Konyalı usta 1966'dan beri işinin başında: Bu sektör hiç bitmeyecek!

Kol saatinin çıkmasıyla cep saatlerinin yerini daha modern saatler aldı. Yıllardır kullanılan cep saatleri yine de Konyalıların vazgeçemediği oldu. Hatıra kalan, değeri paha biçilemez, manevi değer taşıyan saatler bazen bozulup kırılabiliyor. Tamirini yapan yerler ise çok az. Konyalılar yılların eskitemediği saatlerini tamir ettirmek için ‘Fatih Çarşısı’nı tercih ediyor.
Konyalı usta 1966'dan beri işinin başında: Bu sektör hiç bitmeyecek!

Konya Fatih Çarşısı’nda saat tamiri yapan Ahmet Sami Kalaycı, “1966’dan bu yana saat tamiriyle uğraşıyorum. 73 yaşındayım hala mesleğimi çok severek yapıyorum. İnsan mesleğini sevmezse bu yaşta kesinlikle uğraşmaz. Mesleğimi yaparken büyük zevk alıyorum. Eski saatleri tamir etmeyi daha çok seviyorum. Parçası olmayan eski saatleri tamir edip de çalıştığını görmek beni keyiflendiriyor” dedi.

konyali-usta-1966dan-beri-isinin-basinda-bu-sektor-hic-bitmeyecek.jpg

1600 yılından kalan saat bile tamir ediliyor

Kalaycı, “Konya’da saat sektörü bize göre canlı. Biz genelde eski saatlerle uğraştığımız için işimiz de gayet iyi gidiyor. Bize en çok tamir için getirilen saatler cep saatleri. Eski saatler hala kullanılmaya devam ediyor. 1600 yılından kalma saat bile bize tamir için getiriliyor. Gençler yeni tarz saatleri kullansalar da eskiden kullanılan saatler de ilgi çekebiliyor. Pahalı olan saatler bozulduğunda yenisini almak yerine tamir ettirilmesi daha mantıklı oluyor” ifadelerini kullandı.

konyali-usta-1966dan-beri-isinin-basinda-bu-sektor-hic-bitmeyecek-001.jpg

Bu sektör hiç bitmeyecek!

Kalaycı sözlerini, "Günümüzde saate telefondan da baksak yine de kolumuzda bir saat olsun istiyoruz. Bu yüzden saat sektörünün biteceğini düşünmüyorum. Dijital saatlerin çıkması az da olsa diğer saatleri etkiliyor. Gerek satışı gerekse popülerliği azalıyor. Bunlara rağmen en eski saatleri bile kullananlar var.“ diyarek sonlandırdı.

konyali-usta-1966dan-beri-isinin-basinda-bu-sektor-hic-bitmeyecek-002.jpg

konyali-usta-1966dan-beri-isinin-basinda-bu-sektor-hic-bitmeyecek-003.jpg

konyali-usta-1966dan-beri-isinin-basinda-bu-sektor-hic-bitmeyecek-004.jpg

konyali-usta-1966dan-beri-isinin-basinda-bu-sektor-hic-bitmeyecek-005.jpg

konyali-usta-1966dan-beri-isinin-basinda-bu-sektor-hic-bitmeyecek-006.jpg

Etiketler :