Konyalıların yeni gözde mekanı, sakinlik ve huzur arayanlar kendini burada buluyor

Eşsiz Konya manzarasını izlemek için yeni cazibe merkezlerinden biri olan Selçuklu Seyir Tepesi, havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Her gününü yoğun geçiren Seyir Tepesi misafirleri, huzurlu, sakin, güvenli ve şehirden uzaklaşmak için burayı tercih ettiklerini dile getirdiler.
Konyalıların yeni gözde mekanı, sakinlik ve huzur arayanlar kendini burada buluyor

Sille Mahallesi'nde bulunan Selçuklu Seyir Tepesi, Konya manzarası ile şehrin yeni cazibe merkezi haline geliyor. Tepede, bin 300 metre rakımdaki seyir gözlemi, 35.000 metrekare yeşil alan, çim spor sahası, 119 kamelya, 210 araçlık otopark, lavabo, mescit gibi sosyal alanlar bulunuyor. Yaklaşık bir milyon metrekarelik kullanım yerleşimi içinde ikinci etap proje çalışmaları kapsamında restoran, çay bahçesi ve kamp düzenlemeleri planlanıyor. Seyir Tepesi ziyaretçileri, duydukları memnuniyeti aktararak, gazetemizle görüşlerini paylaştılar.

seyir-tepesi-7.jpg

‘ÖNCEDEN BİR AĞAÇ BİLE YOKTU’

Seyir Tepesi alanının önceden çok bakımsız olduğunu ve çok şu an değiştiğini vurgulayan Hüseyin Yaşar, “Evimiz Seyir Tepesine yakın olduğu için önceden birkaç kez daha gelmiştik. Burada güzel bir aile ortamı var. Herkes aile yapısı içerisinde. Oldukça da huzurlu. Sakin ve sessiz. Şehirden uzaklaşmak için büyük bir fırsat. Çocuklarımız da rahatça burada oynayabiliyorlar. Güzel vakit geçiriyorlar. Bizim için daha çok dinlenme alanları var. Bu da yeterli oluyor. Çocuklar içinde oyun alanları, alışveriş yerleri var. Bütün ailelere buraya gelmelerini öneriyorum.

h.png

Herkes gelip, burada rahatlığı ve huzuru görsün. Çünkü şehir hayatındaki stresten uzaklaşıyor ve motive oluyoruz. Ben burada büyüdüğüm için öncesinde hatırlıyorum. Dağ, taş ve hatta düzgün bir ağaç bile yoktu. Şu an oldukça farklı. Selçuklu Belediyemizden Allah razı olsun. Buralarla ilgilendiler. Her yere ağaç diktiler. İnsanlara huzurlu bir ortam tesis ettiler. Bu yüzden kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

seyir-tepesi-2.jpg

‘HUZURLU BİR ORTAM VAR’

Seyir Tepesinin, şehirden uzak ve huzurlu bir yer olduğunu ifade eden Selamet Tekeli, “Seyir Tepesini oldukça güzel buldum. Çocuklarımız ve bizim için çok güzel alanlar oluşturulmuş. Her yer yeşillendirilmiş. Biz kamelyada otururken çocuklarımız parkta güvenli bir şekilde oynayabiliyor. Oldukça da temiz bir yer. Şehirden uzak olması bizim için çok güzel.

selamet-tekeli.jpg

Gürültüden, sesten ve kalabalıktan uzak huzurlu bir ortam var. Yüksekte ve temiz hava mevcut. Sadece çocuklarımızın oynadığı park alanı zemininin süngerlerle kaplı olmasını isterdim. Bunun dışında çocuklarımız çok eğleniyor. Her türlü imkan sağlanmış. Umarım ilerleyen zamanlarda o da yapılır. Selçuklu Belediyesine de çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalışma olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde aktardı.

seyir-tepesi-15.jpg

‘MANZARAYA KARŞI PARKTA OYNUYORUZ’

Seyir Tepesinde güzel bir manzara olduğunu söyleyen Elif Yaşar, “ Buraya ailemle geldim. Daha önce de gelmiştik. Onlar kamelyada otururken biz de kardeşimle parkta oynuyoruz. Burası çok güzel ve eğlenceli. Çok eğleniyoruz. Manzaraya karşı parkta oynamak çok güzel.

seyir-tepesi-11.jpg

Akşam daha da güzel oluyor. Selçuklu belediyemize çok teşekkür ediyorum ve çalışmalarının devamını diliyorum. Ailelere de çocuklarıyla birlikte buraya gelmelerini öneriyorum. Eminim ki çok eğlenecekler.” ifadelerine yer verdi.

elif-yasar.jpg

‘BİZİM İÇİN OLDUKÇA GÜVENLİ’

Çocuklar için güvenli bir alan oluşturulduğunu aktaran Fatma Zehra Yaşar, “Buraya sürekli geliyoruz. Ailem ve ablamla çok eğleniyorum. Park alanında oyun oynuyor, çimlerde koşuyoruz. Bu parkta en sevdiğim yer tırmanma oyuncağı. Annem ve babam piknik yaparken biz de ablamla oyun oynuyoruz. Araçlar olmadığı için bizim içinde oldukça güvenli. Burayı çok seviyorum. İyi ki yapmışlar.” diye konuştu.

fatma-zehra-yasar.jpg

 Muhabir