Konyalıların küflü peynir sevdası hakkında ilginç bilgi! Bakın sebebi neymiş

Kahvaltının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan peynir, herkesin sofrasında yer alıyor. Birbirinden farklı çeşidin olduğu peynir, her tatlarda kullanılıyor. Peki Konyalılar en çok hangi peynir türünü tercih ediyor? İşte cevabı.
Konyalıların küflü peynir sevdası hakkında ilginç bilgi! Bakın sebebi neymiş

Konya’da yıllardır üretilen küflü peynir, hem yöresel hem de sağlıklı bir peynir çeşidi olarak biliniyor. Küflü peynir günümüzde de vatandaşlar tarafından sevilerek tüketilmeye devam ediyor.

kuflu-peynir-hakkinda-hic-duymadiginiz-gercek.jpg

Konya halkının en çok küflü peyniri ve deri tulumu tükettiğini belirten Esnaf Ömer Çiftçi, ezine peyniri, kaşar çeşitleri, çuval tulumlar, Kars kaşarı, deri tulum, küflü peynir ve beyaz peynir gibi türlerinin olduğunu söyledi.

kuflu-peynir-hakkinda-hic-duymadiginiz-gercek-003.jpg

KONYA’DA EN ÇOK KÜFLÜ PEYNİR VE DERİ TULUM TERCİH EDİLİYOR

20-30 çeşit peynir türünün olduğuna değinen Ömer Çiftçi, Konya’da en çok tüketilen peynirin küflü peynir ve deri tulumun olduğunu söyledi. Konya halkının küflü peyniri tercih etmesinin nedeninin tarihe dayandığını vurgulayan Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya halkı küflü peyniri diğer peynirlere göre çok tüketiyor bunu da tarihimize bağlayabiliriz.

kuflu-peynir-hakkinda-hic-duymadiginiz-gercek-004.jpg

Kanuni Sultan Süleyman zamanında askerlere küflü peynir yedirirlermiş ki savaşta dirençleri güçlü olsun ve sağlıklı olsunlar diye. Bu da geçmişten kalan kültürle alakalıdır. Konyalılar Kanuni Sultan Süleyman’ın başlattığı bu geleneği sürdürüyor.

Antiseptik özelliği olan küflü peynir direnci artırıyor, güç ve kuvvet veriyor”

kuflu-peynir-hakkinda-hic-duymadiginiz-gercek-001.jpg

EN İYİ PEYNİR 150 İLA 200 LİRA ARASI DEĞİŞİYOR

Peynirin sadece kahvaltıda kullanılmadığını ifade eden Çiftçi, “İnsanlar peyniri bazı yemeklerle karıştırarak sofraya koyabiliyor veya peyniri börek içini hazırlamada kullanıyorlar. Yani peyniri birçok yerde kullanabiliyoruz” dedi.

En iyi peynirin 150 liradan başlayıp 200 liraya kadar çıktığını söyleyen Çiftçi, ucuz peynirin alınmaması gerektiğini vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.

kuflu-peynir-hakkinda-hic-duymadiginiz-gercek-002.jpg