Konya'nın bu ilçesi 100’den fazla depremzedeye kucak açtı

Depremin ilk gününden bu yana Hatay’da ve Çumra’da depremzedeler için seferber olan Çumra Belediyesi, 100’den fazla depremzedeyi ilçesinde ağırlayarak ihtiyaçlarını karşılıyor.
Konya'nın bu ilçesi 100’den fazla depremzedeye kucak açtı

Hem Çumra’da hem de Hatay’da depremzedeler için yardımlara devam ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Recep Candan, “Depremden zarar gören kardeşlerimizden, Çumra’mıza gelen misafirlerimiz var. Belki 100 aile veya daha fazlası var. Belediyemiz ve Milli Eğitimimiz ile Hatay’da aş evleri kurmak suretiyle oradaki kardeşlerimize sıcak yemek çıkarırken, bir taraftan da Çumralı hemşerilerimiz ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte Çumra’mıza gelen depremzede kardeşlerimize kucak açtık.” şeklinde konuştu.

cumra-depremzedelre-2.png

‘İHTİYAÇ OLAN HER EŞYA VAR’

Depremzedelere tahsis edilen evlerin içerisinde ihtiyaç olacak her şeyin Atatürk İlkokulu içerisinde toplandığını belirten Başkan Candan, “Evlerini tahsis eden kardeşlerimiz var. Yurtlarda kalan misafirlerimiz var. Vakıflarımızın, derneklerimizin, STK’larımızın aracılığıyla yerleştirdiğimiz misafirlerimiz var. Atatürk İlkokulundaki hocalarımız, idarecilerimiz ve çalışanlarımız büyük bir öz veriyle depremden hemen sonra bir kampanyayı başlattılar ve sizlerden gelen ev eşyaları, kıyafetle, erzak, zücaciye eşyası gibi bir ailenin ihtiyacı olabilecek ne eşya varsa buraya geliyor, ihtiyacı olan ailelerimiz buradan alabiliyorlar. Alıp götürme imkanı olmayanlara da araçlar o eşyalar kendilerine teslim ediliyor. Biz de Belediyemiz olarak Milli Eğitimimizle birlikte bu kampanyaya destek veriyoruz.” İfadelerine yer verdi.

‘YARALARIN HALEN SARILMAYA İHTİYACI VAR’

İhtiyaçların hala devam ettiğini ve destek beklediklerinin altını çizen Candan, “Sizleri de bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz. Çünkü yaraların halen sarılmaya ihtiyacı var. İhtiyaçlar halen devam ediyor. Çumra’mıza gelen yüzlerce ailemizin gerek kuru gıda, erzak ihtiyaçları gerek kıyafet ihtiyaçları, gerekse de ev eşyaları konusunda evimizde kullanmadığımız, fazla olan eşyalarımızdan sizler aradığınız takdirde belediyemiz imkanlarıyla o eşyaları alır, ihtiyaç sahibi olan depremzede kardeşlerimize vermek suretiyle onların en azından kalıcı evleri yapılıncaya kadar burada 1-2 yıl ne ise ihtiyaçlarını karşılamış oluruz. Tüm çalışanlarımıza ve tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Çumra tek yürek. İnşallah bu çalışmayı da hep beraber yüzümüzün akıyla tamamlayacağız.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

Kaynak:DHA

 Muhabir
Etiketler :