Konyalı Murat Billor, azmiyle herkese örnek oluyor!

Serebral palsi hastalığı nedeniyle yürümede, ellerini kullanmakta ve konuşmakta zorlanan 37 yaşındaki Murat Billor, yaklaşık 20 senedir dilencilere örnek olacak şekilde annesinin de desteğiyle çorap satışı yapıyor.
Konyalı Murat Billor, azmiyle herkese örnek oluyor!

Engelli bireyler, kendilerine fırsat verildiğinde yazdıkları başarı hikayeleriyle örnek oluyor. Bunlardan birisi de Konya’nın Selçuklu ilçesinde yaklaşık 20 yıldır çorap satan 37 yaşındaki Serebral palsili Murat Billor, çevredeki esnaflardan ve müşterilerden yoğun ilgi görüyor.

konyali-murat-billor-azmiyle-herkese-ornek-oluyor.jpg

37 senedir bu engelle yaşıyor

Doğduktan 5 gün sonra kanındaki 'bilirubin' adlı maddenin yükselerek yenidoğan sarılığı yaşayan Billor, daha sonrasından insan vücudundaki kasların hareketlerini ve vücudun duruşunu etkileyen bir fiziksel engel olan, beyin felci olarak da bilinen Serebral palsi hastalığıyla tanıştı. Billor, 37 senedir bu hastalıkla yaşıyor.

konyali-murat-billor-azmiyle-herkese-ornek-oluyor-001.jpg

Engel tanımayıp eğitime olan azmi şaşırtıyor

Ellerini kullanmakta ve konuşmakta zorlanan Billor, okuma-yazmayı ailesinin desteğiyle ve okul öncesi eğitimini alarak öğrendi. 17 yaşında çorap satmaya başlayan Billor, ortaokul eğitimini bitirdikten sonra açık öğretimden liseyi bitip Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (EKPSS) 75 puan aldı. Engel tanımayıp topluma örnek olan Serebral palsi hastası Billor, devlet kurumlarında düzenli bir iş hayatına atılmak istiyor.

konyali-murat-billor-azmiyle-herkese-ornek-oluyor-002.jpg

“Kimseye muhtaç bıraktırmayacak biriyle evlenmek istiyorum”

Küçükken okula gitmeyi, diğer çocuklar gibi arkadaşlarıyla futbol oynamayı, askerlik çağında ise askere gidip vatani görevini yerine getirmeyi çok istediği halde ne yazık ki her hayalini gerçekleştiremeyen Murat Billor, “Bana göre biriyle, beni sevecek, yarın bir gün Allah korusun annem babam vefat ederse kimseye muhtaç bıraktırmayacak biriyle evlenmek istiyorum.” diye konuştu.

konyali-murat-billor-azmiyle-herkese-ornek-oluyor-003.jpg