Konya’nın en büyük 6. ilçesinde faresi sayısı hızla artıyor

Konya’nın önemli ilçelerinden biri olan Beyşehir’de tarla faresi popülasyonu arttı. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
Konya’nın en büyük 6. ilçesinde faresi sayısı hızla artıyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde tarımsal üretim yapılan alanlarda yapılan incelemelerde tarla faresi popülasyonunun artış gösterdiği bildirildi. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, çiftçilerin hububat ekimi öncesinde ekilecek tohumların zarar görmesini engellemek ve ürün kaybını en aza indirmek amacıyla tarla faresine karşı mücadele etmesi gerektiği belirtildi.

YILANLARI, YIRTICI KUŞLARI VE GELİNCİKLERİ AVLAMAYIN

Açıklamanın devamında çiftçilere alınması gereken önlemlere ilişkin şu uyarılarda bulunuldu: "Çiftçilerimizin mücadele için, tarla faresinin beslenme ve dışkılama deliklerini iyi ayırt etmesi ve sadece beslenme deliklerine el değmeden 4-5 adet zehirli buğday tanesi koymak gerekir. Ekosistem için faydalı olan kuşlar gibi canlıları zehirlememek için zehirli buğdayı deliğin iç kısmına doğru koymak gerekir. Tarla faresinin doğal avcıları olan hayvanları, anız yangınlarıyla, yılanları ve bilinçsiz avlanmayla ise gelincik ve yırtıcı kuşları azaltmanın son derece yanlış olduğunu hatırlatırız."

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :