Konya’nın gururu Kılıçarslan Lisesi, Depremzedelerin gönüllerini fethediyor

MÜSİAD Konya Şubesinin hamisi olduğu Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, depremzedelerin hizmetine sunduğu mobil ekmek fırını ve bölgeye gönderdiği sobalarla gönülleri fethetmeye devam ediyor.
Konya’nın gururu Kılıçarslan Lisesi, Depremzedelerin gönüllerini fethediyor

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Konya, bölgeye yardım ve desteklerini sürdürüyor. MÜSİAD Konya Şubesinin hamisi olduğu ve Türkiye’nin en başarılı teknik meslek liseleri arasında gösterilen Kılıçarslan Lisesi depremzedelerin her daim yanında oldu. Konya'da bulunan lisede öğrenciler tarafından yapılan mobil ekmek fırını Hatay’a giderek oradaki depremzedelere sıcak ve taze ekmek üretiyor. Lise öğrencileri tarafından oluşturulan mobil ekmek fırını, enerji ihtiyacını da kendi bünyesindeki jeneratörden sağlıyor. Hatay’a giden mobil ekmek fırını da bölgedeki depremzedeler tarafından büyük takdir topluyor. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de mobil ekmek fırınıyla ilgili, “Okulumuz tarafından imkansız denilebilecek kadar kısa bir sürede yapılan ve kullanıma hazır hale getirilen mobil ekmek fırını, Kahramanmaraş merkezli "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen illerden Hatay'a gönderildi” demişti.

follt0kxgaeuiij.jpeg

ÜRETİLEN ÇADIR SOBALARI GÜNLÜK BÖLGEYE ULAŞIYOR

Yaptığı işlerle başarılarından sıkça söz ettiler Kılıçarslan Lisesi deprem bölgesine sadece mobil ekmek fırını göndermekle kalmadı. Öğrenciler tarafından atık varillerden dönüştürülen çadırlar için uygun olan sobalar da üretiliyor. Gülük 70 ila 80 adet üretilen sobalar, anında bölgeye sevk edilerek depremzedelerin hizmetine sunuluyor. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı da bölgedeki sevkiyat merkezinde ekibiyle birlikte okuldan gönderilen sobaların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında önemli görev alıyor. Okulun yaptığı destekler bununla kalmayarak, bölgeye gıda ve giysi yardımında bulunurken, okuldan gönüllü öğretmenler de bölgede depremzedelerin yaralarını sarmayı sürdürüyor.

13172018-7.jpg

 Muhabir