Konya’nın en kalabalık mahallerinden biri!

İşte Konya’nın en kalabalık mahallerinden biri! Tüm detaylarıyla o mahalle.
Konya’nın en kalabalık mahallerinden biri!

Konya’nın en kalabalık mahalleleri arasında yer alan Akşemsettin Mahallesi, Selçuklu ilçesine bağlıdır. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Akşemsettin Mahalle Muhtarı Mehmet İnan, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

beysehir-cevre-yolu-yaya-ust-gecidi.jpg

‘NÜFUSU 27 BİN’

Mahallenin konumundan ve nüfusundan bahseden İnan, “Selçuklu ilçesine bağlı, Beyşehir Çevreyolu, Saray Caddesi, Anadolu Caddesi, Yeni Sille Caddesi ve Gençosman Caddesi ile çevrili ve nüfusu toplam 27 bin olan bir mahalledir.” diye aktardı.

1664959854.jpg

‘SAKİN VE MÜTEVAZİ’

Sakin bir mahalle olduğunu vurgulayan İnan, “Çok sakin ve mütevazi bir mahalledir. Mahalle sakinleri de öyledir. İşçi, memur, çiftçi ve diğer birçok mesleklerle vatandaşlarımız geçimini sağlamaktadır. 2 tane ilköğretim okulu, ortaokul, lise ve 2 tane de sağlık ocağımız var. Yaklaşık 10 tane de park var.” şeklinde konuştu.

mehmet-inan.jpg

‘BİRÇOK KÖKLÜ AİLE VAR’

Mahallede bulunan köklü ailelerden bahseden İnan, “Mahallemizde köklü ailelerimiz çok fazla. Bunlardan bazılarının soy ismleri şöyle; Eğmez, Koçak, Sütçü, Demircan, Şahin, Yıldız, İnan, Yılmaz, Teker, Acar, Bahçeli, Aksoy, Küçükçiftçi, Babacan, Candan ve Bayrakçı.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

 Muhabir
Etiketler :