 binlere dayanmış durumda. Bu da tekvando ailesinin ne kadar özverili çalıştığının ve Türk sporuna hizmet ettiğinin bir göstergesidir.”

MADALYA GELENEĞİ SÜRDÜ
Tokyo Olimpiyatları’nda Hakan Reçber ve Hatice Kübra İlgün’ün üçüncü olduğunu hatırlatan Şahin, böylece milli sporcuların tekvando branşının yer aldığı 6. olimpiyatta da madalya kazanma geleneğini sürdürdüğünün altını çizerek, “Gelinen noktada dünyanın en güçlü ülkelerinin önünde yer aldık. Bu da Türk tekvando ekolünün ciddi bir göstergesidir. Başarıda en önemli şey istikrardır. Bu ekolün devamını hep beraber sağlayacağız. 2024 Paris’e çok az bir süre var. İnşallah başarımız bu noktada artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

ANKARA’YA KAMP EĞİTİM MERKEZİ
Metin Şahin, Ankara’ya kazandırılması planlanan tesisle ilgili de bilgiler verdi. Spor eğitim merkezi konusunda yıllardır özlemlerinin bulunduğunu dile getiren Konyalı Başkan, “Uygun olan arsa denk gelmemişti ama Keçiören Belediyemiz bizlere bir arsa tahsis etti. Bunu Gençlik ve Spor Bakanlığı kanalıyla tesis yapmamız için bize hediye ettiler. İnşallah bir uluslararası kamp eğitim merkezi kurmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Dünyanın her tarafından sporcuların gelebileceği, ortak antrenmanların yapılabileceği bir tesis olacak.”

FUTBOL KULÜPLERİYLE PROJE YOLDA
Farklı projelere de değinen Şahin, “Büyük futbol kulüpleriyle de görüşmelerimiz var. Onların da tekvando değerinin, olimpiyatlarda, dünyada çok başarılı olan değerin içinde olmasını arzu ediyorum” görüşlerine yer verdi. Şahin, Proje Koordinasyon Kurulu oluşturduklarını ifade ederek, “Türk tekvandosu için aktif bir şekilde çalışıyoruz. Bu başarının devamı noktasında hem kulüplerimize hem de tekvandonun geneline destek noktasında içerden ve dışarıdan değişik projeler yapıyoruz. Bunun içinde AB projeleri var, Türkiye içinde projeler var. Zenginleştirerek bu çalışmaları devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

VELİ ÖZKAN - YENİ HABER