Konyalıların gözü raflarda! Kuruyemişe zam gelecek mi?

Kuruyemiş çeşitleri 2022’ye göre bu sene yüzde 40 civarı zamlanırken dikkatler yılbaşına çekildi. Konyalıların severek tükettiği kuruyemişe 2024 yılında zam gelecek mi? Detaylar haberimizde...
Konyalıların gözü raflarda! Kuruyemişe zam gelecek mi?

Çiğ halinin daha sağlıklı olduğu, kimi bir Türk kahvesiyle kimi ise çayla tükettiği birbirinden sağlıklı ve lezzetli kuruyemişler, geçen seneye göre bu yıl yüzde 40 civarı zamlanmıştı. Bu senenin zamlarını göz önünde tutan vatandaşlar, yılbaşında ne kadar artış olacağını merakla bekliyor.

konyalilarin-gozu-raflarda-kuruyemise-zam-gelecek-mi-002.jpg

Kuruyemişin faydalarından ve gelen zamlar hakkında konuşan Bayram Şahin, 2024’ün kuruyemiş çeşitlerine pek zam getirmeyeceğini belirtti.

konyalilarin-gozu-raflarda-kuruyemise-zam-gelecek-mi.jpg

Kuruyemişe zam kapıda

Kuruyemiş çeşitlerinin fiyatları hakkında konuşan Konya’nın Tarihi Bedesten Çarşısı esnaflarından Aziziye Kuruyemişçisi Bayram Şahin, “Antep fıstığı, geçen sene 300 TL’den 500 TL’ye çıktı. Fındık, 200-250’den 350 liraya çıktı. Badem, 250 TL’den 300 TL’ye çıktı. Sadece fıstığa düşük bir zam geldi. 130 liradan 150 liraya çıktı. Dediğim gibi ürün ne kadar az olsa o kadar fiyatı artar.

konyalilarin-gozu-raflarda-kuruyemise-zam-gelecek-mi-003.jpg

Önümüzdeki sene de bu kuruyemiş çeşitlerimize zam geleceğini düşünüyorum. Şunu söyleyebilirim ki, ne kadar zam gelirse gelsin, halkımız kuruyemiş yemekten vazgeçmiyor. Çünkü kuruyemiş olmadan ne çay ne de kahve keyfi yapılabilir. Yapılır da tam o keyif alınamaz.” ifadelerini kullandı.

konyalilarin-gozu-raflarda-kuruyemise-zam-gelecek-mi-001.jpg

Dışarıya bir avuç kuruyemiş almadan çıkmayın!

Kuruyemiş çeşitlerine gelen zamlara değinen Şahin, “Bu yıl kuruyemiş çeşitlerimize yüzde 40 civarı zam geldi. 2024’te de yüzde 10 kadar zam geleceğini düşünüyorum.” dedi. Gelecek zamların Konyalıların kuruyemiş tüketmelerine engel olmayacağını söyleyen Şahin, kuruyemişin faydalarına değinerek, “Kuruyemişin tüm çeşitlerinin çiğ hali faydalıdır. Her biri enerji besinidir. Protein açısından zengin ürünlerdir. Bol vitamin ve mineral içerir. Yeterli miktarda kullanılırsa, karnın yağ yakımına yardımcı olur ve herkesin de bildiği gibi tok tutar. Sabah hiçbir şey yemeden çıkıyorsanız, dışarıya bir avuç kuruyemiş almadan çıkmayın!” şeklinde konuştu.

konyalilarin-gozu-raflarda-kuruyemise-zam-gelecek-mi-004.jpg