Konya’nın gelirinin yüzde 60’ı tarımdan

​​​​​​​Konya’nın gayri safi milli hasılasının yüzde 60’ının tarım ve tarıma dayalı sektörlerden elde edildiğini dile getiren KTB Başkanı Hüseyin Çevik, gıdanın öneminin daha iyi anlaşıldığı bu dönemde tarımsal üretimi artırmayı önemsediklerini vurguladı
Konya’nın gelirinin yüzde 60’ı tarımdan

Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) heyeti, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik’i ziyaret etti. KGC Başkanvekili Lokman Koyuncuoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı ziyarette Konya tarımı, tarımın Konya ekonomisine sağladığı katkı, küresel ölçekte yaşanan gıda krizi ve bu kriz ortamında Konya’nın yüklendiği misyonun ehemmiyeti üzerine değerlendirmeler yapılarak, birlikte yapılabilecek çalışmalar üzerine istişarelerde bulunuldu.

img-20220524-143018.jpg

Şehrin adeta birbirine kenetlendiği bir dönemde Konya basınının da birlikte hareket kabiliyetini geliştirdiğini dile getiren KGC Başkanvekili Lokman Koyuncuoğlu, “Ortak paydamız olan Konya’nın kazanım ve menfaatlerini en üst seviyeye çıkarmak için biz de yayınlarımızla elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Doğru bilginin Konya ve Türkiye kamuoyuna aktarılabilmesi adına ortaya koyduğumuz çaba şehrimize olumlu bir şekilde yansıyor. Bu konuda tüm kurumlarımızın da desteğini arkamıza alarak çalışmalarımızı daha ileri boyuta taşımayı arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KTB Başkanı Hüseyin Çevik de siyaseti, sivil toplum kuruluşları, ekonomisi, kurum ve kuruluşları ile birlikte yerel medyayı da bu şehir için önemli bir paydaş olarak gördüklerini ifade ederek, “Konya basını duruşu ile takdiri hak ediyor. Şehrin ortak paydalarından birisi de hiç şüphesiz ki yerel basındır. Biz de bunun farkında ve bilincindeyiz. Üzerimize düşeni yapmak için hazırız” diye konuştu.

GELİRİMİZİN YÜZDE 60’I TARIMDAN

Konya’nın tarımın kalbi olduğunu, Türkiye ekonomisine hem tarımsal üretim kapasitesi hem de tarımsal sanayisi ile büyük katkı sağladığını dile getiren Başkan Çevik, “Konya’nın Gayri Safi Milli Hasılası’nın yüzde 60’ı tarım ve tarıma dayalı sektörlerden elde ediliyor. Biz de tarımsal üretimin ve tarımın gelişmesi için gayret ediyoruz. Birçok konuyu belki kamuoyuyla paylaşmayı ıskalıyoruz ama icraat konusunda üzerimize düşeni yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

whatsapp-image-2022-05-26-at-12-13-41.jpeg

Konya çiftçisinin derdiyle dertlendiklerini, üretim ve birim alandan elde edilen verimi artırmanın ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını söyleyen KTB Başkanı Hüseyin Çevik, “Bu doğrultuda suyun lobisini her ortamda yapıyoruz. Konya havzasının su varlığı 4,5 milyar metreküp. İhtiyaç duyulan su ise 11 milyar metreküp. Havzalar arası su transferiyle ilgili bir pürüz vardı. Hamdolsun yaptığımız lobi faaliyetleri karşılık buldu da bunu önlemiş olduk. İnşallah gıdanı ve tarımsal üretimin öneminin çok iyi anlaşıldığı bu dönemde gerekli altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde sonlandırılır ve Konya Ovası da hasretini çektiği suya bir an evvel kavuşur” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.