Konya’nın en başarılı okullarından biri! Öğrencilerin tümü yerleşti

Konya'nın akademik alanda başarılı okullarından biri olan Selçuklu Anadolu Lisesi, öğrencilerini hedeflerine ulaştırmada etkin rol oynuyor.
Konya’nın en başarılı okullarından biri! Öğrencilerin tümü yerleşti

Konya’nın akademik alanda en başarılı okullarından biri olan Selçuklu Anadolu Lisesi’nde, sınav odaklı çalışmaların yanında kültür ve sanatta da birçok eğitim veriliyor. Okul hakkında detaylı bilgi veren Selçuklu Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Bahçeci, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

selcuklu-anadolu-lisesi-2.jpg

‘KONYA’DA SAYILI OKULLARDAN BİRİ’

Lisenin Konya’da önemli bir seviyede olduğunu vurgulayan Bahçeci, “Selçuklu Anadolu Lisesi 1990 yılında kurulmuş bir okul. Kurulduğu dönemden beri öğrencilerini sınavla alıyor. Konya’da sayılı okullardan biri.

selcuklu-anadolu-lisesi-4.jpg

Son dönemde nitelikli liseler diye bir sınıflama var. Bu sınıflandırmada proje okulu diye geçen bir okul. Proje okulu olma hasebiyle yürüttüğü projeler var. Çoğunlukla öğrencilerini sayısal alanda üniversiteye hazırlar. 2023 yılında üniversite sınavına 138 öğrencimiz girdi. Hepsi bir fakülteye yerleşebilecek puanı elde ettiler. Bu öğrencilerden çoğu Tıp Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi’ni tercih ediyorlar.” diye aktardı.

selcuklu-anadolu-lisesi-5.jpg

‘İYİ BİR ÜNİVERSİTE VE BÖLÜME YERLEŞİRLER’

Öğrencilerin okula belirli bir hedef doğrultusunda geldiklerini söyleyen Bahçeci, “610 öğrenci, 50 öğretmen, 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 2 rehber öğretmen ile eğitime devam eden bir okuluz.

selcuklu-anadolu-lisesi-6.jpg

LGS dediğimiz 8’nci sınıf öğrencilerimizin girdiği sınavdan yüzdelik dilimine göre öğrenci alır. Zaten öğrenciler belli bir kapasiteye, seviyeye sahip olarak geliyorlar. Eğer bir aksilik olmazsa öğrencilerin çoğu iyi bir üniversiteye, bölüme gitmek için gelirler. Bu hedefle okula başlamış olurlar. Biz de özellikle 11 ve 12’nci sınıflarda, sınava hazırlık aşamasında destekleriz. Çoğunlukla sınava dönük çalışmalar yaparız. Sonunda ise hedeflerine ulaşırlar.” şeklinde konuştu.

selcuklu-anadolu-lisesi-1.jpg

‘HER ALANDA YETİŞİYORLAR’

Öğrencilerin sadece akademik alanda değil, birçok alanda eğitim aldıklarını ifade eden Bahçeci, “Ekstra olarak yaptığımız denemeler, açtığımız kurslar var. Öğretmenlerin motivasyonu ile öğrenciler bir araya gelerek çalışır ve başarı bununla birlikte gelir. Buraya gelen öğrencilerin her alanda kapasitesi mevcut. Onlar cevher olarak geliyor ve işlenmesi gerekiyor. Tüm projelerde yer almaya çalışıyoruz. Her ay bir e-dergi çıkartıyoruz. Yazarlar kulübümüz var.

hakan-bahceci.jpg

Bunlarla kalmayıp sosyal etkinlik anlamında müzikle, resimle uğraşan öğrencilerimiz var. Yarışmalarla, etkinliklerle bu öğrencilerimizi destekliyoruz. Sadece akademik anlamda değil, sosyal, kültürel ve ahlaki anlamda da yetişmesi gerekiyor. Modern çağın getirdiği sıkıntılardan ancak bu şekilde kurtulabiliriz. Teknolojinin bu kadar yoğun şekilde, çeldirici olarak bulunulabilen bir çağda bu alanlara yönlenmek gerekir. Çünkü kültürle, sanatla, sporla uğraşan bireyler daha verimli ve mutlu oluyorlar. Biz de çalışmalarımızı buna dönük yapıyoruz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :