Konya'nın gözde mekanı haftasonunun uğrak yeri oldu

Sille Mahallesi’nde bulunan Selçuklu Seyir Tepesi, Konya manzarasıyla gözde mekânlardan biri olma yolundailerliyor. Hafta sonu da ziyaretçi akınına uğrayan bölge, ailelerin vazgeçilmez mekanı haline geldi.
Konya'nın gözde mekanı haftasonunun uğrak yeri oldu

Selçuklu Belediyesi tarafından, Sille Mahallesi’nde bulunan Selçuklu Seyir Tepesi, sunduğu Konya manzarasıyla şehrin cazibe merkezi haline geliyor. Seyir Tepesinde, bin 300 metre rakımdaki seyir gözlemi, 35 bin metrekare yeşil alan, çim spor sahası, 119 kamelya, 210 araçlık otopark, lavabo, mescit gibi sosyal alanlar bulunuyor.

konyanin-gozde-mekani-haftasonunun-ugrak-yeri-oldu-003.jpg

Yaklaşık bir milyon metrekarelik kullanım yerleşimi içinde ikinci etap proje çalışmaları kapsamında restoran, çay bahçesi ve kamp düzenlemeleri planlanıyor. Seyir Tepesinde güvenli bir aile ortamı bulunduğunu ifade eden ziyaretçiler, görüşlerini gazetemizle paylaştılar.

‘AİLELER İÇİN BÜYÜK FIRSAT’

Seyir Tepesi’nin çocuklu aileler için güvenli ve rahat bir ortamı olduğunu ifade eden Salih Güleçoğlu, “Burası yapılalı çok uzun süre olmadı ama daha önce de geldim. Gerçekten çok güzel bir yer. Hafta sonları geliyoruz. Çocuklarımızı parkta oynarken biz de kahvaltımızı yapıyoruz. Bizim için de rahat oluyor. Selçuklu Belediyesi güzel bir iş çıkardı. Aşağıdaki alanda da şu anda çalışmalar var. Sanırım çiçeklerle süsleniyor. Fotoğraf çekimleri için bir proje olabilir. Daha da güzelleşiyor. Zaten güzel imkânlar var.

konyanin-gozde-mekani-haftasonunun-ugrak-yeri-oldu-007.jpg

Oturduğumuz yerden çocuklarımızı takip edebilmek güzel bir fırsat. Çünkü oldukça güvenli bir alan. Arabayla bu alana çıkmak için 2 güvenlikli bariyerlerden geçiyoruz. Herkesin buraya gelmesini öneriyorum. Zaten ilgi görüyor. Erken saatlerde çok yoğunluk olmasa da, ilerleyen saatlerde doluyor.” diye aktardı.

konyanin-gozde-mekani-haftasonunun-ugrak-yeri-oldu-004.jpg

‘TÜM İMKÂNLAR SAĞLANMIŞ’

Ziyaretçiler için tüm imkânların sağlandığının altını çizen Hüseyin Hashan, “Seyir Tepesine ilk gelişim değil. Memnun kaldığım için gelmeye devam ediyorum. Kamelya, tuvalet, mescit, çocuk oyun alanı, otopark gibi imkânlar var. Peyzajı ve ulaşımı gayet güzel. Ziyaretçiler için tüm imkânlar sağlanmış. Geldiğimizde genellikle piknik yapıyoruz. Kurallara uyarak tabi ki ateş yakmıyoruz. Çocuğumu parka getiriyor, eğlendiriyorum.

konyanin-gozde-mekani-haftasonunun-ugrak-yeri-oldu-009.jpg

Çocuklar için güvenli bir alan. Trafik, araba yok. Şehirden uzak ve temiz. Ayrıca bazı kamelyalarda küçük kütüphaneler var. Kitap okumayı sevenler için güzel bir proje. Selçuklu Belediyemize, projeyi üretenlere ve yapanlara teşekkür ediyorum. Ailesiyle vakit geçirmek isteyenler burayı tercih edebilir.” sözlerine yer verdi.

konyanin-gozde-mekani-haftasonunun-ugrak-yeri-oldu-005.jpg

‘KİTAPLAR ÇOK İNCE BİR DÜŞÜNCE OLMUŞ’

Kamelyalarda yer alan kitaplığın güzel bir düşünce olduğunu vurgulayan Hasibe Karakaya, “Seyir Tepesine ilk kez geliyorum. Çok güzel bir yer. Alaeddin İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri ve velileriyle birlikte buraya geldik. Okul pikniği yaptık. Çocuklarımız için oldukça güvenli bir alan. Onlar için oyun parkı, bizim için ise piknik alanları var. Her imkândan yararlanabiliyoruz. Tuvaletleri de mevcut ve temiz. Burayı Konya’da kazandırdıkları için çok teşekkür ediyoruz.

konyanin-gozde-mekani-haftasonunun-ugrak-yeri-oldu-008.jpg

Selçuklu Belediyesi zaten çok iyi çalışmalar yapıyor. Genel olarak her yapılan çalışmayı seviyoruz. Çok memnun kaldık. Kamelyalarda bulunan kitaplar bile çok ince bir düşünce. Konya’nın bu tür yerlere ihtiyacı var. Tüm Konyalılara veya şehir dışından gelen insanlara buraya gelmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

konyanin-gozde-mekani-haftasonunun-ugrak-yeri-oldu-006.jpg

 Muhabir
Etiketler :