Konya’nın en eski ve en elit mahallesi!

Konya’nın en eski ve en elit mahallesi Meram’da bulunuyor. Peki, bu Konya’nın hangi mahallesi? İşte detaylar…
Konya’nın en eski ve en elit mahallesi!

Konya’nın Meram ilçesine bağlı Alavardı Mahallesi, ilçenin en büyüğü, Konya’nın ise en eski mahallesi olma unvanını taşıyor. Konu hakkında detaylı bilgi veren Alavardı Mahalle Muhtarı İbrahim Avcı, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

45439559955-3dd1fb7a5e-k-1.jpg

‘EN BÜYÜK VE EN ESKİ MAHALLEYİZ’

Meram’ın en büyük, Konya’nın ise en eski mahallesinin Alavardı olduğunu vurgulayan Avcı, “Alavardı Mahallesi Meram’a bağlı, yarısı Selçuklu’yla karşılıklı bir mahalledir. Şeker fabrikasının girişinden, Tıp Fakültesinin aşağısında kadar yer alıyor. Güncel nüfusu ise 44 bindir. Konya’nın en eski mahallelerinden bir tanesi. Aynı zamanda Meram’ın da en büyük mahallesidir. 2019’da 4 mahalle birleşti.” diye aktardı.

alavardi-aksarnic-colak-hoca-camii-meram-konya.jpg

‘KONYA’NIN EN ELİT MAHALLESİYİZ’

Mahallenin birçok olumlu yönü olduğunu dile getiren Avcı, “Konya’nın en elit mahallelerinden biriyiz. Çevre temizliği, mahalle sakinleri ve diğer her yönüyle diğer mahallelerden daha önde. Dört dörtlük bir mahalledir. Herkes birbirini tanır. Cenazelere, düğünlere herkes katılır.” şeklinde konuştu.

meram-tip-hastane-001.jpg

ALAVARDI MAHALLESİ’NİN ADI NEREDEN GELİYOR?

Mahallenin adını nereden aldığını anlatan Avcı,

ibrahin-avci.jpg

“Şeker fabrikasının girişinde Şeker Baba Türbesi buluyor. Tıp fakültesinin aşağı tarafından da Alavardı Hazretleri var. Eskiden yaşanmış, anlatılan şöyle bir hikaye bulunuyor; Şeker Baba bir taş atıyor ama taş Alavardı Hazretlerine varmıyor. Alavardı Hazretleri ise bir taş atıyor ve Şeker Baba Türbesinin oraya kadar geliyor.’ Taşın geldi mi?’ Diye soruyor.

image111.jpg

Geldi cevabını aldıktan sonra da mahallenin ismi Alavardı oluyor. Yani aslında ismi Alavardı Hazretlerinden geliyor.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

 Muhabir
Etiketler :