Konyalı vatandaşlar kan bağışı kuyruğunda

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler 10 ili ve binlerce insanı etkiledi. Tüm Türkiye bir olarak depremzedelere maddi ve manevi yardım ulaştırmaya devam ediyor. Konyalı vatandaşlar maddi desteğin yanında her türlü yardımı yapacaklarını ifade ederek kan bağış merkezlerinde de uzun kuyruklar oluşturdular.
Konyalı vatandaşlar kan bağışı kuyruğunda

Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen deprem, binlerce insanı büyük hasarlarla etkisi altına aldı. Diğer iller gibi Konyalı vatandaşlar da maddi, manevi desteğe devam ediyor. Bu konuda duyarlı olduklarının vurgusunu yapan vatandaşlar, ellerinden geleni yapacaklarını belirterek kan bağış merkezlerinde yoğunluk oluşturdular.

yusuf-ozcan.jpg

‘YARDIM İÇİN BURADAYIZ’

Deprem bölgesindeki kan ihtiyacına destek olmak için geldiğini söyleyen Yusuf Özcan, “Depremde yaralanan kardeşlerimizin kan ihtiyacını karşılamak için buradayım. Normalde de kan bağışçısıyım. Bugün kanımı onlar için vereceğim. Yaşanan deprem için çok üzgünüz. Allah’ın takdiridir ama yapılan binaların zayıflığı bu yaşanan olayı daha farklı bir sonuca götürdü. Maalesef yaşanan olaya yapacağımız bir şey yok ama yardım için buradayız.

konyali-vatandaslar-kan-bagisi-kuyrugunda-1.jpg

Vatandaştan da zaten büyük bir duyarlılık var. Dün de farklı bir merkezde kan vermek istemiştim ama yoğunluktan, kalabalıktan ve çok fazla vaktim olmadığından dolayı veremedim. Bugün de geldik yine kalabalık. İkinci kata kadar çıkan merdivenler tamamen dolu. Kan vermemiz yaklaşık bir buçuk saati bulacak. Vakit olan herkesin bence vaktini ayırması gerekiyor. Kan Kızılay’a her zaman lazım. Acil ihtiyaçlar zaten gönderiliyor ama gönderilmese bile yine bu kan bir kişiye lazım olacak. Özellikle bu dönem için büyük bir ihtiyaç.” şeklinde konuştu.

konyali-vatandaslar-kan-bagisi-kuyrugunda-4.jpg

‘DAHA FAZLA DUYARLI OLMALIYIZ’

Bu tür felaketlerde yaşanan kötü durumlara karşı daha fazla duyarlı olunması gerektiğini vurgulayan Özcan, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Kış dönemi olduğu için kan vermeyi insanlar çok fazla vermeyi düşünmüyor. Bunun için de kan ihtiyacı biraz daha zor temin ediliyor. Ama kan vermek hem şu an ihtiyacı olan insanlara hem de Kızılay’a bir katkı sağlar. Deprem bölgesinde hava daha soğuk. Onlar için bu durum daha zor. Bu tür toplumsal olaylara daha fazla duyarlılık göstermeliyiz. Tüm vatandaşlara her zaman kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Sadece kan bağışıyla da sınırlandırılmıyor. Maddi veya eşya yardımı da sağlanıyor. Bu yüzden herkesten duyarlı olmalarını istiyoruz.”

hasan-kutay-ornek.jpg

‘YARDIMIM DOKUNSUN İSTEDİM’

Yaşanan olaydan çok etkilendiğini ve yardım için kan verdiğini belirten Hasan Kutay Örnek, “Yaşanan olaylar beni çok derinden etkiledi. Üzüldüm. Bu yüzden buraya gelip kan vermek istedim. Maalesef oraya gidemiyorum. Ama en azından bir yardımım dokunsun diye kan vermek istedim. Tek isteğim, umarım hiç kimse bu konuya duyarsız kalmaz. Çünkü orada çok sıkıntılı bir süreç var. Hava çok soğuk. Bunun yanında hala binaların, yığınların altında kalan insanlar var. Orada o insanların neler yaşadığını da kimse bilemez. Süreci tahmin edebiliyoruz ama bu ancak tahminle kalır. Hiçbirimiz anlayamayız. Bundan dolayı bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Umarım birilerine yardımım dokunur.

konyali-vatandaslar-kan-bagisi-kuyrugunda-9.jpg

İçerisi gerçekten kalabalık. Vakti olmayanların gidebileceği anonsu yapıldı. Benim vaktim olduğu için bekledim. Bence insanlarımız duyarlılar. Kötü bir olay yaşansa da bu yönden umut verici bir şey. Hiçbir şey yapmamaktansa kan veriyoruz. Kan zaten her zaman lazım. Bağış yapmakta zaten çok sağlıklı bir şey. Bu yüzden yapılması gerekiyor. Kan bağışı yapamayacak bir engel olursa da AFAD veya Kızılay’a mesaj yoluyla yardım gönderebiliyoruz. Bu şekilde de yardımda bulunabiliriz.” İfadelerine yer verdi.

serter-gultekin.jpg

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’

Deprem bölgesi için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Serter Gültekin, “Depremzedelere ufakta olsa bir yardım yapabilmek için geldik. Kanımızı verdik. Oraya gidebilme imkanımız yok ama buradan elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Uzaktan da olsa bir yardım istedik. Kan merkezi beklediğimden daha yoğundu.

konyali-vatandaslar-kan-bagisi-kuyrugunda-14.jpg

Milletimiz, kazazedelere yardım etmek için elinden geleni yaptığını her halükarda görüyorum. Ne kadar üzücü bir olay olsa da bu yoğunluk beni sevindirdi. Diğer yanımız tabi ki çok üzgün. Böyle günleri inşallah bir daha görmeyiz. Duygularımı bu konu hakkında nasıl tarif edebilirim bilmiyorum. Herkese geçmiş olsun diyorum. Sadece bu olay için değil bence her zaman düzenli kan vermek gerekiyor. Çünkü bu hayatta ne olacağı belli olmaz. Bize gelmez demeyin. Elimizden gelen yardımı yapalım. Kanlarımızı verelim.” diye aktardı.

halil-ibrahim-akdemir.jpg

‘KAN MERKEZLERİ ÇOK KALABALIK’

Kan merkezlerinin oldukça kalabalık olduğunu ve vatandaşın bu konuda duyarlı olduğunu dile getiren Halil İbrahim Akdemir, “Ben 24’üncü kere kan veriyorum. Uzun zamandır düzenli olarak kan bağışında bulunuyorum. Bronz madalya almıştım. Bu olay da tevafuk oldu. Yardımda bulunmak için yine geldim. Allah, İslam Âlemini, Türk Milletini korusun, yanında olsun. Çok üzgünüz. Elimizden gelen bu. Devletimizdeki herkes de görevinde. Bize düşenleri de Türk Milleti olarak seve seve yerine getiriyoruz.

konyali-vatandaslar-kan-bagisi-kuyrugunda-5.jpg

Allah daha beterinden saklasın. Kan merkezleri zaten çok kalabalık. Geçen hafta ile bu hafta arasında dağlar kadar fark var. Pandemi öncesine kadar kan bağışları düzenliydi. Fakat pandemiden sonra insanlar biraz korkmaya başladı. Maalesef kan merkezlerine başvuru azalmıştı. Ama bu olay tamamen arttırdı. Milli birlik içerisinde herkes geliyor. Bu zaman tam insanların yardım edeceği zaman. Yüzyılda gelen bir afet. Tüm insanların maddi veya manevi elinden geleni fazlasıyla yapması gerekiyor.” dedi.

konyali-vatandaslar-kan-bagisi-kuyrugunda-6.jpg

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :