Konyalı milli bisikletçi Ahmet Örken, dört kıtada yarışacak!
Konyalı milli bisikletçi Ahmet Örken, Amerika merkezli kulübünde yeni sezonda dört kıtada birden yarışacağı için çok heyecanlı olduğunu ifade etti. Çalışmalarını Konya'da sürdüren Örken, önümüzdeki ay ise Alanya'da kampa gireceğini söyledi
Malezya merkezli bir kulüple sözleşme yenilemeyen ve Amerika merkezli bir kulüple anlaşan milli bisikletçi Ahmet Örken, transfer hikâyesinden bahsetti. Örken, ‘İki yıldır Malezya merkezli bir kulüpte çalışıyordum. Önümüzdeki yıl Amerika merkezli bir takımda çalışacağım. Mail yoluyla bana ulaştılar. Daha sonrasında ise Erciyes’te yarışmaya katılmışlardı orada bir görüşmem oldu. Yine mailleşmeler devam etti. Bir ay sonrasında da neticelendirdik. Bunun için çok mutluyum. Ülkemi uluslararası arenada temsil ettiğim için ve bu denli takımlarda yer alabildiğim için gerçekten çok sevinçliyim. Başarılarımın üstüne koyarak ilerlemeyi hedefliyorum. Tokyo olimpiyatlarına katıldık ve bundan sonraki süreçte Paris hedefim devam ediyor’ dedi.
‘BİRÇOK SORUMLULUK ÜZERİMDE’
Üzerindeki sorumluluğun farkında olduğunun altını çizen milli bisikletçi, ‘Gelecek yıl çok büyük hedeflerimiz var. Büyük yarışlarda yer alacağız ve burada başarılı olmayı çok istiyorum. Speed etaplarında ve düzde biten yarışlarda özellikle kendimi ön plana çıkarmayı hedefliyorum. Çok heyecanlıyım, birçok sorumluluk üzerimde. Türkiye’de bisikleti takip eden kişilerin gözü kulağı bizim üzerimizde. Çalışmalarımızı bu yüzden sıkı bir şekilde sürdürüyorum. Şuanda Konya’dayım. Bir ay sonra Alanya tarafına gideceğim sıcak iklime doğru. Kulüp kamplarımız başlayacak. Bu şekilde planlanan bir çalışma sistemimiz olacak’ diye konuştu.
‘BANA ÇOK HEYECAN VERİYOR’
Dört kıtada yarış koşacağını ifade eden Örken, şunları söyledi: ‘Bu yıl cumhurbaşkanlığı bisiklet turuna katıldık ve gerçekten çok iyi bir performans sergiledim mümkün olduğunca. Takımım çok fazla yardımcı olamadı ama ben elimden gelen mücadeleyi verdim. Bu yıl da hedefimiz cumhurbaşkanlığı bisiklet turuna katılabilmek. Onun yanında Türkiye’deki birçok yarışlara da katılmak istiyoruz. Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika kıtlarında da yarış koşmayı planlıyoruz. Bu da bana çok heyecan veriyor. Yarış programı çok yoğun. Zaten takımı tercih etme amaçlarımdan bir tanesi de oydu. Heyecanla bekliyorum ve ciddi manada çalışıyorum.’
‘MEHMET HOCAYLA BABA-OĞUL GİBİYİZ’
Türk Bisiklet tarihinde ilk Avrupa Şampiyonu olmasında Antrenör Mehmet Şafakcı ve Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu’nun üzerinde emeklerinin oldukça fazla olduğunu dile getiren Ahmet Örken, ‘Özellikle Mehmet hocayla baba-oğul gibiyiz. Onunla iletişimim çok iyi. Bu spora Mehmet hocayla başlamam benim için çok büyük bir şans oldu. Çünkü benim bütün her şeyimle ilgilendi. Benim herhangi bir şeyi düşünmeme fırsat vermedi. Ailesel, özel konular gibi her türlü konuyla ilgilendi sağolsun. Emin Başkan’ın da üzerimde çok büyük bir emeği var. Onun projesi sayesinde Türk bisiklet tarihinde ilk Avrupa Şampiyonluğu’nu kazandım. Hizmetlerinden dolayı minnettarız bundan sonraki çalışma hayatında da başarılar diliyorum’ şeklinde görüş belirtti.
‘BAŞARI GELDİKÇE PARA ARTAR!’
Genç bisikletçilere de tavsiyelerde bulunan Konyalı milli bisikletçi Ahmet Örken, ‘Bisiklet sporuna yeni başlayanlar öncellikle bilinçli bir şekilde antrenman yapmaları çok önemli. Bölgelerinde bulunan antrenörlerle istişare etmeleri gerekiyor. Mümkünse bir kulüpte bu sporu yapmalılar. Başarı arttıkça da belirli bir gelir düzeyine ulaşıyorsunuz. Ben Çumra’da yetiştim. O dönem şuan ki yaşadıklarımı hayal etmem söz konusu değildi. Çok şükür yarışlarda başarılı oldum ve nihayetinde de buralara kadar gelebildim. Genç arkadaşlar da çalışıp bu noktalara kadar gelebilirler’ dedi.
VELİ ÖZKAN