‘Konyalılar bu mirası yaşatmak için markalaşmak zorunda’

KOBD tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında Başkan Süleyman Temizci, “Birliğimizin amacı, turizmle ilgili konular, sorunlar ve çözümler üzerinde bilimsel ve pratik çalışmalar yapmak, bu yönlü çalışmalara katkıda bulunmak, turizm ve turistik tesislerin turizm gereklerine uygun gelişimini sağlamaktır.” dedi.
‘Konyalılar bu mirası yaşatmak için markalaşmak zorunda’

Konya Karaman Otelciler Birliği tarafından düzenlenen basın toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Temizci, Konya turizmine katı sağlayacak çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Programa Başkan Yardımcılarından Recep Altınok, Murat Abdo Peksomlu, İbrahim Kaynak, Muhasip Üye Ali Rıza Dolapoğlu ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Dernek hakkında bilgi veren Temizci; “Konya Karaman Otelciler birliği 20 bin yatak kapasitesine sahip bölgesel kurulmuş bir dernektir. Konya’mız tek başına paydaşları ile destinasyon haline getirmeyi hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur. Konya’nın destinasyonlarının geliştirmesi hususunda gayretlerinden dolayı büyükşehir belediyemize, yaptıkları ve yapacakları yatırımlardan dolayı kendilerine teşekkürü borç biliyoruz. Darül Mülk projemiz yatırımlarının bir an önce vücut bulmasını gönülden arzu ediyoruz.” dedi.

konyalilar-bu-mirasi-yasatmak-icin-markalasmak-zorunda-2.jpg

‘TURİZME KATI SAĞLAYACAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ’

Bölge turizmine katkı sağlayacak çalışmalar sürdürdüklerini belirten Temizci, “Derneğimizin kuruluşunun, 750. Vuslat yılına denk gelmesi çok manidar bir harekettir. Birliğimizin amacı, turizmle ilgili konular, sorunlar ve çözümler üzerinde bilimsel ve pratik çalışmalar yapmak, bu yönlü çalışmalara katkıda bulunmak turizm ve turistik tesislerin turizm gereklerine uygun gelişimini sağlamak, bu doğrultuda üyeleri arasında ve turizm gereklerine uygun gelişimini sağlamak, bu doğrultuda üyeleri arasında ve turizmle doğrudan ve dolaylı ilgisi bulunan kamu kurum ve kuruluşlarla irtibatı, koordinasyonu sağlamak, üyelerimizi sektör içinde ve dışında temsil etmektir. Birliğimiz, aynı çatı altında birlik ve beraberlik içinde çalışma kararlılığı ve ilkesi ile tek bir yumruk olmak, gerek lobi faaliyetleri, gerekse yaptırım gücü açısından daha etkin olmaktadır. Bölgemizde mevcut bulanan işletmelerimizin birlikten güç doğar gerçeğini kabul ederek aramızda yer almaları bölge turizmimize katkı sağlayacak düşünce ve görüşleri KOBD aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.

konyalilar-bu-mirasi-yasatmak-icin-markalasmak-zorunda-3.jpg

‘SEKTÖR ADINA FAYDALI PROJELER HAZIRLIYORUZ’

Derneğin kuruluş amacından bahseden Temizci, “KOBD’nin kuruluş amacı; Üyelerin kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili sorunların çözümüne yardımcı olmak, turizm sektörünü ilgilendiren mevzuatları takip etmek ve değişikliklerde işletmeleri anında bilgilendirmek, üyelerin ortak ekonomik ve sosyal menfaatlerini korumak ve ortak hareket ile ekonomik fırsatlardan faydalanmalarını sağlamak, üyelerin ortak ekonomik ve sosyal menfaatlerini korumak ve ortak hareket ile ekonomik fırsatlardan faydalanmalarını sağlamak, sektörün tüm ihtiyaç duyduğu kademelere istihdam sağlamak için eğitim programlarını desteklemek, lise ve üstü okullara teşvik sağlamak, sektörün tüm ihtiyaç duyduğu kademeler için eğitim programları düzenlemek suretiyle hizmet kalitesinin artırılmasına destek olmak, Kalkınma Ajansları ve Dernekler Müdürlüğü’nün, TGA’nın açmış olduğu hibe programlarını takip ederek, sektörü adına faydalı projeler hazırlamak, yurtiçi ve yurtdışı fuar ve b2b workshoplara katılarak Konya’nın tanıtımını yapmak, fuarlara üyelerin katılımını da teşvik etmek ve fuar için gerekli stant vb. ihtiyaçlarına yardımcı olmaktır.” ifadelerine yer verdi.

konyalilar-bu-mirasi-yasatmak-icin-markalasmak-zorunda-1.jpg

‘KONYALILAR BU MİRASI YAŞATMAK İÇİN MARKALAŞMAK ZORUNDA’

Temizci, Mevlana’nın şu dizeleri ile konuşmasını sonlandırdı; “Gel, gel, ne olursan ol yine gel, İster kâfir, ister Mecusi, ister puta tapan ol yine gel, Bizim dergâhımız, ümitsizlik dergâhı değildir, Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel… Hayattayken kendisine ve öğretisine çağıran Mevlana, 750. Vuslat yalında hala bu çağrıyı dünyaya yapmaktadır. Konyalılar Mevlana’nın bu mirasını yaşatmak için markalaşmak zorundadırlar. Tarihi, doğal ve kültürel değerlerimizin, hak ettiği değeri bulması umuduyla, hepinize saygılar sunarım.”
• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :