Konya’nın gerçek sorunu Konyalı vekil en açık dille söyledi

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, katıldığı komisyon toplantısında Konya’da tarımın hep güzel gitmediğini, su sorunun tarımda büyük bir verim kaybına neden olduğunu ve yatırımın acil gelmesini açık açık söyledi.
Konya’nın gerçek sorunu Konyalı vekil en açık dille söyledi

Türkiye’de tarımın başkenti Konya’da birçok tarımsal ve hayvansal üretimde birinci olmasına rağmen en büyük sorunlardan bir tanesi de su sorunu gündemi halen meşgul ediyor. Şimdiye kadar bu sorunun çözümü için Mavi Tünel, KOP gibi projeler hayata geçirilse de Konya Ovasının tam kapasite su sağlanmasına yeterli olmadı. AK Partili Vekiller bu sorunun çözümü için büyük bir çaba harcasalar da Konya Ovasının su ihtiyacı için gerekli projeler başladı. Tüm bu olanlardan sonra bardağı taşıran son damla ise AK Parti Milletvekili Mehmet Baykan’dan geldi. Milletvekili Baykan Meclis’teki bir oturumda söz alarak Konya’nın en büyük ve çözülmesi acil olan sorunun su olduğunu açık açık beyan etti.

“SU SORUNU CİDDİ BİR SORUNDUR”

Baykan yaptığı konuşmada, “Tarımın başkenti 13 üründe birinci olan Konya’dan bahsetmek istiyorum. Konya ciddi bir tarım üreticisidir. Büyükbaş havyanda birinci, küçükbaşta ikinci, yumurta tavuğunda üçüncü sıradadır. Her şey Konya’da tarım açısından güzel değildir. Burada en büyük sorun sulamadır. Sulamada da Türkiye’de 25 akarsu havzasından biri olan Konya Kapalı Havzasının yüzölçümü ile ülkemizin yaklaşık yüzde 7’sini teşkil ederken su kaynakları anlamında sıkıntı yaşadığı malumdur. KOP Projesi ve Mavi Tünel Projesi tamamlandığında buna ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Ancak su tüketimini azaltan kenevir ekimi gibi konuları gündeme getirerek bakanların vereceği izin ile su kaynaklarının kullanımı konusunda ciddi tasarruflar sağlanacaktır. Bütün bunların yanında tasarruf da sağlansa Konya kapalı havzasına dış havzalardan su aktarımıyla su sorununa çözüm bulunmasını bir yerde sunmak istiyorum. “ dedi.

Etiketler :