Konyalı sanayiciler birleşti...Öğrencilere burs verecek, mezun olunca da istihdam edecekler!

Konya'da birçok sanayici bir araya gelerek meslek lisesi öğrencileri için önemli bir girişimde bulundu. 24 sanayici firmanın birlikteliğiyle oluşan girişimde 390 öğrenciye burs imkanı sağlanacak. Burs verilen öğrenci sayısının giderek artacağı bu projeyle, mezun öğrenciler sanayicilerin işletmelerinde istihdam edilecek.
Konyalı sanayiciler birleşti...Öğrencilere burs verecek, mezun olunca da istihdam edecekler!

Meslek liselerine özel önem verdiklerini ve iş adamlarıyla bir araya gelerek öğrenciler için projeler ürettiklerini belirten Elfatek Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, "Son dönemde insan kaynağı noktasında çok büyük sıkıntımız var. Özellikle sanayi arkadaşlarımızla omuz verip meslek liselerine proje üretiyoruz. 390 tane meslek lisesi öğrencimize inşallah bu yıl ve önümüzdeki yıl olmak üzere bir buçuk yıl boyunca burs vereceğiz. Bu gençlerimize hem teknik gezi, hem de staj imkanı vereceğiz. Bu şekilde de farkındalık oluşturacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEN PROJE

Projenin giderek yayıldığını ve büyüdüğünü dile getiren Bahattin Düzgün, "Konya Sanayi Odası'nın 21. komitesindeki arkadaşlarla bu işe başlayıp sonra komitenin dışına çıkıp sanayici dostlarımızla devam ettirdiğimiz bir proje. 24 tane sanayici firmamız bu işin içinde. Öğrencilerimize burs vereceğiz. Bunu büyüterek gitmek istiyoruz. İnşallah binlerce öğrencimize bu desteği sağlarız. Bu noktada da özellikle destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şu anda yaklaşık olarak 180 öğrenciye burs veriyoruz. Önümüzdeki süreçle birlikte toplamda 390 öğrenciye ulaşmış olacağız. Çıktığımız yol çığ gibi büyüyor. Hedefimiz bu iş burada kalmasın. Özellikle Konya'da başlayıp Türkiye'ye yayılsın. Zor değil, inanırsak başarırız." dedi.

'ÜLKEYİ KALKINDIRMANIN YOLU TEKNİK İNSANDAN GEÇER'

Bahattin Düzgün, "Bu ülkenin kalkınmasının yegane yolu iyi bir teknik insanın yetişmesiyle alakalıdır. Şu anda bölgemiz ateş çemberi. Önümüzdeki dönemde teknik insana ihtiyacımız var. Güçlenmemiz lazım. Maalesef eğitim seviyemiz üniversite ayağında çok zayıfladı. O yüzden burada meslek liselerinde farkındalık oluşturmaya çalışacağız ki, oranın tedrisinden geçen bir öğrenci, her yönüyle dört dörtlük olacak. Çünkü o yaşlarda verilen mesleki tecrübe, hayatta unutamayacağı bir anı olarak kalır. O mesleği severek yapar." şeklinde konuştu.

burs-haberi.jpg

PROTOKOL İMZALANDI

Öte yandan projeyle alakalı resmi protokol de imzalandı. Detayları paylaşan Bahattin Düzgün, Konya'mızda sanayici arkadaşlarımızla el birliği yaparak, 6 farklı Meslek lisemizdeki okuyan 390 öğrencilerimize , bu yıl ve önümüzdeki yıl burs vererek destek olmaya devam edeceğiz. Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kozağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptığımız protokol hayırlı uğurlu olsun. İlçe Milli eğitim Müdürümüz ve okul müdürlerimize teşekkür ederim. Meslek lisesi memleket meselesi anlayışı ile hareket eden bütün sanayici arkadaşlarımızı Meslek liselerine destek faaliyetine katılmaya davet ediyorum." diyerek sözlerini noktaladı.