Konya’nın adayları için tarih belli oldu! Adaylar netleşti!

Yerel seçimler için geri sayım başlarken AK Parti'de Konya için ilçelerde yarışacak başkan adayları da belli oluyor. AK Parti’nin Konya’daki ilçe belediye başkan adaylarının 27 Ocak Cumartesi günü açıklanması bekleniyor.
Konya’nın adayları için tarih belli oldu! Adaylar netleşti!

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine geri sayım başlarken AK Parti'de Konya için ilçelerde yarışacak başkan adayları da belli oluyor. AK Parti’nin Konya’daki ilçe belediye başkanı adaylarının 27 Ocak Cumartesi günü açıklanması bekleniyor. Listelerde sürpriz isimlerin yer alacağı da konuşuluyor.

MERKEZ İLÇELERDE DEĞİŞİM BEKLENMİYOR

AK Parti kulislerinden alınan bilgilere göre AK Parti’nin Konya’nın merkez ilçeleri Karatay, Meram ve Selçuklu’da mevcut başkanlarla yola devam etmesi bekleniyor. Merkeze uzak ilçelerin ise bir kısmında yeni yüzlerin tanıtılacağı bilgisi yer alıyor. AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın tüm ilçelerde yaptırdığı anketler ve kamuoyu yoklamalarıyla uzun soluklu bir süreç yürüttüğü bilinirken, mevcut belediye başkanlarının durumunu da bu kamuoyu yoklamalarının belirleyeceği öğrenildi.

konyanin-adaylari-icin-tarih-belli-oldu-adaylar-netlesti.jpg

KONYA’DA UĞUR İBRAHİM ALTAY’LA YOLA DEVAM!

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından büyükşehirlerin ve illerin belediye başkan adayları açıklanırken AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mevcut Başkan Uğur İbrahim Altay olmuştu.

MHP’NİN KONYA İLÇELERİNDEKİ ADAY SAYISI 6’YA YÜKSELDİ

Konya’da uyumlu çalışmasını sürdüren Cumhur İttifakı’nda MHP’nin Konya adayları daha önce açıklanmıştı. 11 Ocak 2024 Perşembe günü Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) 8 il, 40 büyükşehir ilçe ve 7 ilçede 55 adayı açıklanmış ve Konya Akören Belediye Başkan adayı mevcut başkan İsmail Arslan, Konya Halkapınar Belediye Başkan adayı mevcut başkan Mehmet Bakkal, Konya Ereğli Belediye Başkan adayı da mevcut başkan Hüseyin Oprukçu olmuştu. MHP Konya’daki diğer 3 ilçe belediye başkan adaylarını şu isimlerle açıkladı: Doğanhisar Belediye Başkan Adayı Savaş Özdemir, Çumra İlçe Belediye Başkan Adayı Fatih Demirci ve Emirgazi İlçe Belediye Başkan Adayı Nurişen Koçak. MHP Genel Merkezinin son açıklamasıyla Konya ilçelerindeki belediye başkan adayları sayısı 6’ya yükselmiş oldu.

konyanin-adaylari-icin-tarih-belli-oldu-adaylar-netlesti-001.jpg

AK PARTİ 25 İLÇEDE ADAY ÇIKARACAK

MHP’nin Konya’da aday sayısını 6’ya yükseltmesinin ardından AK Parti’nin 25 ilçede aday çıkaracağı netleşirken, özellikle Beyşehir, Seydişehir, Akşehir gibi büyük ilçelerde daha titiz çalışma yürütüldüğü bilgisine ulaşıldı.

BAZI İLÇELERDE KAN DEĞİŞİMİ OLACAK

AK Parti kulislerine göre özellikle taşra ilçelerde bir dizi kan değişimine gidilecek. Bu değişime yönelik konuşulan isimler ise şöyle:

-Akşehir’de Salih Akkaya’nın göreve devam edeceği öngörülüyor.

-Altınekin’de Muharrem Dere'nin aday olmayacağını açıklamasının ardından çok sayıda isim aday adayı olmuştu. Altınekin'de; Mehmet Elmalı ve İhsan Ünal isimlerinin ön planda olduğu konuşuluyor.

- Beyşehir’de Adil Bayındır AK Parti’ye geçti ama yola devam edilmeyeceği uzun süredir konuşuluyordu. Alınan bilgilere göre hem teşkilatın hem de bölgedeki diğer siyasi dinamiklerin Adil Bayındır üzerinde karar kıldığı konuşuluyor.

- Bozkır’da mevcut başkan Sadettin Saygı’nın başkanlığa devam edip edemeyeceği de tartışılıyordu. Hatta süreç nedeniyle AK Parti Bozkır İlçe Teşkilatı istifa etmişti. Son gelişmelere göre Bozkır’da mevcut başkan Sadettin Saygı ile yola devam edileceği konuşuluyor.

- Hüyük’te mevcut başkan Mehmet Çiğdem daha önce yaptığı açıklamada göreve devam etmeyeceğini söylemişti. Çok sayıda adayın çıktığı Hüyük’te, Mehmet Çiğdem’in kararından vazgeçtiği ve yeniden görevine devam edeceği dillendiriliyor.

-Ilgın’da Yalçın Ertaş’ın görevine devam etme ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor. 4 aday adayının olduğu Ilgın’da da bir değişim olmayacağı konuşuluyor.

- Kadınhanı’nda başkan adaylığı yarışı önceki AK Parti İlçe Başkanı İrfan Karaca ile mevcut başkan Mehmet Badem arasında gidip geliyor. Mehmet Badem’in göreve devam etme olasılığının düşük olduğu konuşuluyor.

-Seydişehir’de Mehmet Tutal’ın başkanlığa devam edemeyeceği konuşuluyor. Mahmut Zengin’in ise şansının yüksek olduğu konuşuluyor.

-Taşkent’te başkan Osman Arı da yeni dönemde devam etmeyeceğini duyurmuştu. Mevcut adaylar arasında ciddi bir yarış olacağı ve başkanın değişeceği biliniyor.

-Yalıhüyük, Güneysınır, Kulu ve Yunak’ta da başkan değişikliği konuşuluyor.

konyanin-adaylari-icin-tarih-belli-oldu-adaylar-netlesti-002.jpg

BAZI İLÇELERDE DEĞİŞİM OLMAYACAK!

Yine AK Parti kulislerine göre bazı taşra ilçelerde ise değişime gidilmeyecek. Görevine devam etmesi beklenen isimler ise şöyle:

-Ahırlı’da Ali Üzlük aday adayı oldu. Ama mevcut başkan İsa Akgül ile devam edilmesi düşünülüyor.

-Cihanbeyli’de önceki teşkilat üyeleri Serdar Karaburun ve Memiş Taşpınar aday adayı olarak çıktı ama Konya İl Teşkilatı’nın Mehmet Kale ile çalışmaya devam edeceği konuşuluyor.

-Derbent’te önceki başkan Hamdi Acar tekrar aday adayı oldu. Ama mevcut başkan Hüseyin Ayten’in görevine devam etmesine büyük olasılık veriliyor.

-Sarayönü’nde ise Nafiz Solak’ın başkanlığa devam edeceği konuşuluyor.

 Yazı İşleri Müdürü