Konyalı sporcu Halil Çınar’ın hedefi olimpiyatlar

Konyalı güreşçi Halil Çınar, Samsun'da düzenlenen Yaşar Doğu U17 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda 60 kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu.
Konyalı sporcu Halil Çınar’ın hedefi olimpiyatlar

Türkiye Güreş Federasyonu'nun 2023 faaliyet programı kapsamında, 3-5 Nisan tarihleri arasında Samsun'da düzenlenen Yaşar Doğu U17 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'na 55 İlden yaklaşık 750 sporcu katıldı. Dört ayrı minderde dereceye girmek için verilen mücadeleler büyük çekişmeye sahne olurken, şampiyonaya 2 sıklette katılan Torku Şekerspor, Konya'ya 2 altın madalya ile döndü.

konyali-sporcu-halil-cinarin-hedefi-olimpiyatlar-2.jpeg

Müsabakada 51 kilogramda mindere çıkan Torku Şekerspor'dan Ömer Altaş, finalde Kayseri Şekerspor’dan Denizhan Uğur’u mağlup ederek Türkiye Şampiyonluğu’nu kazanırken, 60 kilogramda Halil Çınar, Osmaniye GSK’den Kemal Şahbaz’ı puan vermeden yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

konyali-sporcu-halil-cinarin-hedefi-olimpiyatlar-1.jpg

“HEDEFİM OLİMPİYATLAR”

Hedeflerine ulaşabilmek ve Türk Bayrağını en yükseğe çıkarabilmek için çok çalıştığını dile getiren Halil Çınar, “7 maç sonunda birincilik basamağına ulaştım. 2021 yılında Balkan, 2022 yılında ise Avrupa şampiyonu oldum. 60 kiloda bu yaş grubunda oldukça fazla rakiple mücadele ediyorsunuz. Geçen sene, Yıldızlar U17’de Avrupa 3’üncüsü oldum. U15’de de Balkan Şampiyonluğum var. Hedefim, bayrağımızı en yükseklere çıkararak, mücadelemi her zaman birincilikle taçlandırmak. Ülkemizi Olimpiyatlarda temsil etmek istiyorum. Hedeflerime ulaşabilmek için çok sıkı çalışıyorum. Kamplara gidiyorum. A Milli Takıma da çağırıldım ve bu sene orada da idman yaptım. U23’te 55-60 kilodakilerle antrenmancı olarak çalıştım. Güreş camiası bize gerçekten değer veriyor. Ama güreşe daha fazla ilgi olsa bizim de imkanlarımız daha fazla olur. Mental, fiziksel ve bedensel olarak çok yorucu oluyor. Zaten zor bir spor. Ama sonunda meyvesi tatlı oluyor. Hocalarıma, kulübüme, aileme, benim üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

konyali-sporcu-halil-cinarin-hedefi-olimpiyatlar-3.jpeg

konyali-sporcu-halil-cinarin-hedefi-olimpiyatlar-4.jpeg

Etiketler :