Konya’nın gençleri büyüklerinin yanında

Türkiye’de koronavirüs tedbirleri doğrultusunda sokağa çıkamayan yaşlıların desteğine gençler koştu. Sosyal medyada yaşlıları rencide edici paylaşımlar yaparak tepki gören gençlerin bulunduğu bu dönemde elini taşın altına koyarak kapı kapı gezen gençler ise ‘Helal olsun’ dedirtti.
Konya’nın gençleri büyüklerinin yanında

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının uygulamaya geçtiği 22 Mart'tan itibaren çalışmalarına başlayan Vefa Sosyal Destek Grupları, 65 yaş ve üstünün ilaçtan gıdaya tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Konya’da Karatay Belediyesi, Kızılay ve AFAD işbirliğiyle Kızılay Karatay Şube Başkanlığı bünyesinde toplanan gençler de bu dönemde yaşlıların sokaktaki ayağı oldu. Sosyal medya üzerinden yayınlanan videolarda provokatif paylaşımlar yapan, yaşlıları rencide eden gençlerin olduğu bu dönemde Kızılay’ın gençleri yardımlarıyla ‘Helal olsun’ dedirtti.

kizilay-karatay-yaslilara-yardim-1.jpg

YAŞLILARIN YARDIMINA KOŞUYORLAR

İki farklı ekiple yaşlıların yardımına koştuklarını belirten Kızılay Karatay Şube Başkanı Mehmet Tekkaymaz, “İçişleri Bakanlığımızın yazılı açıklamasıyla birlikte, Karatay Kaymakamlığı olarak Karatay Belediyesi, Kızılay ve AFAD’la iş birliği içinde yaşlılarımıza 112 hat üzerinden yapmış oldukları başvuruda yardım ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bununla ilgili iki ayrı ekip oluşturduk. Bu koordinasyonu sağlıyoruz ve vatandaşlarımızın evlerine ulaşıyoruz. Tüm Konya ve Türkiye’de çalışmalar bu şekilde devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

kizilay-karatay-yaslilara-yardim-2.jpg

HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARINI GİDERİYORLAR

Yaşlıların her tülü taleplerini yerine getirdiklerini kaydeden Mehmet Tekkaymaz, “Yaşlılarımızın ilaçlarından, maaşlarının çekimine, evlerinin ekmeğini almaktan, tatlı sularını doldurmaya kadar her noktada hizmet veriyoruz. Gıda ihtiyaçlarını marketlerden tedarik ediyor, pazardan talep ettikleri ürünleri alıyoruz. Eğer vatandaşımız bize sipariş verdiyse ve ödeme gücü yoksa bunu Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın, Kaymakamlığımızın bütçesinden organize ediyoruz. Yine Kızılay’ımızın da bu noktada desteği olmaktadır” dedi.

kizilay-karatay-yaslilara-yardim-3.jpg

KRONİK RAHATSIZLARA DA GİDİYORLAR

Sadece yaşlıların değil kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin de yardımına koştuklarını dile getiren Mehmet Tekkaymaz, “Başvuruda bulunan kişi 65 yaşının üstünde veya değil diye bir ayrım yapmamaktayız. Talep ettiklerinde ihtiyaçlarını hemen gidermekteyiz. 65 yaş sadece yaşlılıkla ilgili bir durumdur. Fakat bunun dışında kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin de ihtiyaçlarını gidermekteyiz. Bu şekilde gönüllü gençlerimizle bu musibetten kurtuluncaya kadar devam ettirmeyi planlıyoruz. Tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz. Gençlerimiz bu konuda gerekli tedbirleri alarak ve yaşlılarımızla sosyal mesafeyi koruyarak ihtiyaçlarını gidermeye devam ettirmektedir. Bu işe gönül vermiş gençlerimizin farkındalığının oluşmasını isteriz” şeklinde konuştu.

kizilay-karatay-yaslilara-yardim-4.jpg

TALEP GELİRSE GECE DE ÇIKIYORLAR

Acil ihtiyaç halinde gece de çalışmaya devam ettiklerini belirten Mehmet Tekkaymaz, “Sahada dönüşümlü olarak yaklaşık 20 kişilik ekibimiz bulunmaktadır. Bunlar Karatay bölgesinde 2 ekip şeklinde çalışmalarını sürdürmektedir. Yine Kaymakamlığımızın ve AFAD’ın oluşturduğu ekiple birlikte yaklaşık 8 farklı grubumuz bulunmaktadır. Kaymakamımızın koordinasyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Normal şartlarda mesai saatleri içerisinde çalışıyoruz fakat acil ihtiyaçlarda yaşlılarımızı mağdur etmemek için arkadaşlarımız görevine gece de olsa devam etmektedirler” dedi.

kizilay-karatay-yaslilara-yardim-5.jpg

TARİF EDİLEMEZ MUTLULUK

Yaşlıların kapılarında yardımsever gençleri gördüğünde duygulandığını söyleyen Mehmet Tekkaymaz, “İhtiyaçlarını teslim ettiğimiz yaşlılarımızın yüzündeki mutluluğu görmek, o tarif edilemez duyguyu birebir yaşamak gerekir. Ekibimizi görünce gözyaşlarını tutamayanlar oluyor. Devletimizin büyüklüğünden bahsedip, Kaymakamlığımıza, Kızılayımıza teşekkür ediyorlar. Onlardan aldığımız dualarla daha azimli şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Ümmetimizin ayakta durması da bu yaşlılarımızın dualarıyla, gençlerimizin onlara hizmet etmesiyle olacaktır. Karatay Kızılay Başkanlığı koordinasyonunda Gençlik Başkanı Hamza Öztürk arkadaşımızın çok büyük emekleri vardır. Kendisine de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

kizilay-karatay-yaslilara-yardim-6.jpg

MADDİ OLARAK ZORDA KALANLARA DESTEK

Ekonomik olarak zorda kalan, işini kaybetmiş vatandaşlara da destekte bulunacaklarını kaydeden Mehmet Tekkaymaz, “Koronavirüs nedeniyle çalışmayı durdurmuş veya işten çıkarılmış olan vatandaşlarımıza da bu kapsamda yardımlarımız olacaktır. Yaklaşık 139 gıda kolisi, 139 çocuk paketi, 360 konserve ile 203 aileye 400’er lira yardımda bulunmayı da kısa zaman içerisinde yapmayı planlamaktayız. Kaymakamlığımızın Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na, Karatay Belediyesi’ne ve Kızılay’a yardım talebinde bulunmuş kişilere bu desteği sağlayacağız. Çalışmalarımızda bizlere destek veren ülkemizin yüz akı gençlerimize, Karatay Kaymakamlığımıza, Karatay Belediyemize ve AFAD’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

kizilay-karatay-yaslilara-yardim-7.jpg