Konya’nın en lüks mahallesi! Gözde haline geldi

Konya’daki lüks mahalle, yapılan çalışmalarla gözde haline geldi. İşte tüm detaylarıyla o mahalle!
Konya’nın en lüks mahallesi! Gözde haline geldi

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Kılınçarslan Mahallesi, gelişimi ve şehirleşmesiyle ön plana çıkıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kılınçarslan Mahalle Muhtarı Cuma Ali Ünver, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

ic.jpg

‘LÜKS BİR MAHALLE’

Kentsel dönüşümle lüks bir mahalle haline geldiğini ifade eden Ünver, “Şehir merkezinin göbeğindeyiz. 2014 yılında göreve geldiğimde büyükşehir yasası ile 4 mahallenin birleşmesi ile yaklaşık 40 bin nüfuslu bir mahalle olduk. Akabinde Büyükşehir Belediyemiz ve Selçuklu Belediyemizce 18 uygulaması ve kentsel dönüşüme girerek tamamen yeni lüks bir mahalle oldu. Şefikcan Caddesi ile ön plana çıkıyor. Şehirleşme çok fazla. Yeni evler dolayısıyla vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Mahallemiz adı Sultan Kılınçarslan’dan geliyor. Nüfus ortalamasının birçoğu memurlardan oluşuyor.” diye aktardı.

39742-39742-rvdq14.jpg

‘KREŞ İHTİYACI FAZLA’

Mahallede bulunan eğitim alanlarını anlatan Ünver, “Mahallemizde göreve geldiğimizde 2 okul vardı. Biri ilkokul biri ortaokul ve 1 anaokulu vardı. Nüfusun artması sebebi ile 18 uygulamasından mahallemize 4 adet okul arsasını belediyemiz ayırdı. Bu arsalarımızdan iki tanesini kamulaştırarak Milli Eğitime okul yapımı için hazır hale getirdi. Selçuklu Belediyemizce dönemimizde Hoşgörü Anaokulu yapıldı. Bölge nüfusunun çoğunluğunu memur kesim oluşturduğu için anaokulu ve kreş ihtiyacı fazla olmaktadır.” dedi.

1231723.jpg

‘BİRÇOK YATIRIM YAPILDI’

Mahalleye yapılan yeniliklerden bahseden Ünver, “Mahallemizde 8 camimiz vardı. Çok eski günlerde yapılan camilerden 3 tanesini dönemimizde yenilenmesine vesile olduk. 4-6 yaş gurubu çocuklarımız ve ev hanımlarımızın ders aldıkları 3 katlı bir külliye alanını hizmete açtık. Programımız dahilinde yeni dönemde Hacı Hüseyin Atılgan Camimizde bulunan 70 hisseli camimizin bulunduğu arsayı çözerek, yıkım tehlikesi olan camimizi yenileyeceğiz. Arsasını kendi imkanlarımızla çözdüğümüz bir sağlık ocağımızı Kılınçarslan Mahallesi ve Adakale Caddemize kazandırdık.” şeklinde konuştu.

ekran-goruntusu-2023-12-11-174318-001.png

‘EN GÖZDE MAHALLESİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ’

Ünver, şu şekilde konuşmasını tamamladı; “Büyükşehir Belediyemizle koordineli şehrimizin prestiji Şefikcan Parkı, Kafem ve sportif alanları mahallemize kazandırdık. Ayrıca Sosyal alan adı altında Emin Dede Sokak üzerine arsa tahsis edilmiş olup bölgemizin sorunlarına hitap edecek Hanımlar Lokali, Emekliler Lokali gibi hizmet alanının mahallemize kazandırılması için çalışacağız. Amacımız Kılınçarslan Mahallemizi Konya’mızın en gözde mahallesi haline getirmek.”

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

 Muhabir
Etiketler :